Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: tomtom - pridani nove mapy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    50

    Dotaz zacatecnika - pada mi setup.exe, takze nemuzu pridat novou mapu touto cestou.

    Lze nejak mapu pridat bez nej? Nekde jsem se docetl, ze staci nakopirovat rozbaleny adresar na kartu a pojede to samo, ale kdyz dam "zmenit mapu", tak tam ta nova neni na vyber. Musi se nekam zaregistrovat/pripsat?

    Diky

    M.B.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    registrace mapy se provadi az po tom, co ji tomtom uvidi. Pokud ji vubec nevidi, muze byt problem treba se spatnym nazvem adresare, ve kterem se ta mapa nachazi.

    Shrnuto -tomtom vidi/mel by videt registrovanou i neregistrovanou mapu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    50

    A je jedno, kam se mapa nahraje? Momentalne ji mam v rootu SD karty...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Musi byt v rootu SD ve slozce s "nazvem maoy"
    Priklad
    SD karta \Scandinavia_plus-Map a v teto slozce musi byt(mimo jine) soubory
    Scandinavia_plus.mid a Scandinavia_plus.pna, a dle meho ( nezkousel jsem) musi byt ty nazvy shodne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    50

    Aha, moje chyba, mel jsem ji sice v rootu, ale ve dvou adresarich pod sebou (jmeno_mapy/jmeno_mapy/)

    Diky moc za pomoc!

    M.B.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    mckolo_ce4you
    Guest

    To milan SU iky za odpoved ted uz vim proc byl muj dotaz zamcen.

    Koukal jsem do slozky mapy DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map a mam tam vsechny soubory jak popisujes i se spravnýma názvama je dine co si myslim ze tam je a nebá být (treba na spravne nainstalovane mape Beneluxu to není)je soubor DE_A~2QU.011 ve kterem kdyz ho zedituju vidim XXXXX XXXXX to je podle me po spatne instalaci.Diky za odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Mapa DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map má přes 400MB, máte určitě dostatek místa na kartě? To totiž vypadá na nedokončenou instalaci. Pokud to není tímto tak dejte vědět, napadá mě ještě jiné řešení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Pokud to není způsobeno nedostatkem místa na SD kartě zkusil bych zkontrolovat, zda je ten dotyčný soubor v pořádku alespoň na instalačním CD a pokud ano, tak jej tam dokopírovat manuálně a poté korektně přejmenovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    mckolo_ce4you
    Guest

    me to taky prijde jako nedokoncena instalace.Na karte je mista dostatek.Dokance jsem odinstaloval verzi 605 i rucne jsem odmazal nazev slozky DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map a skusil mapu znova nainstalovat a stejna chyba.Dneska u sebe nemam instalacni cd abych se podival jak vypada ten konkretni soubor na CD.Bude se jmenovat stejne ja je nazev slozky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Já tu instalačku momentálně taky nemám u sebe, ale jde zhruba o toto:
    Zkuste pohledat na instalačním CD a podívat se do adresáře s DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map mapou. Pokud se dobře pamatuju, tak všechny ty soubory s mapovými podklady budou nejspíš schovány v nějakém souboru archivu (.cab nebo .zip) a mají jméno souboru jako *.001-*.013. Najděte tedy ten *.012, vyextrahujte z archivu a ručně nakopírujte na kartu do adresáře mapy. Potom je v tom instalačním adresáři tuším ještě nějaký *.ini soubor. Ten obsahuje zobrazení jmen souborů z instalačních názvů (*.001-*.013) do jejich finálních názvů. Ten najděte a z něj zjistíte, jak máte soubor na SD kartě přejmenovat. Pokud se Vám to podle tohoto popisu přesto nepodaří, zašlu k večeru přesný postup kde to hledat, případně postněte ještě výpis souborů včetně jejich velikosti z SD karty (adresář DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map) - třeba nám pomůže problém lépe odhalit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Doporucuji si udelat instalaci na HDD a vytvorenou slozku zkopirovat (nejlepe pres ctecku) na SD kartu. Pak to mam vzdy pripravene a kopiruji na SD jenom mapu kam zrovna jedu.
    Takze ten soubor jak uvadis je mne neznamy, vyse uvedeny seznam odpovida verzí 632, ten *.mac tam asi nemusi byt
    Obsah slozky pro DE-AT ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00137028_de_j59B.jpg 
Zobrazení: 75 
Velikost: 29.3 KB 
ID: 4495  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    mckolo_ce4you
    Guest

    Dekuju moc za rada zkusim to udelat podle vaseho navodu,ale bude to az zitra a dam vedet jak jsem byl uspesny.mam jenom dotaz proc to vyextrahovat ze souboru *.012.012 obsahuje nasi problemovou mapu( DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map) Diky moc
    tak jsem to porovnal s tim seznamem co mi poslal Milan Su a vidim ze mi tam chybi soubor cline.dat.Je mozno ho tam dokopirovat primo z instalacniho cd nebo je lepsi to instalovat na HDD a pak pres ctecku na Sd kartu.problem je ten ze jsem ted v na sluzebni ceste a nemam u sebe ctecku na karty.jeste jednou diky vsem za rady
    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Je to jedno - pokud jej najdeš přímo na instalačním CD tak ho stačí na SD kartu dokopírovat do toho adresáře s mapou, ale spíš bude zabalený a bude mít koncovku *.012 nebo podobně - to poznáš podle velikosti. Podle toho Milanova screenshotu má mít přes 250MB tak najdi v tom archivu soubor s přesně tou samou velikostí, zkopíruj jej na SD přejmenuj a mělo by to šlapat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Jak jsem psal je lepe si mapy nainstalovat na HDD, zabere to neco kolem 2 GB (coz pri dnesni kapacite disku neni problem, na sve prvni "delo" pred lety s 80 MB diskem bych to nedostal) no a prekopirovani pres ctecku je otazka cca nekolika minut.
    Mne obcas popadne napad si tak doma v klidku pobrouzdat po Anglii (kde mam ted syna), soupnu tam UK, pak vola znamy, mrkni se mi na cestu do Spanelska, sup UK out a Iberia in ......apod.
    EDIT - ale samozrejme jak psano dale na funkcnost map to nema zadny vliv
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Z hlediska funkčnosti je to jedno. Ne každý lítá po celé Evropě a předělává mapy 2x denně
    Ještě mě napadá - pokud má ten DE_A~2QU.011 co je na SD kartě shodnou velikost (spíš si myslím že ji mít nebude) jako je na tom Milanově screenshotu, pak jej stačí už jenom přejmenovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nové mapy tomtom
    Od sibin_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-08-2008, 15:50
  2. Nákup nové mapy přes TomTom HOME pro GO700
    Od mlok2_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 27-01-2007, 21:25
  3. Nové mapy pro TomTom
    Od kyznoh v sekci TomTom
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-12-2006, 10:18
  4. Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 24-05-2006, 23:05
  5. Tomtom - pridani hlasu bez PC
    Od jabba v sekci TomTom
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 16:08