Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Wifi internet z notebooku na Acer n311

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    39

    Nemůžu nasdílet připojení k internetu přes wifi z ntb na n311. Síť mi běží c pohodě.Ping prochází bezproblémů ale zkoušel jsem snad všechny varianty nastavení sdílení internetu z LAN na wifi ale bez úspěchu. Na LAN mi IP přiřazuje router zbytek je natvrdo.Už fakt nevím co s tím možná jsem někde něco přehlédl.Díky za cenné rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Jak mate po strance IP nastavenu tu WiFi sitovku v PC a jak v PDA?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    39

    Na Pc mi přiděluje IP router.IP 192.168.123.102 a na wifi mám IP 192.168.0.1 na PDA pak 192.168.0.2 maska 255.255.255.0
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A gateway/branu a DNS servery mate na PDA nastaveny jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    39

    gateway jsem zkoušel jak IP bezdrátu tzn. 192.168.0.1 tak IP LAN 192.168.123.102 a DNS jsem měl nastaveno IP routeru tzn, 192.168.123.254 nebo prázdnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Gateway a DNS server na PDA by mel byt 192.168.0.1...
    Pokud to nechodi, tak je mozna problem s firewallem na PC...

    Pro diagnostiku doporucuji programek vxUtil (pingy, tracerouty apod.). Pokud to pri spravnem nastaveni nepingne www.seznam.cz nebo www.centrum.cz (s overenim, ze DNS server odpovida spravne na pozadavky), tak je neco spatne, co se takhle na dalku neda analyzovat.

    BTW Jaka je maska na tom LAN rozhrani PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    39

    Zkusím to nastavení co píšete a uvidím
    BTW maska na LAN 255.255.255.0
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    t.mister: Odkud kam Vam ping prochazi? Routing na pc je povoleny? Nebylo by jednodussi zbridgovat na pc sitovku a wifi namisto sdileni? (pak by pda mohlo dostavat adresu primo z dhcp routeru)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    39

    Díky za rady.Vše se podařilo rozjet a funguje to.Problém byl v gateway a DNS a pak taky v tom že jsem na PDA zapoměl zatrhnout spojení ad hoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    102

    hezky den,

    kolik ma tedy N311 fyzicky wifi kanalu? Jen 11? TO vypada zase na problem u mne,s tejne symptomy, jako puvodni tazatel, ale pri prepnuti na 10 to jede.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Xperia (mobil internet) do notebooku
    Od yFree v sekci SE XPERIA X1
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2009, 22:14
  2. n311- jak s wifi na internet
    Od Digis_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-07-2008, 14:14
  3. ADSL Internet z notebooku do PDA
    Od kanak v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-07-2006, 15:49
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-05-2006, 09:13