Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: ACCESS POINT mě nejde zapojit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Koupil jsem access point abych se mohl s pda připojit na internet ale nemám ho na pc kam zapojit! Připojení internetu mám sítovým kabelem a je vázáno mac adresou sítové karty. Poradte co s tím? V nejhorším nevadí ani zapnuté pc kvůli tomu aby to fungovalo. Nechce se mi AP odložit do skříně nebo ho hned prodat, ale když to jinak nepůjde tak bude k mání. Jinak používám XP Pro a AP je D-Link DWL-G700AP. (
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No, jsou dve moznosti:
    1. Zapojit ten sitovy kabel s Inetem primo do AP a nechat si "prevazat" pripojeni na MAC adresu a do PC dokoupit WiFi sitovou kartu, njo, ale jelikoz to neni router, tak to bude na nic...
    2. Dokoupit do PC dalsi sitovou kartu a kabelem to AP pripojit a pak vymyslet nejake routovani na PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Dík moc. To jsem si teda nadělil dárek! Takže switch nebo router to taky neřeší?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Chtelo by to spise nejaky WiFi router, ktery by mel i nejake normalni sitove porty, pro pripojeni PC a pak postupovat podle bodu cislo 1 s tim, ze se PC pripoji do toho WiFi routeru pomoci sitoveho kabelu a zbytek pres WiFi...

    No nadelil... Ono by nebylo na skodu se pred koupi zeptat...

    PS: Jeste dotaz, jakeho mate poskytovatele?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    141

    Nejjednodussi pro vas asi bude koupit nejaky router (napriklad jako .tento ) a do nej pripojit PC i AP. Vetsina routeru umi "okopirovat" MAC adresu z vaseho PC, takze vzhledem k poskytovaleli pripojeni by to nemel byt problem (s UPC to funguje bez problemu i kdyz je to ciste teoreticky zrejme v rozporu s podimnkami ve smlouve). Router vam vyresi i firewall, DHCP a podobne a nemusite kvuli internetu pro wi-fi poustet PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Poskytovatel je bohužel Erkor ale tady v RK je to nejlevnější alternativa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Ten Edimax není ještě tak cenově náročný tak to by šlo, hlavně aby to fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To bude, tohle je klasicky router...
    I kdyz ja bych spise sel do WiFi/router comba, preci jenom se na stole "poflakuje" a je napajena jen jedna vec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    A co tohle to by nešlo? http://www.aukro.cz/show_item.php?item=95405302
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ale vzdyt ten D-Link taky umi routovat, neznam jeho FW, ale zmenit MAC adresu apiku obvykle lze, pak by se snad internet dal privest do D-Linka do pocitace by se zastrcila WiFi karta (klidne klicenka do USB, fungujou O.K.) a dalsi zarizeni dle libosti taky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Surgi, to jsi vycet kde, ze ten D-Link umi routovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Madmax1000
    A co tohle to by nešlo? http://www.aukro.cz/show_item.php?item=95405302
    Nikde tam nectu, ze to umi routovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Už jsem zase tady a našel jsem ještě jednu krabičku, co vy na to?
    http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00029916
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To je presne to, o cem jsem mluvil ve svem druhem prispevku teto diskuze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    9

    Děkuji všem kteří mi pomáhali vyřešit můj problém a především Beecherovi za trpělivost! Prozatí se to vyřešilo tak že jsem byl v prodejně kde jsem měl AP objednán a rozumně jsme se domluvili že tento hardware si nechají a mám objednán po vašich radách a konzultaci s jejich odborníkem na bezdrát který tady v RK instaluje wifi internet tuhle krabičku. Díky všem moc! Co vy na to?
    http://www.obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00028812&kod_obch=1
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je možné nějak zapojit acer n310 do tv?
    Od ha_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-03-2007, 11:30
  2. Recenze zařízení D-Link DBT-900AP Bluetooth Access Point
    Od Pavel Koza v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-03-2006, 00:38
  3. Wifi karta ako access point
    Od Winnie the Pooh_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-10-2005, 12:18
  4. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-03-2005, 09:42
  5. Zdielanie Internetu na PC pomocou BT a Access Point na iPAQ hx4700...
    Od Eduso_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 22-12-2004, 10:43