Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Pomala chuze a vykreslovani trasy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Ahoj lidi,
    chtel bych vas poprosit o radu ohledne OziExploreru CE. Zkusil jsem si zkalibrovat mapu HK (uspesne), potom jsem vyrazil ji hned vyzkouset - PESKY! Chtel bych se vas zeptat na to, cim muze byt to, ze projita trasa se mi zakresluje po ruznych usecich...je to jako kdyz to nepozna ze jdu...chvili to ukazuje sipku se smerem kam jdu a pak se objevi cerveny zamerovaci kriz...a za chvili opet sipka! Problem je v tom, ze toto dela kdyz jdu pomalu, pokud trochu zrychlim (beh) tak kresli pekne plynule! Nevite v cem by mohl byt problem? Mam Asus A632.
    Moc diky za info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Nemám s využitím při chůzi valné zkušenosti, ale nemohlo by to být kombinací pomalé chůze a častého, ale přece jen nepřesného načítání polohy GPSkou (běžná deklarovaná přesnost kapesních GPS 5-10m dle situace). Pokud je načítání hodně časté a nepřesnost určení polohy převýší rychlost chůze, je sekvence zaměřených poloh asi dost poskákaná, klidně dopředu dozadu a program pak těžko vyhodnocuje směr pohybu. Něco se mi mate, že v nastavení OZI šlo omezit četnost načítání polohy, ale nemohu to teď v rychlosti najít. Snad se ozve i někdo další.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    S Ozim chodim i pomalu a na Yakumu DeltaX i se skoro sklopenou antenou v pouzdre na opasku a akorat ze to hazi nepatrne vic chyb (cesta je "klikatejsi") nez kdyz antenu uplne vyklopim.
    Obcas se skoro zastavim (treba nekde delsi dobu fotim) a nevadi to.
    Ta cetnost zaznamenavani nastavit jde (ted take nevim kde, kdyz to tu nemam), ale kdyz se casto meni smer, nebo zastavuje, tak tech bodu stejne zaznamenava samozrejme vic (pak je dobre je radeji profiltrovat v Ozim v PC).

    Zadny cerveny kriz se mi tam ale rozhodne neobjevuje, tak jedine jestli nebezi nejake zbytecne programy na pozadi anebo neni problem ve spojeni s GPS ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    No me se pri chuzi objevuje takovy cerveny zamerovaci kriz (proste kriz a pres nej 1-2 kolecka), ted presne z hlavy nevim...no a to mi pripada jako by Ozi zobrazoval ze se stoji na jednom miste. Jakmile se malinko rychlejc rozejdu (spis rozbehnu), tak se tam zas objevi hned sipka ukazuji smer cesty. Ale pokud jdu pomalu, tak se mi ta trasa zobrazuje dost skokove....je tam celou dobu ten kriz, ja prejdu nekam jinam, tam to signal opet chytne a tu cestu kterou jsem prosel to spoji jakoby vzusnou carou. Zkusim jeste nekde pohledat tu cetnost zaznamenavani...doufam ze to by mohlo pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Daji se tam nekde nastavit i mody tusim "pro lode" a pod. (ted nevim, jak se to jmenuje presne a k cemu je to dobre), tak doufam, ze se prave pri tomto nastaveni nechova takto, ale podle toho "spojovani vzdusnou carou" to opravdu vypada, ze to nedostava data z GPS asi tak casto, jak by melo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Na vině je tzv. statická navigace. Ta je zpravidla nastavena tak, že pohyb do 4km/h není považován za pohyb a vyhodnocování dat z GPS přijímače je tedy méně časté (úspora baterie). Pokud jej chceš využívat na pěší navigování, musíš tedy statickou navigaci vypnout - čili pohyb bude zaznamenáván i pod 4km/h.

    Softů, které to umí je mraky. Mě se výborně osvědčil např. "MM sirf"
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Urcite je problem zpusoben tou pomalosti. A zhruba nekde okolo 4 km/h je bohuzel ta hranice. Ja mam rucni GPS magellan 315 a taky me to rozcilovalo. Ale potom novym firmwarem se ta hranice posunula na 2,7 km/h a to je bez problemu.
    Shrnuto: chce to sviznejsi pohyb, je to lepsi na zakresleni trasy i pro srdce a cevy...:-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Co prosim jeste umi ten "MM sirf" a da se puzit i na vestaveny Sirf treba v Yakumu DeltaX ? Nejak k nemu krome par zminek v cizich diskuzich nemuzu nic najit :-(. Dik ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    No víc toho neumí, je to jen přepínátko )

    Vlastně ještě je tam jedna volba ohledně zvýšení citlivosti, nebo tak nějak.

    Nevim jestli ti to půjde, musíš to prubnout..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Diky, ale jak jsem psal, tak to zaroven nemuzu nikde najit - mas prosim nejaky odkaz ke ztazeni ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    134

    Bohužel nemám, když mi písneš maila na:
    khooca (zavinac) gmail (tecka) com

    tak ti ho večer pošlu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    15

    Zdar, zde je link MMSirfSetup.exe
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    2

    Mám dotaz. Na Wmobile5 jsem nainstaloval MM sirf, spustil jsem ho. Zkusil jsem vypnout statickou navigaci na portu GPS. Program hodil chybu, že numůže komunikovat s GPS, a od té doby mi GPS vůbec nechodí. Jakékoliv resety nepomohly a zařízení se tváří, jako že GPS vůbec nemá. Je to Asus A636N. Předem díky za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    216

    Zajímavá diskuze k MM SiRF – třeba tam najdete něco zajímavého k tématu.
    http://wimobi.com/board/viewtopic.php?id=96
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od CrazyTom
    Mám dotaz. Na Wmobile5 jsem nainstaloval MM sirf, spustil jsem ho. Zkusil jsem vypnout statickou navigaci na portu GPS. Program hodil chybu, že numůže komunikovat s GPS, a od té doby mi GPS vůbec nechodí. Jakékoliv resety nepomohly a zařízení se tváří, jako že GPS vůbec nemá. Je to Asus A636N. Předem díky za radu
    Měl jsem ten samý problém. K přepnutí jsem použil APLSIRF. Pro správnou činnost je nutné postupovat následovně.
    1.vypnout jakékoliv programy používající GPS
    2.navolit port a rychlost a stisknout Open (v NMEA se objeví Port Opened 9......)
    3.Dole kliknout "ToSIRF" v okénku zacnou pribývat >> (možná netřeba)
    4.StatNavOFF (to je třeba)
    5.zkontrolovat kliknutím na "rd SN stat" v okne SIRF Stat.Nav.=00 (vypnuto,01=zapnuto)
    6.kliknout na "to NMEA" a v okne NMEA začnou běžet data
    7. kliknout na CLOSE (nahoře asi netřeba)
    8.zavřít APLSirf a spustit navigaci (funguje pak již od 0, někdy lehce poskakuje a jakoby "dobíhá" při přechodu z chůze do zastavení cca 2-5 s.)
    Vyzkoušeno na A632, jinak před tímto postupem naprosto stejné problémy GPS absolutně nic neukazovala, vypadala jako když dodává divná data (?,A,ESCatd) to vše i po Hard resetu. Po výše uvedeném postupu v naprosté pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GPS s kompasem ukazujici primku ve smeru chuze
    Od bubamara v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 21:06
  2. Pomalost vykreslování mapy Smartmaps na VGA
    Od grep30 v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-12-2006, 23:01
  3. Jsou VGA přístroje pomalejší při vykreslování map?
    Od Alešák v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-11-2005, 12:01
  4. Pomala SD karta
    Od v sekci Dell
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2003, 15:14