Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Yakumo Delta 300 GPS a problem se signalem

  1. #1
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    Lidicky mam takovy problem,nemuze mi najit signal,at tady nebo v zahranici!Vyhledava,vyhledava,ale nemuze nic najit!Ukaze mi,ze vidi nejake satelity,ale nespoji se s nimi!Nevim co s tim!Mate podobny problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od duffioso
    Lidicky mam takovy problem,nemuze mi najit signal,at tady nebo v zahranici!Vyhledava,vyhledava,ale nemuze nic najit!Ukaze mi,ze vidi nejake satelity,ale nespoji se s nimi!Nevim co s tim!Mate podobny problem?
    Myslim, ze se to obcas stane kazdemu, ze to hleda, vidi a nespoji. Nanapsal jste u jakeho ze to navi.softu se tento problem vyskytuje. Budu davat priklad na TomTom 5 softu, protoze ten mi pripada na toto nejcitlivejsi. Sloupce zaplno a nezmodraj a nezmodraj. Resim to tak ze vyjedu z tomtoma 5 a najedu do programu TomTom GPS a ten to vetsinou prostouchne. Pak se vratim do Toma 5 a signal je behem par sekund nalezen. Mozna to je provizorni reseni, ale u me funguje. Doufam, ze se s napady podeli i ostani. POLL
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    Jasne dela to Tom Tom 5.21,ale to neni problem ktery se vyskytuje obcas!Jde o to,ze neni muj,je to kamaradovo,ktery jezdi s kamionem ven a treba prvni den pohoda!Druhy uz nenajde signal a cely tyden pak jezdi bez navigace!Musi ke me prijit a ja to odinstaluju a znovu nainstaluju,protoze tomu nerozumi a pak to zase treba den dva chodi a zase hlucho!Neni to tim,ze by neco delal spatne,protoze uz nekolikrat prijel,jeli jsme ho spolu vyzkouset a ani me se nepodarilo ho nahodit!Tak tedy zase reinstal a chodi!

    Jinak je zbytecne citovat prispevek,na ktery vase odpoved navazuje!Dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Zkusil bych HR, čistou instalaci TT a nic víc. To vyloučí případné kolize s čímkoliv jiným a pokud problémy přetrvají tak to spíše ukazuje na nějaký HW problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    4

    A co ten TomTom GPS? Ten také nic nenajde? Jak rikam - me se taky tvari sedive i kdyz tam ma 10 sloupcu pomalu na max a jakmile ho prostouchnu TomTom GPS, tak se rozpohybuje i TT 5,21
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    Vyzkouseno!Cistej system a Tom Tom!Jede to treba tyden!Ale pak zase....doufam,ze to neni HW chyba,ale to by snad nemelo!Koukal jsem tady v diskuzi,ze jsou od Yakuma upgrady,ale na jejich sajtne jsem zadny nenasel!Hodili by se WM2003SE!Hloupeho nakopni ,kdyz tak mi pisnete nekdo link primo na archiv,protoze jsem to tam nikde nenasel!Radsi SZ at to tu nespinime!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Obávám se že to co popisuje Poll spíše souvisí s typem startu GPS. Pokud se spustí po delší době nečinnosti tak obvykle trvá déle než najede GPS modul (tzv. cold start), naopak pokud se spustí v krátkém časovém intervalu poté, co měl zaměřenou aktuální pozici (či měl stažený aktuální almanach) dojde k jeho rychlejšímu náběhu. Schválně si to zkuste naopak - po delší době pustit TomTom GPS (nebo jiný nav soft) ten bude chvíli hledat, pár jich najde ale stále nezobrazí aktuální pozici, pak spusťte TomTom a ejhle - během chvilky to "proštouchne" Tento jev je u GPS modulu normální a označuje se jako Cold, Warm a Hot start.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    jasne,ale cekani tri hodiny,za cisteho nebe a mimo mesto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    Psal jsem jen, že to co popisuje Poll spíše odpovídá typu startu GPS, nemyslel jsem tím, že se jedná o Váš případ, toto chování tomu samozřejmě neodpovídá. Yakumo už s PDA tuším skoncoval, teď se to prodává pod značkou MIO, takže proto na yakumích stránkách hodně informací zmizelo. Osobně si nemyslím že to zabere pokud to po určitou dobu fungovalo korektně, nicméně PATCH pro Delta300 je tady
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    no pred tim tam byl TOM TOM 5.1 nebo 5.0,uz nevim!Takze by konflikt mohl byt!Mrknu na to uvidime!Dekuju za postrehy a rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    Tak ted mi ten kamos psal,ze zabloudil v Amsterdamu a chce to prodat!Nechapu technicky antitalenty bez smyslu,pro orientaci,ale tohle by me opravdu vytacelo!Hodinu ceka na signal!Restart,jak TT tak i Yakuma a nic!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Nejde mi to asi smazat vsechno (pokud se mi to nenacita jen z cache), takze jsem tady smazal alespon ten odkaz na DeltaX update (sorry-prehledl jsem se...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    0

    to vladas: Bacha na to, to jsou updaty pro DeltaX :!: myslím že ten přístroj o který se jedná je ale Delta300
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    537

    Chlapy,diky moc za postrehy!Pockam do vikendu,jestli teda dojede a zkusim vsechno mozny,jen uz nevim co s tim!Moje BT navigace slape pekne a nebyt chyb v TTN tak by to bylo 100%!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    119

    No nevim, treba zase usa nekde chysta utok a proto na chvili vypli satelity, nebylo by to poprve a u usy si clovek nemuze byt jisty nicim!
    Citace Původně odesláno od duffioso
    Tak ted mi ten kamos psal,ze zabloudil v Amsterdamu a ... Hodinu ceka na signal!Restart,jak TT tak i Yakuma a nic!:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Yakumo Delta X5 BT
    Od sindios v sekci Yakumo
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 20:45
  2. Yakumo Delta X 5 BT ako GPS pre PC
    Od Roboo_ce4you v sekci Yakumo
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-03-2007, 14:38
  3. Yakumo Alpha - Problém s GPS signálem
    Od JackS v sekci Yakumo
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 10:51
  4. Problém s Yakumo Delta 300
    Od fvesely_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-12-2005, 08:24
  5. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 02-10-2005, 14:14