Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 5 z 45 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 672

Téma: WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....

  1. #61
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    I když je na WM 5.0 téměř zbytečné zálohovat, jistota je jistota, že?
    Psal jsem to tady v diskusi nekde na 2. strance :-)

    Sprite nejede vubec, ani nejnovejsi plna verze (ne Lite) 5, kvuli nekompatibilite s Mobile Guardianem (i kdyz je vyply). Pisou to i na webu v RN. Proto ho tam dle mne nemohli dat.
    http://spritesoftware.com/releasenotes_50.htm
    Known Issues:
    Issue Description
    We are currently not compatible with CREDANT Mobile Guardian Shield (also known as HP Protect). Sprite Backup will not install/function on devices with this software.

    A SunnySoft, nejnovejsi plna verze (ne Lite), vytvari zmetky - kazdy vysledny backup je corrupted.

    Korektne funguje, a myslim, ze je i celkem pohodovy je SPB Backup. Navic ma i plugin do SPBPP kde ukazuje kdy bylo naposledy zalohovano a kdy bude dalsi zaloha v pripade pouziti schedule.
    A jeste navic se mi libi to, ze SPB ma na webu ke stazeni utilitku, ktera se nemusi instalovat a cely backup file umi na PC rozbalit do adresare.

    Jiri
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od libor_m
    P.S. Pokud by Sprite pod WM5 na hx4700 rozchodil, dejte mi vědět, prosím. Díky.
    Mne se taky libil, ale vzhledem k me predchozi citaci Issue si myslim, ze neni sance. Zskousel jsem Credant vypnout, ale on v podstate vyply je.
    Nevim, podle ceho si ho Sprite detekuje.

    Pokud pouze podle toho, ze je instalovany, tak by se musel nejak odparat ze systemu, vymazat z registru a tak dale, to by mozna pomohlo k tomu, aby ho Sprite nedetekoval i jako mrtveho brouka a spustil se.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    HP dříve používal iPAQ Backum Manager, což byla lite verze Sprite Backupu. Dokonce pro majitele HP byla sleva na nákup plné verze. Na 4150 mě chodila lite verze bezproblémově, ale asi to HP začínal vice odlehčovat a ořezávat, protože na posledních HP s 2003SE už byly problémy a jak koukám, tak na WM 5 pro jistotu nedali nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    286

    Tak jsem se také zařadil mezi vlastníky WM5. Instalace a rychlost zatím OK. Ale jeden problém jsem zatím našel. Po nastavení připojení k mailu (nový účet) Proběhne připojení OK. Ale ejhle provedu SR a nastavení účtu zmizelo. Ví někdo čím to je?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    15

    Po XXX reinstalaciach, mazani registrov, tweakovani a instalovani vsetkeho na kartu idem dat prec WM5 a dava spat WM2003SE. Wm5 je totalne na hovno, neda sa stym rolbit a vazne by som chcel vediet ci hp prijme odo mna reklamaciu na wm5 nakolko je totalne nepouzitelne na moj hx4700.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od badtom
    Wm5 je totalne na hovno
    Muzes prosim priblizit co konkretne? Po poladeni jsem cetl, ze jsou ok. A ja tedy zatim taky nemam problem (ale je to tedy šamanství trochu).

    Co konkretne se Ti nechova tak jak bys chtel? Nemyslim obecne "kouse se to" ale .. presne konkretne. Jaky program spustis, co udela. Na co klepnes, co to udela, a tak. Pro predstavu :-)

    Jiri
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Nováček
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    15

    Velmi konkretne to nebude, len to mrzne kazdu chvilu, kazde klknutie stylusom=10 sec atd atd, fakt neviem ci to robi iba moj ipaq, ale skusal som vsetko mozne co bolo pisane na tomto aj inych forach, niekedy to mrzne stale, niekedy to chvilu ide .... uz som sa tesil ze je to ok, ale dalsi den je to zasa to iste. Nemam na to nervy, potrebujem s ipaqom pracovat, takze som downgradol na 2003 a mam pokoj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Meli ten update vydat jako free, kdyz se jim ho nepodarilo udelat kloudne a byl by klid. Kdo by chtel, by presel, kdo ne, ne. Asi zalezi na tom, kdo pouziva jaky SW a jakym zpusobem system pouziva ...

    Mne se to taky kouse tak nejak na stridacku, ted zrovna dobry :-)

    Ale rozhodne to poladim, i kdybych mel preorat pul registru :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    337

    Citace Původně odesláno od JiH
    Mne se to taky kouse tak nejak na stridacku..i kdybych mel preorat pul registru..
    Mne to proste neznie spolahlivo. Ak za nieco zaplatim, chcem aby to fungovalo.. :no:
    Citace Původně odesláno od badtom
    ..potrebujem s ipaqom pracovat..
    Podobne.

    Schvalne som pockal s kupou, aj ked som bol dost namotany a pockal si na reakcie (nie len na ce4you) a to co tu citam ma proste nepresvedcilo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    No vida, ted mi jede filesys.exe z neznamych duvodu CPU 85-87% a nemuzu se toho zbavit ani restartem.
    Ze by se na pozadi cas od casu neco defragmentovalo, nebo neco podobneho?

    EDIT: tak ted, v 17:10+- to samo od sebe prestalo a je to zase uplne v pohode a cihlicka lita krasne.

    Na to se prece musi prijit, proc cas od casu filesys.exe bezi na 85%
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    0

    Uz jsem to tu psal - je to nejaka komprimace, zrejme.



    Mohl by jste to nekdo "volne" prelozit?

    http://blogs.msdn.com/windowsmobile/archive/2006/03/16/552996.aspx

    Pise se tam o tech dvou klicich v registru - k cemu vlastne jsou.

    EDIT 31.03.2006 07:43 - jak jsem to pochopil - bezi pod tim filesys.exe nejaka komprimace pameti (z duvodu jednoho typu ROM) a tedy mozna to bude mit casem nejake "vedlejsi" ucinky. (???)

    http://mspong.com/2006/03/16/windows-mobile-5-slowness/

    EDIT 31.03.2006 07:50 - doporucuji nize instalovat vsechno co jde na SD kartu, aby "Device" pamet byla co mozna nejmin obsazena, atd...

    http://www.mobilitysite.com/forums/showthread.php?t=28868
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od hosic
    Mohl by jste to nekdo "volne" prelozit?
    Tak jsem to precetl.
    Nejde o komprimaci, ale:

    To pro nas zasadni je, ze filesys.exe spousti proces nazyvany "Compaction Thread" (CT), ktery dela nasledujici z nasledujicich duvodu a navaznostech:

    - Technicky, pokud chceme zmenit jakykoliv byť 1 bit v ROMce na stejnem miste, musime smazat cely blok (128k) ktery se deli na sektory (512 byte) a znovu tento blok zapsat.

    - Smazani bloku v ROMce trva 2 vteriny.

    - 1) aby to pri bezne praci trvalo kratky cas a 2) aby se menekrat prepisoval dokola jeden blok ROMky a tim bylo nizsi opotrebeni, tak se nezapisuje na stejne misto, ale do jineho volneho SEKTORU ktery je oznaceny "valid" (pouzitelny) a puvodni sektor se oznaci jako "invalid" (nepouzitelny).

    - Tim nam vznikaji postupne bloky, ktere obsahuji ruzny pocet "valid" (pouzitelnych) sektoru.

    - Protoze to samozrejme speje k tomu, ze se nam jednou vsechny bloky oznaci "invalid" a mohli bychom se dostat do akutniho nedostatku kdy by se muselo mazat hodne mista najednou a trvalo by to dlouho, existuje CT (filesys.exe) ktery neustale kouka na stav ROM bloku a sektoru a na soucasny stav beziciho systemu.

    - V okamziku, kdy CT (obsazeny ve filesys.exe) zjisti, system nema co na praci (idle), zacne pracovat a delat nasledujici:

    - Zacne mazat bloky, ktere maji vsechny sektory oznacene "invalid", smazani jednoho takoveho bloku trva 2 vteriny.

    - Pokud zjisti, ze nejaky blok obsahuje pouze skupinku "valid" sektoru, tak tyto sektory precte, zapise do jineho bloku a takto uvolneny blok nasledovne vymaze (2 sec).

    - na zaver pise, ze mu nekdo tvrdil, ze v registrech zmenil prioritu techto procesu a ze to pomohlo, coz se mu zda jako nesmyslne, protoze cim nizsi cislo v klici registru, tim vyssi priorita procesu. A jelikoz tyto dva procesy maji hodnotu priority 255, tak to je nejnizsi priorita a pak lze nastavit uz jen vyssi, coz by zpusobilo jeste vetsi vytuhnuti (ovsem mozna na kratsi dobu? - pozn. JiH).

    To je cele :-) a to je to, co nas zlobi :-)

    Osobne nechapu, proc ve chvili kdy zacnu se systemem pracovat Compaction Thread nezapise blok ktery prave obsluhuje a neukonci se a nespusti zase az pri idle.

    Prakticky se jedna v podstate o defragmentaci ktera je nutna vzhledem ke zpusobu, jakym lze mazat data v ROM (pouze po velkych blocich i s daty, ktera smazat nepotrebujeme) a casem ktery toto smazani trva + nizsi opotrebovavani teto pameti.

    Jiri

    Edit: musel jsem malinko zkorigovat pouzite "terminy", aby se nam to nezasmodrchalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Nováček
    Registrace
    Oct 2010
    Příspěvků
    0

    Takze z toho je zrejme, ze to asi nebude tak moc vina odflaknuteho WM5, ale spis zastaralosti hx4700, ne?
    Tak nejak sem pochopil, ze starsi Dell Axim X5 tim trpi take (ma starsi typ ROM pameti) ale novej X51 uz tim netrpi?

    Co se stane, kdyz se smazou ty dva zaznamy v registru co nastavuji ten CT?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    149

    Citace Původně odesláno od hosic
    Co se stane, kdyz se smazou ty dva zaznamy v registru co nastavuji ten CT?
    To je otazka, cim to je. On pise, ze to taky nevi a ze se muze jen spekulovat. Na typu pouzite pameti jiste zalezet bude, ale je otazka, jake maji vyhody/nevyhody. Nekde to tu bylo popisovano. A samozrejme se musi prihlednout k tomu, ze to zarizeni nebylo konstruovano pro WM5 a pouzivani ROM jako "disku". Takze to neni zastaralosti, ale spise tim, ze se to zarizeni nepouziva tak, na co bylo konstruovano a hlavne odladeno. Kdyz udelam nizkou formuli ktera ma idealni vlastnosti na zavodni draze, nemohu rici, ze je zastarala kdyz ji presunu na crossovou drahu kde jeji vykon bude tragicky.

    Jinak ty klice bych nemazal :-)
    Navic, ted si nepamatuji presne, ale myslim ze psal, ze tyto klice jsou systemove a tahaji se odjinud (z nejakych pre-registru) vzdy pri restartu a tudiz je nejak menit nema smysl, protoze se stejne natahnou defaultni.
    Navic ty klice s tim nemaji prakticky nic spolecneho.

    Spis mi pripada, ze dulezite je nemit v ROMce data, ktera se pri behu casto meni. Pokud tam bude neco co se z ni jen cte, nemelo by to asi vadit (dle meho nazoru).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Ad vydrz - par lidi tu psalo o tom, ze se na WM5 vyrazne snizila vydrz. Ted jsem delal benchmark s WiFi, na 2003SE se zarizeni vyplo za 3h19min, s WM5 to bylo za 4h37min... Coz mi prijde odpovidajici NARUST.

    A jen trochu obecne - tipoval bych, ze drtiva vetsina problemu je zpusobena aplikacemi tretich stran. Ostatni si tim prosli pred pul rokem, vy hold az tedka Je nutne pouzivat aplikace WM5 kompatibilni, plati predevsim pro moduly do Today. Kdyz je aplikace z pohledu WM5 blbe napsana, tak to muze mit za nasledek spoustu problemu pomalosti pocinaje a vyssi spotrebou konce.

    A nakonec prosba. Jelikoz jsem dostal zarizeni i upgrade na zkousku z HP a nekupoval to, mel bych prosbu na ty, kteri si to objednali a koupili pres web.

    1. Jak velky je ten upgrade, co se stahuje z webu?
    2. Je to jen upgrade nebo i dalsi soft?
    3. Pokud si nekdo objednal CD, co vsechno na nem je?

    Kolega z HP je totiz na sluzebce a tak se nemam koho zeptat. Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 45 PrvníPrvní ... 3456715 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:38
  2. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 21:52
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 13:29
  4. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 15:08