Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 13 z 45 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 181 až 195 z 672

Téma: WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....

  1. #181
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Zkus ten patch patch_filesys-f3.exe , snizi prioritu behu filesys. A to je to prehrivani, pusti se process filesys a ten zatizi cpu na plno a odtud to teplo a mimo jine I kratka doba baterie.
    Taky mam pocit, ze kdyz je filesys v klidu, tak na hx4700 bezej wm5 rychleji, nez wm2003.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #182
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Patch tam samozřejmě mám, a použil jsem i další triky z www.pocketpcmag.com
    Zrovna pátrám po "zaručeně nejlepším programu na sledování vytížení CPU a ostatních častí 4700 abych mohl analyzovat co by ještě chtělo poladit, respektive kde je ještě zakopán problém.
    Nicméně na rozdíl od řady přispěvatelů si nemyslím, že 4700 a WM5 je nepoužitelná kombinace.

    Pokud přemýšlím proč někteří "slabší" jedinci přešli z5 a proč druhý upgrade "zrychloval" cihlu docházím k závěru, že za vším stál filesys a velký „bordel“ ve flash, po upgrade a po instalaci programu do flash, možná stačilo cihlu nechat přes noc běžet a počkat až se flash přerovná a hlavní úvodní nápor filesys by tím pominul. Pak už by si to jen chtělo dávat pozor aby se pokud možno nic nezapisovalo do flash v cihle a filesys neměl důvod ji začít přerovnávat
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #183
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Na sledovani tasku pouzivam SuperTasks 2.0, je sice "jen" pro wm2003, ale me bezi bez zjevnych problemu I na wm5.
    S tim "bordelem" co popisujs jsi podle mne blizko pravde. Jen ja mam jeste jeden poznatek... Mimo jin tez patrim k tem, co pred casem utekli zpet k wm2003, ale zvedavost mi cca pred tydnem nedala a zkusil sem to znovu...
    Zpet k tomu poznatku. Jako urcite vetsina z nas jsem delal upgrade nescetnekrat... .. a co mne zarazelo bylo, ze se OS choval po preflesnuti "pokazde" jinak... zvlastni...
    Chci rict, ze pri mem poslednim a aktualnim preflesnuti bylo vse vyrazne rychlejsi, nez pri tech predchozich pokusech...

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #184
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Mám tu pár dalších triku pro 4700 a WM5

    http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&p=929&more=1&c=1&tb=1&pb=1#more92 9

    1. Odstranit všechny přebytečné soubory z Flash ROM.
    - DockWare má fotky uložené v \My Documents\ My Pictures, soubory přesunout na kartu a upravit v registru cestu HKCU\ Software\ Ilium Software\ DockWare\ BitmapDir. nebo upgradovat na Full verzi DockWare, které umožňuje volu adresáře

    2. Zamezit častým změnám souborů v Flash ROM (asi nejdůležitější)
    - ActyveSync při každé aktualizaci aktualizuje soubor Windows\ Activesync\ CtrlLog.txt. Stačí nastavit atribut ReadOnly !
    - System-level temp file přesunout na kartu tj. HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ FileSys\ TempPath změnit třeba na \SD Card\Temp

    3. Redukce flushing (naplnění nebo jak se to řekne česky?) registrů
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ObjectStore\ RegFlush\ ActivityThreshold =1 zvednout na 16 či vice minut ja dal 128 (minut)
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ObjectStore\ RegFlush\ FlushPeriod=60000 zvednout 100x (čas v ms tj z 60s na 600s)

    4. Podle všeho má 4700 s WM5 problém s CF slotem řešení je zde, ale netestováno neb CF nepoužívám.
    http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&title=the_hp_ipaq_hx4700_wm5_comp act_flash_pat&more=1&c=1&tb=1&pb=1

    5. File system caching , menši úprava v podobě *.reg
    http://www.winmobiletech.com/062006WM5hx4700BigArticle/Allhx4700WM5RegImports.reg
    POZOR na SD vytvořte složku Volatile pokud použijete tento soubor!


    V tomto okamžiku mi 4700 chodí rychleji než kdy chodila s WM2003SE, uvidíme jak si povede ráno.
    Možná by to chtělo všechny úpravy shrnout do jednoto místa a úpravy registru do jednoho *.reg…..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #185
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Nekolik pripominek k predchozimu prispevku co psal k.karel:

    ad 1. Nejlepsi je DockWare uplne vypnout. Nebo se da stahnout nova verze ktera nezapisuje do flash ROM. Tady je odkaz pro stazeni nove verze http://www.iliumsoft.com/download.php?prodcode=20120. DockWare vubec neuklada zadne fotky, pokud si tam nebudete pridavat fotky dalsi muzou klidne zustat kde jsou (tedy ve flash ROM).

    ad 3. Toto nastaveni ma bohuzel za nasledek neukladani dat do registru, kdyz udelate SR.

    ad 4. Patch opravdu pomuze, mam to vyzkousene.

    ad 5. Soubor jsem nezkousel, ruzne hacky jsem si delal sam v registrech. Nektere veci co v nem jsou, jsou zbytecne. Ted se snazim udelat svuj reg soubor.

    Doporucuju nepouzivat hack z Tweaks2k2.NET "WM5 Optimum Cache Size", spise zpomaluje nez zrychluje. Vychazim z vlastniho testovani.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #186
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Jak jsem v tomto threadu kdysi psal, ze dam k dispozici svou verzi patche na filesys, tak tady je... Pokud bude nekomu hlasit, ze nejde spustit, tak nezoufejte pujde to upravit na miru.

    Popis patche:
    - omezi vyuziti CPU pro filesys na 15% pri napajeni pres baterii
    - omezi vyuziti CPU pro filesys na 50% pri nabijeni baterie
    - pri spusteni neni nutne potvrzovat nejake okno (dobre pro spousteni pres StartUp)
    - pri opakovanem spusteni hlasi, ze je jiz spusteny a je moznost patch vypnout
    - pri spusteni a pri ukonceni programu zazni 2 ruzne tony (u aplikace bezici na pozadi je to dobra kontrolni pomucka)

    Toto je momentalni nastaveni, jeste asi zvysim vyuziti na 20-25% pri napajeni pres baterii. Zda se mi ze je to moc pomale a to omezeni PDA trochu brzdi. Otestuju a dam vedet...

    <font color="red">EDIT 29.8.2006:</font>
    Nove verze budou k dispozici v threadu hx4700 WM5 - patch pro filesys!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #187
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Co se tyka problemu s mou hx4700, o kterem jsem tu psal drive, tak vysledek je ........ problem byl v kolibce. Po otestovani v jine kolibce urcene pro hx4700 vse pracovalo dlouhodobe OK. Takze jsem reklamoval a doufam, ze az se mi vrati tak bude vse zase pracovat jak ma.

    EDIT 25.7.2006:
    Reklamace je vyrizena a mam novou kolibku. Vse pracuje spravne :yes: )
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #188
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Pokusím se, shrnou zásahy do registrů, které jsem po různu našel na webu či jsem se k nim nějak dopracoval., Dále shrnu, známe pathe a na závěr přidám problémy, které dosud čekají na řešení. Možná by nebylo od věci zhodnotit jednotlivé zásahy. Následně by z nich mohly vzniknout dva reg soubory něco jako všeobecně doporučované a funkční úpravy a druhý s kontroversními úpravami.

    a) Úpravy registrů

    1. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\ MSFlash\FATFS
    MountAsROM = 0 (Hex) (change to 1, lose your data of your system)
    DataCacheSize = 400 (Hex) (change to 1000 without benefit)
    (EnableCache=1 is not needed, if you see it, delete it)
    4700, netestováno, v mé 4700 DataCache Size=256
    Teoreticky to může mit logiku, MountAsROM=1 by mělo připojit souborový systém jako externí ROM tj. bez možnosti zápisu? Jiný zdroj naopak doporučuje zvednout DataCacheSize na 4096 bez zásahu do MountAsROM a s nastavením EnableCache=1?!

    2. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\GLYPHCACHE
    Limit = 8000 (Hex) (max hodnota nejde dál zvětšovat)
    MountAsROM = 1 (Hex) tato položka v registu není asi se má přidat
    4700, netestováno,
    Nevím podle mého to moc logiku nemá

    3. HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\FATFS
    MountAsROM = 1 (Hex)
    CacheSize = 0 (Hex)
    (This must be 0, otherwise, BT, wifi, GPS won't work)
    4700, netestováno, v mé 4700 DataCache Size=1024
    Teoreticky to může mít logiku, MountAsROM=1 by mělo připojit souborový systém jako externí ROM tj. bez možnosti zápisu? Jiný zdroj doporučuje zvýšit CacheSize na 4096, EnableChache=1 a nezasahovat do MountAsROM?!

    4. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\StorageManager\Filters\f sreplxfilt
    ReplStoreCacheSize = 0 (Hex)
    (This value must be 0, otherwise, your system was in danger of crush
    4700, netestováno, v mé 4700 DReplStoreCacheSize=1024
    Nedokážu posoudit má vazbu na předchozí 3úpravy, jiný zdroj naopak doporučuje zvednout na 4096?!

    5. [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE\Menu]
    AniType"=dword:00000000
    PDA obecně, testováno, default=6
    MSDN sice AniType nijak nekomentuje, ale zřejmě se tím zakážou animace v menu, což zvyšuje výkon.

    6. [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\FileSys]
    "TempPath"="\\SD Card\\Volatile"
    4700, testováno, doporučuji, NEZOPOMENTE na SD vytvořit adresář Volatile
    Pokud se dočasné soubory neukládají do pomale interni NAND Flash ROM , ale do rychlejší NOR Flash na SD Card ať nemá filysys.exe co přerovnávat

    7. [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Shell
    Folders]
    "History"="\\SD Card\\History"
    "Cookies"="\\SD Card\\Cookies"
    "Cache"="\\SD Card\\Temporary Internet Files"
    --> create a new directory \SD Card\History
    --> create a new directory \SD Card\Cookies
    --> create a new directory \SD Card\Temporary Internet Files
    PDA, testováno, doporučuji,
    Stará známá finta, kterou lze udělat i pomocí Tweaks2k2.NET. Účelem je opět nedat filesys.exe důvod k „práci“ Z důvodu přehlednosti bych spíše volil \SD Card\Volatile\History atd.


    8. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE
    limit = 8192 (default) to 16384 or even 32768
    PDA obecně, testováno, doporučuji,default=1684
    Zvětšení čachr na 32768 (max přípustná velikost) zrychluje renderování textu.

    9. HKEY_LOCAL_MACHINE\ Services\ NavPointService
    smazat tento záznam
    4700, testováno, doporučuji
    Zřejmě to nějak souvisí s service.exe a mazání událostí

    10. HKLM\drivers\ Builtin\ StrataFMD\ CompactionPrio = 256
    HKLM\drivers\ Builtin\ StrataFMD\ CompactionCritPrio =256
    smazat tento záznam
    4700, nestováno, nedoporučuji
    Má to řešit priority procesu filesys.exe, ale hodnota 256 je nejnižší možná priorita ve Windows a tak to považuji za zbytečné , nižší priorita už prostě není možná!

    11. HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ObjectStore\ RegFlush\ ActivityThreshold =1 zvednout na 16(minut)
    HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ObjectStore\ RegFlush\ FlushPeriod=60000 zvednout na 600000 (600s)
    4700, testováno, ?
    Redukce flushing (naplnění nebo jak se to řekne česky?) registrů Je možné, že tato úprava vede k ztrátě dat neuložených v registrech při SR, na druhou stranu pokud by tomu tak bylo tak i původní nastavení s periodou 1minuta by muselo vést ke ztrátě dat vzniklých během té 1min?!

    12. HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ StorageManager\ Filters\ fsreplxfilt\ DirsToExclude.
    Zdroj je zde http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&title=the_never_ending_story_of_t he_hx4700_wm5&more=1&c=1&tb=1&pb=1, ale nějak k této úpravě neumím zaujmout postoj.


    Další doporučené úpravy

    a) Přejmenovat adresář \Windows\Start Menu\Programs\Games na MyGames následně znovu vytvořte adresář Games. Mělo by to řešit chybu v Synaptics NavPoint , která způsobuje velkou režii services.exe. Nezapomeňte po nainslalování nové hry přesunout *.lnk z adresáře Games do MyGames, účelem je mít prázdný adresář Games.
    b) Dalším žroutem výkonu je filesys.exe, který se snaží přerovnávat NAND Flash uvnitř 4700, nejdůležitější je pokud možno nedat mu důvod pracovat tzn. minimalizovat zápisy do Flash, dále existuje tento Patch, http://www.winmobiletech.com/052006iPAQhx4700WM5/patch_filesys-f3.exe
    který stačí nakopírovat do adresáře \Windows\StartUp
    http://www.ce4you.cz/forums/download_file.asp?f=5388&d=/files/forums/cz/0000154412/patch_filesys.exe podobně zřejmě funguje tento patch, nezkoušel jsem. Otázka na autora, v čem je jiný, lepší?
    c) ActyveSync při každé aktualizaci aktualizuje soubor Windows\ Activesync\ CtrlLog.txt. Stačí nastavit atribut ReadOnly !
    d) Oprava problému s CF slotem v WM5 zřejmě jí zcela řeší aplikace tohoto patch
    http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&title=the_hp_ipaq_hx4700_wm5_comp act_flash_pat&more=1&c=1&tb=1&pb=1
    Tušíte někdo jak dopadá srovnání rychlosti CF a SD na 4700. Jde mi o porovnání rychlosti „řadiče“ zda by se nevyplatilo přesunuté systémové věci dávat na CF.
    Patch jsem netestoval, nemám CF, ale prý je funkční.
    e) DockWare, free verze dodávaná s 4700 ukládá obrázky do \My Documents\ My Pictures, doporučuji soubory přesunout na kartu a upravit v registru cestu HKCU\ Software\ Ilium Software\ DockWare\ BitmapDir. nebo upgradovat na Full verzi DockWare, které umožňuje volbu adresáře viz http://www.iliumsoft.com/download.php?prodcode=20120.
    f) Vypnutí automatického spouštění ActiveSynch. Na PDA spustíme ActiveSync v menu Menu>Add Server Source přidáme vymyšlený server. Potom Menu>Schedule, v kterém obě položky změníme na manuál. Odstraníme vymyšlený server.
    g) Vypnutí ErrorReporting v Settings, System , Error Reporting nastavit Disable error reporting.
    h) Vypnutí Recive all incoming beams v Settings, System , Connectiona, Beam.

    Co by ještě chtělo změnit

    a) V rootu (systém Flash) mam adresář itn, v kterém se často aktualizuje soubor temporary.iti s velikosti 0, chtělo by ho přemapovat na SD, netušíte jak? Možná patří k TomTom 5.21 ?
    b) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #189
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    2 k.karel: Chci podekovat za tvoji snahu o shrnuti ruznych uprav. Nechci vytvorit nejaky flame, ale nektere popisy jsou dost zcestne.

    Ted nekolik reakci:

    ad 1. Zmena nastaveni "MountAsROM" je naprosto k nicemu, i kdyz se zda byt logicka. Vychazim z vlastnich testu, ale predevsim z konzultace s vyvojari WM5.

    ad 2. Hodnota "Limit" ma uplne jinou mechaniku nastaveni a spravne ji popisujes v bodu 8. Vytvoreni polozky "MountAsROM" je opet k nicemu.

    ad 3. Zmena hodnoty "MountAsROM" je opet k nicemu. Zmena "CacheSize" jak jsem jiz psal ma spise za nasledek zpomaleni. Predevsim pri delsi praci s PDA. Tato polozka patri mezi ty, ktere meni Tweaks2k2.NET pri zaskrtnuti "WM5 Optimum Cache Size".

    ad 4. Polozka "ReplStoreCacheSize" opet patri mezi ty, ktere meni Tweaks2k2.NET pri zaskrtnuti "WM5 Optimum Cache Size". Opet patri mezi polozky, ktere maji za nasledek spise zpomaleni.

    ad 5. Je to opravdu zakazani animace menu.

    ad 6. Toto nastaveni opravdu hodne pomaha a odlehcuje praci filesys.exe

    ad 8. Toto je spravny popis hodnot a nastaveni pro "Limit", oproti popisu v bodu 2. Jedna se o znamy hack a maximalni hodnota prispiva ke zrychleni PDA.

    ad 9. Tento zasah opet pomaha a umoznuje snizit permanentni zatizeni CPU o 5%. Zatizeni vytvari sluzba, ktera kontroluje spustene hry a prirazuje jim konkretni profil pro touchpad (4 nebo 8 smerny ovladaci kriz). Je to nova funkcnost ovladacu touchpadu.

    ad 10. Tato uprava nema zadny smysl, potvrzuji to i konzultace s vyvojari WM5 uverejnene na netu.

    ad 11. Jak jsem psal ve sve reakci drive vede tato uprava ke ztrate dat z registru. Souhlasim s konstatovanim, ze i pred zmenou by ke ztrate dochazelo (je to logicke). Ono ale ke ztrate dochazi, kdyz se napr. neco zmenilo v nastaveni nejake aplikace, nebo se treba zapnulo bluetooth a pote se udelal SR tak se zmena nastaveni aplikace neulozila a bluetooth bylo po restartu vypnute. Z tohoto duvodu se doporucuje nejdrive zarizeni vypnout (pomoci tlacitka nahore) a pote udelat SR, pri vypinacim procesu by se mely vyprazdnit vsechny cache a potom by mel byt SR bezpecny. Cim delsi interval o tim vic dat/nastaveni muzete prijit (problem s tim ma i synchronizace pres ActiveSync)

    ad 12. Zdroj ktery uvadis popisuje tuto upravu, ale take rika ze uprava bohuzel nema zadny vyznam.

    ad a) Tato uprava neni nutna pokud udelate upravu popsanou v bodu 9. Vztahuje se totiz k reseni stejneho problemu.

    ad b) Do souhrnu jsi vlozil i muj patch na filesys, ktery je o dve zpravy vyse (je to preci souhrn, takze "chapu"). Tve dohady o fungovani patche myslim objasnuje popis jeho fungovani v te same zprave, ve ktere je i jeho download )

    ad c) Tato uprava opravdu hodne pomaha a odlehcuje praci filesys.exe

    ad e) V me reakci na tvuj prvni (kratsi) seznam uprav jsem psal, ze DockWare zadne fotky nezapisuje, neuklada a ani nevytvari. Link, ktery jsem uvedl a ve tvem souhrnu je take, obsahuje verzi ktera si nedela zadne temp soubory ve flash ROM, coz je ten nejvetsi problem stavajici verze DW.

    ad g) h) Dulezite zasahy, na ktere by se nemelo zapomenout.

    Adresar "int" patri opravdu navigaci TomTom. Na SD kartu jde presmerovat, ale pouze kdyz se instaluje TomTom z SD karty.

    Nepovazujte ma vyjadreni za utok na prispevek k.karla, pouze jsem chtel uvest nektere veci na pravou miru.

    Stale plati co jsem napsal ....... Pripravuju hromadny reg soubor, ktery bude obsahovat jen ty relevantni upravy pro hx4700.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #190
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Jde o diskuzi a vykrystalizování toho užitečného proto jsem do souhrnu zahrnul vše na co jsem narazil

    ad1) popravdě jsem údaje z MountAsROm uvedl spíše proto, aby byly vyvráceny, ve své 4700 jsem je nepoužil.
    ad) DockWare, je mi známo, že on sám nic do adresáře s fotkami nezapisuje, ale řada uživatelů tohoto prográmku fotky občas mění nebo dohrává další, což již zápis je a pak fotky zabírají docela dost místa, které když není obsazeno představuje benefit pro životnost Flash atd. Ono se to nezdá, ale NAND flash použitá v 4700 má velikost bloku 128kB a teoreticky lze říci, že odstraněním cca 1MB default fotek se uvolni 7 bloku, každý s životnosti 100k zápisů.

    Počkám si na your reg, zbytečné dělat jednu práci dvakrát. Ono stačí to, že jsem si disassembloval filesys.exe a už třetí hodinu se v tom hrabu. MS se nezapře, oni jim nikdy nešli triviální funkce, čtení disket také odrovnalo i velmi rychlý CPU, díky blbě napsanému sw.

    Na závěr musím, říci, že jsem s stavem, do jakého jsem WM5 dostal celkem spokojen, je to teď vesměs rychlejší než 2003SE.

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #191
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    Pánové díky oběma, značný pokrok, skutečně se to citelně zrychlilo a CF karta už bez problémů jede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #192
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    0

    Chetl bych pozadat vsechny, kteri pouziji mou verzi patche o zpetnou vazbu. Zajima me vsechno, jak negativa tak i pozitiva
    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #193
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Jak je to s daty, které se synchronizují mezi Outlookem a PI v 4700? Kde se nachazi v PDA, lze je přesunout na SD ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #194
    Obyvatel SMob
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    400

    Citace Původně odesláno od Shady_cz
    Chetl bych pozadat vsechny, kteri pouziji mou verzi patche o zpetnou vazbu. Zajima me vsechno, jak negativa tak i pozitiva
    Diky
    Zatim jede perfektne. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #195
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    1

    Zatim to vypada dobre Ocenuji snahu!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 13 z 45 PrvníPrvní ... 3111213141523 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:38
  2. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 21:52
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 13:29
  4. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 15:08