Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 12 z 45 PrvníPrvní ... 2101112131422 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 166 až 180 z 672

Téma: WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....

  1. #166
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    No ja jsem se k WM5 vratil cca pred 4 dny, rekl jsem si, ze na to pujdu jako std. user. Udelal sem HR WM2003, pak tam nalil WM5.
    Vse, co pouzivam za aplikace mam na SD, mimo pocket plus myslim.
    Pouzil sem patch na filesys.

    Musim rict, ze to beha dobre, cili za 3, nekdy za dve Filesys nekdy vyleti na 40-60%, ale za chvili to spadne na 0%, pokud ne, tak udelam SR a je klid.

    Cca po 2 dnech jsem si tam dal Tweak2K2 a memaid a prenastavil drobnosti, jako umisteni tmp filu a tak...

    Jsem spokojen, v uvozovkach. Mozna to sem nepatri, ale proc neudelaj tohle samy PDA s SD, CF, velkym VGA, rychlou ROMkou 256MB, 128MB RAM, GSM modulem pro GPRS, mozna nejaky to hspdawcdmablablarychlejsim netem, kamerkou vepredu na konfery, bez klavesnice, bez GPS.
    Mozna by uz taky mohli pochopit, ze delat baterii v obalu v nejakem typizovanym tvaru je sice hezky, ale zabira to strasne mista, proc to nepojmou tak, ze baterie muze mit libovolny tvar a muze byt soucasti samotneho tela PDA? Trebas zadniho krytu... proste vyssi kapacita a mene zabraneho mista.... si proste placam jatra...

    Rikal sem si, ze do te doby, nez hx4700 "zestarne", bude nejakej jinej model, kterej si koupim, ale ja porad nic nemuzu najit....

    A zase to moje oblibene achjoooo.

    Milouss
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    337

    Citace Původně odesláno od Milouss
    Rikal sem si, ze do te doby, nez hx4700 "zestarne", bude nejakej jinej model, kterej si koupim, ale ja porad nic nemuzu najit...
    A ja sa teda pridávam.. Achjoooo..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    No ja bych svou 4700 nerad hned tak odepisovat

    Osobně mě spíše zaráží, že takový giganti jako MS a HP si neporadi s takovou prkotinou jako je upgrade WM5, to je pro tyto multimiliardové společnosti takový problém přijít s řešením?
    Popravdě mi moc nesedí už samotný nápad zapisovat vše do eeprom s omezeným počtem zápisů , jak dlouho asi eeprom vydrží když se v ní neustále přesýpají data? Pokud se jedná o standartí eeprom s 100000 povolynymi zápisy vycházámi při životnosti 1 rok méně než 300 zápisů denně?!

    Nicméně když už to tak je a 4700 má pomalé EEPROM proč hošové nepředělali fylesys nebo data která se často měni nezpisuji na SD, u 150x SD by snad nebyl problém s rychlostí. Ja si 4700 kupoval kvuli rychlosti, velikosti LCD a s naději na WM5
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jeste jednou...4700 nebyla nikdy navrzena pro WM5, potrebne typy pameti optimalnich pro WM5 se v one dobe ani masove nevyrabely. To, ze WM5 na nem jakztakz funguji neznamena, ze budou nekdy fungovat optimalne...bez hardwaroveho zasahu. Hardwarovy zasah pri podminkach a cenovych relacich obvyklych u HP je obvykle drazsi, nez koupe noveho zarizeni, i kdyz nahrada se opravdu nehleda lehce. 4" VGA display jine zarizeni nema a bohuzel to vypada, ze v dohledne dobe ani mit nebude...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Uvahy pro co byla nebo nebyla 4700 navržena jsou irelevantní, pokud HP a MS došli k závěru, že ji lze upgradovat na WM5, upgrade na trh uvedli, řadu měsíců prodávali 4700 s příslibem upgradu tak by měli vědět co dělají.
    Koneckoncu u MS by měli mít nějaké minimální požadavky na hw zařízení pro WM5.
    Bordel, kdy HP uvede upgrade, pak na webu uvede odkaz na stanovisko MS k problémum je prostě děsný buď problém vyřeším nebo upgrade stáhnu a veřejně si sypu popel na hlavu a majitelům 4700 nabízím exkluzivní slevu na jejího budoucího nástupcel, pokud nějaký bude.
    současný postoj HP si říká o hromadnou žalobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ale vzdyt ona funguje...jenom holt predstava, ze zarizeni s novejsim operacnim systemem musi byt nutne vykonnejsi, nez se starym je mnohdy zcestna...Na 233MHz Pentium XPcka dostanes...kdyz budes mit dost pameti. Ale tak, jako W98 na tom rozhodne nepobezi....A ve WM5 snad slo v prve rade o jine veci, nez hruby vykon, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #172
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Promin, ale srovnavat to s 233MHz s XP a 95 je nesmysl, XP byly psany na daleko vykonnejsi CPU. Kdyz se vratim k hx4700, 624MHz je i dnes nejvykonejsi proicesor na trhu, nemylim-li se .. (vite jak to myslim, tak neoponujte, vim ze je to i o architekture) a pokud vim, tesne po vydani hx4700 na trh bylo "deklarovano", ze to je zarizeni pripravene na WM5, nejen vykonem, ale i velikosti pameti. Nehlede na to, ze nez prisly WM5 ofiko na trh, nejaky ten cas se OS vyvyjel a jak vsichni vime, predevsim velke HW a SW firmy nejen dostavaji predprodukcni vzorky, ale i nezridka se na i na samotnem vyvoji podileji.
    To po cem brecim je z meho pohledu zoufala situace a i jsem to tesne pred vydanim WMP upgradu do HP psal. Neco v tom slova smyslu, ze uz jsem od HP (Comapq) mel uz nejake to zarizeni (3660, 3870, 3970 a ted hx4700) a to je tusim investice tesne pod 100000kc ...
    Kdyby totiz hned na zacatku rekli, hmm, hx4700 neumime upgradovat, vlastnis-li hx4700, dostanes slevu na "hx4800" s WM5... omlouvame se.. no misto toho slibovali, posouvali... Vsichni renomovani "recenzenti" spekulovali a my "hracickari" trpeli a doufali.
    PDA nepouzivam jen na "praci" .. maily a organizaci casu, k pristupu na nejaky linuxovy servery, navigaci a tak, ale predevsim si rad hraju a zkousim, a kdo si hraje, ten nezlobi...
    A pak je tu jeste mytus, tzv. "ochrana investic" ... a to fungovalo do hx4700... kolibky kabely napajeni jackety atd atd... kdyz si ted koupim nejakej jinej "neco", co v zadnem pripade nesplni moje ocekavani, vsechno asi zahodim a budu muset koupit neco jinyho.

    Chci utratit penize a nemam za co, kurna ceho sem se to dockal ))

    Jo jeste detail, me WM5 ted chodi uz asi 4 dny, z 90% jsem spokojenej, ale z 10% ne, proste najednou se mnou nemluvi a prehrejva se. Nemrzne, jen se pribrzdi. Aplikaci zvladne vic najednou, dokonce wifi a BT mi bezej soubezne, jupiiii ...

    zdar
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #173
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    :yes: co vice dodat, nicméně vratme se k upgrade.
    Doporučujete ho nebo se jako řada dalších vrátíte k 2003SE?


    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #174
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    Nerad rusim debatu ale mam otazecku:
    lze iPAQ vypnout tak, ze PDAcko neni ve stavu suspend ale je totalne vypnute? Na Variu se to dela dlouhym stiskem za/vypinaciho tlacitka.

    Diky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #175
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Za sebe muzu rict ano.
    Patch zminil jeden z kolegu tusim 2 stranky zpet.
    Tweak2k2 a podobne "ladeni wm5" je jasny.
    Aplikace ppokud to jde na SD.
    Sw jen vyzkouseny/urcny pro wm5.

    Ja kuprikladu mam jen drobne problemy, kdyz pominu sve 10%, kdy se zblazni filesys. A to, ze proste mobile.ce4you.cz nemuzu dat jako home page .. teda ani zadnou jinou... sic to nastavim ale po SR je to fuc...
    Pak mi obcas zapomene wifi bod pro pripojeni v praci...
    No a Wisbar mi nabiha asi minutu, pak bezi normalne rychle, tak ho nepoustim, snad casem ...
    Jinak jsem "spokojen", GPS share je fajn, BT a WIFI mi bezi soubezne, to mi v wm2003 neslo.
    Rikam si, jestli si nemam koupit nejakou "lepsi" SD, mam A-Data 1GB a je u ni uvedeno x133... vim, diskutovalo se tady o tom tusim, ze to pda neumi vyuzit rychleji, ale rikam si, co zkusit nejakou jako jinou, od jinyho vyrobce, jinou velikost, treba to bude mit uvnitr nejak jako udelany lip... . nevim....
    Co Vy na to?

    Skoda ze neni SE_VGA pro wm5, ten druhej soft ve moc duvery nevzbuzuje, obcas bych si to prepnul na realVGA.

    Jo prestal semzatim pouzivat mNotes... Sice jsem jed ve stavajici konfiguraci nezkousel, ale kdyz sem je tam mel pred tim na jeste vic pribrzdenych wm5, tak to mNotes replikace s Lotus Notes tak vytizila, ze jsem to pda chtel hodit z okna...

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #176
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Podle mne jde uplne vypnout tim posuvnym necim vlevo dole. Doprava a zase doleva
    Po zapnuti bude bootovat.
    Jen bych se bal, aby se to jako mechanicky jako neochodilo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #177
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    201

    A nejake "standardni" reseni neexistuje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #178
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Já používám následující sw:
    čeština InterWrite 8.x (při přechodu WM5 mutny upgrade na 9.x)
    Spb Pocket PLUS v 3.1
    Spb Finance v.2.4
    Spb GPRS monitor v 2.4
    Spb Time v2.0
    SBSH Pocket Wheater v1.34
    Pocket Breeze v5
    což je asi tak vše co nějakým způsobem "běží" na tooday.
    Pak používam řadu dalších programu, TomTom 5.21, Lingea, atd.
    Předpokládám,že vše je WM5 kompatibl a neměl by být problem?

    Jsem fakt zvědav jak dopadnu

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #179
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    103

    Co tam ted mam ja na hx4700 na WM5
    Ja cestinu obecne nepouzivam, na ceskou klavesnici Resco.
    Pocket plus 3x bez problemu
    SPB time 2
    SBSH pocketbreeze 5.1
    SBSH contacts
    Marsware weather panel - na nej proste nedam dopustit
    Tomtoma 5.21
    Lingeu 2002
    Resco file explorer a regedit
    mchat
    PocketPutty
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #180
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    147

    Uf tak mám v cihle WM5 cca 24hodin, pocity zatím smíšené občas mám pocit,že to je rychlejší než 2003SE, ale občas se to docela vleče.
    SW jsem instaloval pouze aktuální verze s podporou WM5. Vše zatím chodí jak má až na Pocket Weather 1.34 u které mám nějak pokřivenou češtinu. Neinstaloval jsem InterWrite 9, ale jen klávesnici od Resca, nicméně Pocket Breeze 5.1 má češtinu OK.

    Pokud jde o přehřívání tak subjektivně se hřeje více, ale může to být vytížením při instalaci programům uvidime řekl slepy

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 45 PrvníPrvní ... 2101112131422 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC TOUCH DUAL, rady, tipy, zkušenosti, problémy
    Od htcjirka v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 27-11-2009, 20:38
  2. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 27-06-2009, 21:52
  3. Reakcí: 372
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 13:29
  4. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 15:08