Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Internet Explorer 7 a ce4you

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Máte-li na PC Windows XP se Service Pack 2 (SP2), stáhněte si novou a free verzi MS Internet Exploreru 7 (Beta 2 Refresh). Budete moci na PC :!: hned otevírat pohodlně více stránek ce4you najednou a velmi snadno je přehazovat (přes záložky nad stránkou). Známe to už i odjinud, že, ale teď už se to konečně dá používat i s Internet Explorerem.

    Kromě toho jdou i podstatně rychleji natahovat i rolovat celé stránky ce4you (kromě řady dalších vymožeností nové, 20. března uvolněné verze)

    Ty záložky se hodí zejména při potřebě mít otevřeno víc různých míst v diskuzi na ce4you současně. Atd.

    Neobávejte se dnes pouze anglické verze (zatím). Instalace proběhne korektně i v českém prostředí a ještě si to vezme i předchozí česká nastavení z IE6. Česká snad bude brzy, ale stojí to za vyzkoušení i tak. Ty záložky přepínané myší jsou fakt OK. Zvykne se na to za chvilku (hlavně na otevírání odkazu přes pravý klik volitelně v dalším okně a přecházení mezi nimi pak přes ty záložky).

    IE 7 Download (11,75 MB instalační exe) (Odsud tom mám a chodí to bezvadně.)

    Oficiální MS Page s dalšími detaily (co to umí a co ještě ne).


    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Njo, zatim je to velmi rana Beta verze se spoustou renderovacich bugu a problemu se stabilitou...
    Pro ty, co si chteji usetrit starosti, mam lepsi variantu, nadstavbu nad IE zvanou Maxthon
    Takovou vec, ktera je hodne navykova, je v prvni zalozce pravidelne se refreshujici prvni stranka 24 hodin na c4y a kdyz se zamkne, tak jakekoliv kliknuti na odkaz automaticky otevira novou zalozku, cimz o tu prvni stranku neprijde omylem. Tohle nezvlada zadny jiny browser (ani FF ani Opera)...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00133706_maxthon_OMSA.gif 
Zobrazení: 63 
Velikost: 18.6 KB 
ID: 4397  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Myslim ze zustanu u nastavby maxthon kterou uz pouzivam par let :P
    EDIT:// kua pozde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Známe to už i odjinud, že, ale teď už se to konečně dá používat i s Internet Explorerem.
    Opera = maximálna spokojnosť, niet dôvod presedlať. Už som tak navyknutý klikať kolieskom myši na linky, čo spôsobuje otváranie linkov v stránkach na pozadí, že o titulnú stránku (aj keď nezamknutú) ce4you.cz neprídem ani náhodou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A to je prave to, proc si zvykat na neco jineho (mackani kolecka), kdyz celou dobu (to jest 12 let browsingu) klikam na odkazy pomoci leveho mysitka.
    Nemluve o dalsi pripadne moznosti otevrit odkaz na pozadi v novem tabu jeho kliknutim a tahnutim "kousek vedle"...
    Ale to neni tak podstatne, pro mne je dulezitejsi ten automaticky refresh stranky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    2beecher: a to jsou presne ty duvody (plus 157 dalsich ;-) ) proc pouzivat operu. nicmene, IE7ß je oproti 6 docela dost velky pokrok a uz se da pouzivat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tak mi nejake vyjmenuj a vsad se, ze je ma i Maxthon...

    Ale jak rikam, ani jeden standardni browser (FF nebo O ci samotny IE) nema funkci automatickeho refreshe tabu, coz je pro mne killer feature pozadovana po browseru (a neni to jenom kvuli c4y). Asi jsi moc necetl pozorne, co jsem napsal. Ach jo... :? :sarcastic:

    EDIT: Mne opravdu vzdycky fascinuje, jak mne nekdo presvedcuje o pouzivani neceho jineho, nez pouzivam, a pri tom to, co doporucuje, nema ty vlastnosti toho, co pouzivam a co potrebuji...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    Jen tak pro upresneni: ja Vas nepresvedcuji, ja to obecne (nejen Vam!) doporucuji.
    fíčura, co maxthon (myslim) nema, je napr. presouvani poradi tabu - otevru si novy tab (na konci) a presunu si ho tematicky jinam -- protoze zitra se mi to poradi bude hodit ;-)
    nevim, jak to ma maxthon s historii, ale opera me zachrani i pro chybnem zavrani tabu -- nejen, ze ho z historie opet otevru, ale pamatuje si i jeho historii (tzn. funguje tlacitko BACK)

    o POP3, News a RSS nepisu... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Asi vas hodne zklamu. Vsechno tohle Maxthon ma...
    Heh, O nema otevreni odkazu, ktery je v clipboardu? :sarcastic:

    Samozrejme nema POP3 a NNTP, mluvime o prohlizeci, ne mailovem klientu, pac stejne mi je proti Exchange serveru cisty mail klient k nicemu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    165

    o nema (co ja vim) automaticke otecvreni urly ze schranky, nicmene ma fci "paste & go".
    rss jste nejak vynechal...(ty k browseru imho patri)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od organiq
    rss jste nejak vynechal...(ty k browseru imho patri)
    No a proto ho maxthon taky ma ze
    Mno nic, najdem neco co jeden ma a druhy ne? Do toho

    OFFTOPIC: zjistil sem ale co nema tohle forum, odesilani prispevku pres ALT+S jako sem zvykly z icq a jinych phpBB, vBulletin atd
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ad otevreni odkazu z clipboardu: Coz je kliknout do adresniho radku pripadne F2 a zmacknout CTRL+Shift+D (trochu pomale), mne staci CTRL+Shift+N.
    RSS jsem zahrnul do funkci, co Maxthon samozrejme ma (specificky jsem vyjmenoval veci, ktere nema).

    Njo, jeste, kdyz uz se o tom bavime...
    1. Ma O zobrazeni obrazku ze stranky do noveho tabu pomoci tahnuti (kliknu na obrazek a soupnu ho kousek vedle)?
    2. Ma O moznost oznaceni neprolinkovaneho odkazu a soupnutim kousek vedle ho otevrit novem tabu (idealni pro tento web, narazime na spousty lidi, co proste sem odkazy vkladat neumi)?
    3. Nastaveni vice proxy serveru?
    4. Vyberem prelozeni stranky bud pomoci Googlu, WorldLinga nebo BabelFishe pripadne jinych (je mozne nastavit)?
    5. Detailni nastaveni Popup & Ad & Content blockeru (jsou stranky, kde chci tyto veci povolit atd.) + otevreni zablokovane adresy?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od beecher
    Heh, O nema otevreni odkazu, ktery je v clipboardu? :sarcastic:
    Pravdaže má. Táto funkcia sa v Opere volá "Paste&Go" a funguje aj vtedy, keď sú všetky okná a záložky zatvorené. Namapoval som si ju na CTRL+P, stačí stlačiť a URL z clipboardu sa otvára.

    Obzvlášť sa osvedčí v integrovanom Google okienku: keď aktivujem "Paste&Go" (CTRL+P) v okienku Google, okamžite sa vyhľadá v Google slovo z clipboardu, ktoré tam často prenášam trebárs z textového editora.
    Citace Původně odesláno od beecher
    A to je prave to, proc si zvykat na neco jineho (mackani kolecka), kdyz celou dobu (to jest 12 let browsingu) klikam na odkazy pomoci leveho mysitka.
    To je pletenie hrušiek a jabĺk. Mám rád konzistentnosť a práveže na nič nové si netreba zvykať. Ľavé tlačítko myši odjakživa bolo = otvor tento link v aktuálnom okne. Koliesko myši odjakživa (na Opere) bolo = otvor tento link na pozadí v záložke. Takto to funguje od 20. storočia...

    Inak najväčšia prednosť Opery popri rýchlosti navigácie (hlavne v histórii jednotlívých záložiek!) je, že Opera sa dá kompletne ovládať výlučne cez klávesnicu, takže myš sa dá aj zahodiť. A všetky klávesové skratky si užívateľ môže prispôsobiť. Ďalej medzi linkami na stránke sa môže užívateľ bleskurýchle pohybovať na všetky štyri svetové strany pomocou SHIFT+ŠÍPKA. Čiže toto je príklad základných vlastností, ktoré by Maxthon musel podporovať, aby sa o ňom dalo seriózne uvažovať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od beecher
    1. Ma O zobrazeni obrazku ze stranky do noveho tabu pomoci tahnuti (kliknu na obrazek a soupnu ho kousek vedle)?
    Áno.
    Citace Původně odesláno od beecher
    2. Ma O moznost oznaceni neprolinkovaneho odkazu a soupnutim kousek vedle ho otevrit novem tabu (idealni pro tento web, narazime na spousty lidi, co proste sem odkazy vkladat neumi)?
    "Šoupnutím" nie, ale stačí podržať kláves CTRL a k tomu (u mňa) postupne C, N, P a neprelinkovaný odkaz je otvorený vo vedľajšej záložke.

    Alternatíva: pravé tlačítko myši a zvoliť "Go to URL" = neprelinkovaný odkaz sa otvorí v súčasnej záložke. Pri stlačenom SHIFT sa otvorí v novej záložke, pri stlačených CTRL+SHIFT v novej záložke na pozadí.

    Veci číslo 3, 4, 5 nepoužívam, tak neviem, ale drvivá väčšina nastavení sa dá v Opere robiť (aj) editovaním plaintextových *.ini súborov, tak tipujem, že pôjdu aj ony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    78

    Citace Původně odesláno od beecher
    Ale jak rikam, ani jeden standardni browser (FF nebo O ci samotny IE) nema funkci automatickeho refreshe tabu
    No sorry, ale takúto samozrejmú funkciu Opera pravdaže tiež má už od 20. storočia! Akurát je skrytá v kontextovom menu, čiže treba kliknúť pravým tlačítkom myši na stránku (alebo stlačiť Menu kláves) a tam sa pod položkou "Reload every..." dá zvoliť automatický refresh danej záložky v intervaloch od 5 sekúnd po 30 minút (prípadne hocijaký iný interval).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Internet Explorer v PDA
    Od hadic v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-02-2007, 17:05
  2. internet explorer
    Od zatkojuraj v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 10:46
  3. Pocket internet explorer
    Od Mekke v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-10-2006, 12:05
  4. Internet Explorer
    Od gunther_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 08-05-2005, 07:20
  5. Internet explorer
    Od Radek Kaska v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 02-11-2004, 11:29