zase budu mit jeden extremni problem
Mam aplikaci nad .Net CF 1 (na zarizeni je sp3) a zjistil jsem, ze mi neodchytava spravne vyjimky (resp i kdyz mam spravne try..catch blok, tak aplikace spadne). Aplikace obsahuje hlavni formular, ze ktereho se spousti smycka modalnich dialogu (nektere modalni okna jeste samy zobrazuji dalsi modalni okna). Smycku z hlavniho formulare pousim z try..catch bloku. Pokud dojde na modalnim formulari k neosetrene vyjimce, try..catch blok chybu odchyti, ale v ten moment v aplikaci uplne prestane fungovat princip modalnich oken - pokud v catch zavolam MessageBos.Show("chyba 123"), tak se okno samo okamzite zavre. Nasleduje vzdycky pad aplikace.
Pro jistotu jsem si to jeste overil na nove aplikaci - zalozil jsem aplikaci se 3 formulari. Form1 obsahuje tlacitko, ktere udela Form2.ShowDialog(). Form2 obsahuje podobne tlacitko, ktere otevre stejnym zpusobem Form3. na Form2 a 3 je jeste navic tlacitko, ktere vyhodi vyjimku. Tlacitko na Form1 vola kod:
Form2+3 neobsahuji try..catch blok. Pokud na Form2 nebo 3 vyvolam vyjimku stisknutim tlacitka, na displayi probliknou rychle po sobe messageboxy z catch a finally na Form1 a aplikace spadne.Kód:try { Form frm = new Form2(); frm.ShowDialog(); frm.Dispose(); } catch (Exception exc) { MessageBox.Show(exc.Message); } finally { MessageBox.Show("END"); }
Nesetkal jste se s timhle problemem nekdo? Kdyztak muzu nekam umisit i primo VS2k3 projekt...