Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: Dotazy A632/636

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    12

    Zdravím, rozhoduji se o koupi A632/636 a mám pár dotazů. GPS sice až tak nepotřebuji, ale viděl jsem jiný iPaq s externí GPS a s TomTomem a byl jsem z toho "unešen". Móóc pěkná hračička.

    1 - lze to použít i jako klasickou GPS ? ... prostě jdu lesem, po cestě si nastavím pár waypointů, průběžně mi to zaznamenává trasu, ukazuje nadmořskou výšku, kompas, když jdu nazpátek, umí to navigovat k těm waypointům nazpět ? Existuje takový SW ?

    2 - když nemám v TT můj dům, jde tam vložit pozice ? TT by mě pak navigoval do té dané pozice ?

    3 - dostatečně dlouhý auto držák - mám docela dlouhou palubovku, a obavy abych mohl opřít držák o palubku (aby PDA při 100km/h nevibrovalo), a nevím jestli tam nebude překážet ten napájecí konektor ?

    4 - je to zpracování vážně tak mizerný ? (můj poslední iPaq 3670 je v hliníkovém pouzdře, nic na něm nevrže atd.) Neupadne ta anténa ? Příp v otevřeném stavu v autě při jízdě nezavírá se ?

    5 - vyplatí se přidat 1000 Kč za WiFi ? Mám to doma i v práci, ale asi to surfování stejně nepoužiju. Funguje na tom např. Skype přes WiFi ? Že bych to používal jako telefon v nějakém stand-by režimu.

    Díky za rady, upřímně řečeno bych nejraději přikoupil GPS ke starému PDA, ale nemám jacket a nic jiného se asi nedělá aby to mělo BT a SD slot.

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ad1) Lze, ale ne bez příslušného programu typu Vito Navigator II. a dalších.
    Ad2) Lze. V nabídce Změnit předvolby/Změnit domovské místo na druhé straně nabídky možností je Pozice GPS (clověk stojí před barákem na chodníku nebo na ulici a uloží tuto polohu).
    Ad3) Než dlouhý husí krk je daleko lepší pevná montáž typu Brodit (doporučuji prohlédnout nabídku na Sunnysoftu například jako inspiraci). Napájení lze schovat do středové konzole vozu.
    Ad4) Co jsem držel v ruce, tak to opravdu tak hrozné není, ale iPaq byl ve své době luxusní mašinka v luxusním provedení, pouzdro nebylo hliníkové, ale z hořčíkové slitiny (za odpovídající cenu iPaqa). Anténa neupadne, ale urazit se dá (jako všechno na kloubu, včetně displaye notebooku).
    Ad5) To je otázka priorit. Pro mě je WiFi prioritní. Skype na tom poběží, mašinka má výkon skvělý. Ideální je WiFi pro synchronizaci webových služeb typu počasí, čas a jiných...

    Jinak nechápu, co se nedělá, aby to mělo BT a SD slot...takových PDA jsou spousty...



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    12

    Díky moc za rady, asi ho objednám, potřeboval jsem nakopnout ...

    S tím BT a SD slotem jsem myslel nějakou "náhradu" toho originálního jacketu ke starému iPaqu, protože takhle ten iPaq budu moci použít už jen jako podložku pod stůl

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Je to 14 dní, co jsem také podobně sondoval na toto téma. Asus 636 jsem nakonec koupil a zatím nelituji. Zatím tam mám jedinou drobnou mušku. Dost velké opotřebení použité ochranné folie. Až si budu kupovat novou, pokusím se o nějakou kvalitnější.

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Ja mam A632 asi 3 tydny a spokojeny jsem maximalne! Zatim zadnej problem, navigace funguje OK, ostatni soft taky bez problemu!

    mils: jestli si tam nechal tu puvodni folii co je tam z vyroby, tak ta je pouze transportni, ja ji mel po tydnu tak ojetou, ze se pres to nedalo skoro koukat ted jsem tam dal nejakou folii myslim od nemeckyho vyrobce (obal u sebe ted nemam, ale muzu zjistit),urcena byla pro Loox 720, tak sem ji malinko oriznul a nemuzu si stezovat. Stala me tri stovky v mironetu, ale vypada ze by mohla neco vydrzet.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    12

    taky doufám že bude v pohodě, objednal jsem nakonec A636 v pondělí v noci, a teprve dnes odpoledne ho expedovali, snad dorazí zítra, sleduji pohyb balíku (má 1,82 kg), a nemůžu se dočkat.

    Ještě vybírám nějakou SD kartu, nejspíš 2GB (všechno menší mi připadá málo, chci tam mít mapy pro navigaci, a na snowboard nejoblíbenější "empétrojky").

    .... a v sobotu vyrazím na cestu po republice podle Navigátoru

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    thomas - jestli mi napíšeš tu folii budu rád ) díky
    rony - ja jsem k 636 koupil SD 2G Kingston a paráda



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    rony: myslim ze budes spokojenej, moje A632 v kombinaci s TomTom slape bez problemu! jo a ta kolibka do auta taky super, bal jsem ze ten krk bude kratkej, ale mam to jako by to bylo navrhovany presne pro moje auto )
    Kartu jsem koupil 1GB Transcend v TS Bohemia za 1320 a zatim si nemuzu stezovat.

    mils: info o ty folii ti poslu zitra odpo az se dostanu k tomu obalu

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    A pridej i cenu co stala

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Nestava se nekomu, ze kdyz ma PDA vyple den nebo dva tak nejde zapnout jen soft-resetem?
    Baterka ma 70%

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    Tak k ty folii: vyrobce je Dantotec (http://www.dantotec.de) a folii mam konkretne tuhle: http://www.dantotec.de/shop/onscreen-plus-schutzfolie-n+...+50-p-14941.html. Ja mam teda konkretne pro Loox 720, kterej ma o malinko vetsi displej, takze na dvou stranach jsem asi o 2 mm orezaval. Jinak pak nasazeni folie bez problemu, krasne si na displej sedne,akorat nesmi mit vetsi rozmer nez je displej samotny, folie je pevna a dost blbe se dostava pod okraje. Bublinu nemam ani jednu, na PDA ani neni poznat ze tam folie je. V Mironetu mi ji prodejce sehnal zhruba za 320 Kč, az budu davat nekdy casem dalsi, urcite zase pujdu do te same, jsem s ni max. spokojen.
    Jo a jeste jsem si vzpomnel, baleni obsahuje taky takovy ten hadrik z mikrovlaken na dukladne vycisteni displeje.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Mefisto - Ano, už se mi to také stalo. Je to tak týden, ale od té doby nic. Tak uvidíme.
    thomas - Děkuju za tip. No, musim přiznat, že z toho nalepování nové fólie mám celkem vítr. :? Ještě jsem to nikdy nedělal a vyhodit tři kilča ee. Jak hluboko se ta folie dá strčit pod okraj displeje. (když to tedy jde)



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Ja ted vse odinstalil krome toma tak uvidim

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    76

    mils: zastrcit moc hluboko pod okraj nejde...kdyz, tak fakt jenom uplne mini presahy aby mela! Ja sem to delal tak, ze jsem si presne suplerou zmeril rozmery displeje, podle toho jsem skalpelem oriznul tu folii, sloupnul asi na 1/3 tu vrstvu ktera tu folii kryje, presne srovnal na horni hranu displeje a pak sem pomalu stahoval tu kryci vrstvu a folie se pekne sama prichytavala k displeji...bez bublin kdyz budes postupovat takhle, nemel by byt problem! jeste je dulezity si pred nalepenim poradne ocistit displej.

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Ja tam mam ted folii ADAPT FS 410/420 ze Sunnysoftu. Nelepi se a docela drzi, jen me pripada hodne tvrda, dost se znecitlivel display na dotek

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. A632 a Framework ... utopie ?
    Od Sergeii_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-06-2009, 02:36
  2. A632 zhasíná display
    Od kavkys v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-09-2007, 18:11
  3. ASUS TMC Car holder pro PDA MyPal A632/636/639
    Od volvak v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-09-2007, 08:34
  4. ASUS A632 a nabíjení
    Od MrViki v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 12-01-2007, 06:57
  5. Reset u Asus A632 a jiné....
    Od biboj v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 16:27