Poprosil bych o radu ostřílené fíky.
Itinerář jsem nikdy nepoužíval, po návratu z AT jsem zjistil, že je čas to změnit. Nebaví mě práce s mapou dva dny před odjezdem, ale chtěl jsem Ostrava-Brno-Vídeň-Salzburg-Radstadt.
ČR nebyl problém páč se tady vyznám, ale ve Vídni první uzávěra předpokládané trasy a Tomtom bleskově přepočítá novou trasu, posléze následuje překvapení, TOMTOM již nechce jet z Vídně na Sant Pölten a Salzburg po dálnici A1, ale vypočte jakousi "nejrychlejší" trasu vnitrozemím, která je ca o 80km kratší, ale jistě pomalejší než po dálnici. V mistopise Rakouska nijak nevynikám a proto:
1) jak přesvědčím Tomtoma, aby se vydal na dálnici A1 a aby se snažil při případné uzávěře na ni i co nejrychleji vrátit a nevymyslel celou novou trasu po silnicích druhé třídy, vesničkami kde vidí auto s rakví (na střeše) jen při pohřebním průvodu 8)
2) když použiji "Plánování itinerář TOMTOMa", jak jej přesvědčím, že má jet po dálnici jen směrem na Vídeň, pak Sant Pölten, Salzburg ... ( stačí "Označit bod na trase", když do něj musím zadat i adresu ve měste ), chci jen jet tím směrem a nechci sjíždět do každého města a následně pokračovat.
Jakpak to děláte vy co jezdíte s kamiony převážnou část po neznámé Evropě a nemůžete si dovolit nechat změnit vypočtenou trasu na cestu rádoby 1.třídy ???
Dííky