Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Itinerář, plánování trasy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    Poprosil bych o radu ostřílené fíky.

    Itinerář jsem nikdy nepoužíval, po návratu z AT jsem zjistil, že je čas to změnit. Nebaví mě práce s mapou dva dny před odjezdem, ale chtěl jsem Ostrava-Brno-Vídeň-Salzburg-Radstadt.

    ČR nebyl problém páč se tady vyznám, ale ve Vídni první uzávěra předpokládané trasy a Tomtom bleskově přepočítá novou trasu, posléze následuje překvapení, TOMTOM již nechce jet z Vídně na Sant Pölten a Salzburg po dálnici A1, ale vypočte jakousi "nejrychlejší" trasu vnitrozemím, která je ca o 80km kratší, ale jistě pomalejší než po dálnici. V mistopise Rakouska nijak nevynikám a proto:

    1) jak přesvědčím Tomtoma, aby se vydal na dálnici A1 a aby se snažil při případné uzávěře na ni i co nejrychleji vrátit a nevymyslel celou novou trasu po silnicích druhé třídy, vesničkami kde vidí auto s rakví (na střeše) jen při pohřebním průvodu 8)
    2) když použiji "Plánování itinerář TOMTOMa", jak jej přesvědčím, že má jet po dálnici jen směrem na Vídeň, pak Sant Pölten, Salzburg ... ( stačí "Označit bod na trase", když do něj musím zadat i adresu ve měste ), chci jen jet tím směrem a nechci sjíždět do každého města a následně pokračovat.

    Jakpak to děláte vy co jezdíte s kamiony převážnou část po neznámé Evropě a nemůžete si dovolit nechat změnit vypočtenou trasu na cestu rádoby 1.třídy ???

    Dííky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    80

    Nepovažuji se za super ostříleného uživatele, ale přesto pár zkušeností.

    1) Pokud se narazí na uzávěru, je dobré to TomTomovi sdělit (Najít alternativu-Vyhnout se uzavírce nebo Najít alternativu-Vyhnout se části trasy), jinak občas dělá pěkné vylomeniny.

    2) Pomocí itineráře mu skutečně lze poměrně přesně vnutit nějakou trasu. Průjezdní body do itineráře lze totiž zadávat mnoha způsoby včetně prostého odpíchnutí bodu z mapy (klidně zcela obecné místo na nějaké komunikaci). Jen pozor. Zadávat při dostatečném zvětšení mapy. U směrově dělených komunikací se musí zadat bod na správné straně, jinak přesně dle požadavku zákazníka naviguje do opačného směru dálnice.

    3) Další možnost, řešící rychle popsaný problém, je funkce Najít alternativu-Cestovat přes, kde lze opět využít všechny typy zadávání bodu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Pokud se do itinerare zada Mesto, centrum mesta a volba nejrychlejsi cesty, tak nalezena trasa do mesta nezajizdi, ale jede pouze treba obchvatem. Obdobne pokud date nejrychlejsi, alternativa, cestovat pres.
    POZOR - pokud mate nejkratsi, jede v tomto pripade primo pres centrum mesta
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    MilanSU:

    v jakém programu ( display PDA je malinký ) lze prohlédnou uložený itinerář ?? případně v něm doplnit další prujezdní místa ,nebo některá rovnou smazat, aby TOM jel dle mé představy

    lze jako podklad použít některý routeplaner z netu ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Itinerar (soubor.itn) prohlednes treba v PoiEditu, ale tam vidis jenom body a souradnice. Ja si ho sustim (musim mit signal) a pak si prohlednu trasu. O zadnem SW, v kterem by to slo prohlizet na PC nevim a pokud je urcite nebude zadarmo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    a je mozne nechat zobrazit celou trasu na mape, kterou jsem zadal do itinerare ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    mozete mi poradit ako nastavit v TT viacej bodov kadial chcem ist? Zatial sa mi podarilo najst iba "cestovat pres". Hladam nieco typu, chcem ist z bodu A do bodu B a cesta ma viest cez tieto mesta, ale nie ziadne konkretne ulice. Proste aby ma to viedlo napr. po obchvate a nie do centra mesta. Ked si pozriem ponuku "cestovat pres", tak je tam adresa, psc, bod na mape, centrum mesta... Ale to musim bud poznat miesto kadial pojdem, alebo ma zavedie do centra. Chcem naplanovat trasu BA-Split cez Madarsko (presne miesta kadial este nepoznam, tak sa iba tak neurcito hram).
    S planovanim tras sa hrajem iba druhy den, tak majte so mnou strpenie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    podle mého názoru to tady 20. března vysvětlil MilanSu

    "Pokud se do itinerare zada Mesto, centrum mesta a volba nejrychlejsi cesty, tak nalezena trasa do mesta nezajizdi, ale jede pouze treba obchvatem. Obdobne pokud date nejrychlejsi, alternativa, cestovat pres.
    POZOR - pokud mate nejkratsi, jede v tomto pripade primo pres centrum mesta"

    ale i tak se dovíš na různých diskusích, že "Itinerář" není zrovna nejsilnější funkce Tomtoma

    lepčí to má bát v TT6
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    nj, sorac. To je tak ked to clovek cita v noci a pise rano
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    72

    Teď jsem zkoušel plánovat cestu z mapy.cz

    Naplánovaná cesta jde vyexportovat do .gpx v texťáku jde vidět že soubor obsahuje data, ale

    Formát .gpx zná i PoiEdit ale nezobrazí nic
    pokud dám ten .gpx Batch Convert.. do .itn ( itinerář TomTomu ) tak se nepřehrknou žádná data

    Netušíte kde je problém ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Nechci zakládat nové téma , navíc tu podobný totaz zazněl ale není zodpovězen:
    Je nějaká možnost jak donutit tomtoma při plánování trasy preferovat dálnice? Obvykle vyhazuje z dálnice o jeden až dva exity dřív, než by bylo vhodné a člověk se pak zbytečně kodrcá po okrskách. Volba nejrychlejší/nejkratší je zoufale málo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    124

    K plánování trasy TT je užitečný program pro PC TYRE.
    Kód:
    http://www.janboersma.nl/gett/
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Tomtom 6 - plánování trasy průjezdy
    Od rostama_ce4you v sekci TomTom
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-08-2007, 19:19
  2. plánování trasy v PC
    Od knorek v sekci Jakou si vybrat / koupit navigaci?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2007, 07:37
  3. Nelogicke planovani trasy
    Od vladas_ce4you v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-10-2006, 12:52
  4. Itinerář, plánování trasy na PC
    Od Prag78m v sekci TomTom
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 07:48
  5. TomTom Mobile - planovani trasy bez prijimace GPS
    Od VP v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2006, 15:43