Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 45

Téma: Zlepšení GPS signálu u LOOX serie N 500

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    49

    hmm tak jsem to zkusil nastavit a az to vyzkousim v terenu, dam vedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    68

    když už se tu o tom bavíte a padlo tu že N560 má SiRF III tak bych se chtěl zeptat na jednu věc. Používam k navigaci iGO a tam je v nastavení na výběr budto NMEA a nebo SIRF. Ale najít a připojit GPS modul to dokáže pouze když nastavím NMEA. Čim to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Tim, ze dany modul komunikuje pomoci NMEA protokolu (tak jest nastaveno vyrobcem)...

    EDIT: Dvema protokoly zaroven ta GPSka komunikovat nedokaze... Nevim, jestli to u 560 jde, ale u BT SiRF III GPSek ten komunikacni protokol jde prepnout... Ale stejne vetsina softu je pripravena spise na NMEA protokol...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od XERIM
    Uz som to pisal do inej diskusie ale skusal uz niekto tieto nastavenia?
    malo by to pomoct pri nabiehani GPS a tiez zvysenie citlivosti... ale moc velku sancu tomu nedavam, vyskusat sa to vsak oplati.
    http://www.webalice.it/rob.mar/Fix%20Page.htm
    alebo "preklad"
    http://66.249.93.104/translate_c?hl=...language_tools
    Musím povedať, že daco to do seba ma, lebo mi uz nerobi problemy komunikacia softu s gps a aj pociatocne vyhladanie satelitov je behom chvilky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    5

    Tak ak to naozaj funguje potom je to skvele! Len potom nerozumiem preco to vyrobca takto nenastavil pri vyrobe.
    Podla toho popisu by sa mali zlepsit hned 4 parametre

    - prvy FIX do 120-150 sekund
    - nasledujuci FIX 4-6 sekund
    - zvysenie citlivosti GPS
    - setrenie spotreby baterie???

    dufam ze som to pochopil spravne, anglictinu som dost odflakol a taliancinu ani nehovorim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    Citace Původně odesláno od XERIM
    dufam ze som to pochopil spravne, anglictinu som dost odflakol a taliancinu ani nehovorim...
    Ta anglictina je tiez talianska komolenina
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od XERIM
    Uz som to pisal do inej diskusie ale skusal uz niekto tieto nastavenia?
    malo by to pomoct pri nabiehani GPS a tiez zvysenie citlivosti... ale moc velku sancu tomu nedavam, vyskusat sa to vsak oplati.
    No já to zkusil - první dojem mám takový :
    - rychlejší nalezení satelitů
    - co se týká citlivosti - jsem trochu na rozpacích (jak jsem psal na začátku, jde o první dojmy) ale mám pocit, že dochází častěji ke ztrátě signálu než dříve.

    Mám pocit, jakoby byla pozice více "rozhazována" na všechny světové strany - mám tím na mysli to, že mi připadá, jako kdyby byly předtím hodnoty jakoby více zprůměrované, než nyní. Prostě jako by byla dříve trasa víc jak "podle pravítka" Nevím zda jsem se dokázal vyjádřit srozumitelně.
    Jelikož nemám zas tak velké zkušenosti s GPS tak nevím, jestli je to výsledek vyšší komunikační rychlosti mezi GPS a softwarem (předpokládám, že software dostane více změřených hodnot), nebo je to důsledek těch dalších změn v nastavení některých hodnot.

    Jinak od změny pomocí toho softu mi nechodí GPSlokator (co je součástí "systému") - prostě nenajde žádný satelit. Přitom ostatní GPS soft jde normálně. Divné že ?

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    Pokiaľ Ti hned po spusteni GPS LOkatora hore nepíse, ze Searching satelites, tak je to v lufte. Mne pomože zapnut, vypnut v settingu gps automatické hladanie, proste zmena a potom mi to uz ide.

    A nezda sa mi, zeby ten soft ovplivnil ine gps softy, ktore aj tak komunikuju len 9600. Vsak je to len obycajny soft, nie systemovy pre vstavany Sirf Star chip....nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    49

    ja mam navic pocit ze misto drivejsich 7-8 satelitu mi to ted chyta tak 3, max pet, to nabihani se opravdu zrychlilo, ale presnost pri rychlostech pomale chuze - pod 5km/h je porad stejne mizerna, takze to asi vratim zpatky, popr. trochu zkusim zagooglit, abych se dozvedel co vubec ty jednotlive hodnoty znamenaji a co ktera ovlivnuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od yoli
    Pokiaľ Ti hned po spusteni GPS LOkatora hore nepíse, ze Searching satelites, tak je to v lufte.
    To že hledá napíše, ale ničeho jiného se nedočkám - zajímavé je, že před tím, než jsem udělal změny v nastavení, to chodilo. Přitom GPS v jiných programech funguje - jako by snad GPSlokator měl v sobě natvrdo nastavené parametry pro komunikaci s GPS a tím pádem, po změně rychlosti na portu, byl z toho nějak mimo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Rekl bych, ze jste uhodil hlavicku na hrebicek...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Pepa7
    Tak jsem pořídil origoš externí anténu.Výsledek mě příjemně překvapil, a to jak síla signálu, tak rychlost připojení GPS.

    Teď jsem anténu testoval v autě s pokoveným předním sklem, kde jsem se bez ní vůbec nechytal. Signál u Toma je na nejvyšší úrovni. Signál naskakuje téměř ihned, žádné několikaminutové čekání. Koupi antény vřele doporučuji i přes vysokou cenu (1000 Kč)

    Přidávám né moc zdařilé foto konektoru
    Ahoj, jsem tu novy a chci se zeptat...
    Resim ted nakup PDA na misto moji prave umrele HP Jornady 720...
    Volba mi zacina padat na FSC LOOX 560, ALE....
    Vidim ze se tu resi kvalita prijmu vestaveneho GPS modulu, a chci se tudiz zeptat, jestli na misto kupovani externich anten nebude zajimavejsi poridit si LOX 550 + externi GPS BT modul.... Pri cene cca 2500 s dani mi to prijde jako rozumna volba. Otazka ale jeste kolik by mne pak vysel ten CAR kit (drzak+nabijecka), ktery se k LOOX 550 nenabizi.
    Diky za kazdou radu ci nazor
    Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Na navigaci do auta je N560ka zcela postacujici.. na geocaching bych doporucil externi modul..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    63

    V aute very good, goe som neskusal, ale pokiaľ dokážeš prehltnut niekedy 10m nepresnost (vacsinou do 2m), tak potom very good po druhe
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Rozhodne bych si radsi osobne priplatil za N560ku a potom pripadne koupil jeste externi modul.. protoze mit externi modul do auta je strasne nepohodlne (nekam umistit, zapnout, cekat, kontrolovat spojeni pres BT atd) a modul si ted beru opravdu jen na geocaching..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Zlepšení senzitivity displeje
    Od Peter Kamenský v sekci Touch HD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 18:18
  2. Naprosto perfektni prijem signalu - Loox N560 GPS
    Od yndor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 21-04-2008, 13:29
  3. Naprosto zoufalý příjem signálu - Loox 560
    Od tortoise v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 201
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 08:33
  4. FS Loox 520 - problem s prijmem signalu
    Od pellsi v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2007, 20:23