Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prosím o radu při platbě kartou do zahraničí

deSkal (30)|14.3.2006 14:13
Přátelé - kamarádi -
nevím, zda nebude můj dotaz shledán zbytečným, avšak hledal jsem na foru pod různými obměnami hesla typu "platba/y/ - placení kartou/ami apod, avšak odpověď jsem nenašel. A já bych potřeboval poradit v jedné věci:
Chtěl jsem PIM, co by mi vyhovoval = vybral jsem si PocketBreeze od SBSH. Na jejich stránkách jsem si nainstaloval trialovou verzi. Ta mi nyní vypršela a hlásí se mi pořád o registraci. Po Vašich zkušenostech jsem zvolil koupi programu u PocketGear, jako začátečník musím říci, že vyřízení objednávky mě navedlo jako typického analfabeta naprosto přesně, objednávku jsem vytiskl a nyní:
1) byl tam u ní i download programu - je to ještě trialová verze, když jsem jim již dovolil si penízky z účtu odebrat? Podle logiky ano, co kdyby na účtu nebyly?
Mám tedy čekat na klíč k registraci? Jak se trial dozví mé uživatelské jméno, které k registraci trial stažený s SBSH.net požaduje? A já ho neuváděl?
Přeinstalovávat současný trial staženým z objednávky se mi nechce - co kdyby už nefungoval - a byl na objednávce fakt trial?
2) Další jsou logovací údaje - udávám adresu do zaměstnání (u nás na vesnici je s poštou potíž) - avšak ta nesouhlasí s adresou účtu v bance - má to nějaký vliv na pravdivost údajů na kartě a tudíž i její platnost?
Není někdo z Vás bankéř, aby mi poradil?:D
Asi se ptám jako blbec, ale bohužel se v mém okolí nevyskytuje nikdo, kdo by s tímto měl zkušenosti.
Dík za starosti s mým dotazem...:oops:
Zdraví CTS
beecher (9270)|14.3.2006 14:28
1. Byl to urcite trial, registrace prijde po zaevidovani u "karetni" firmy na vami uvedeny e-mail, kde username bude vase e-mailova adresa.
2. Je nutne uvest adresu, s kterou je sparovana karta. Tzn. prisla-li vam karta domu, je nutne vyplnit vasi adresu domu.
Zdenek Malinsky (9781)|14.3.2006 14:48
1. S dotazy o placení kartou do zahraničí se doporučuji obrátit na svou banku.
2. Pokud se člověk obává platit kartou a hlavně do zahraničí, může nakoupit třeba přes AH Mobile
3. Dobrý je článek Jak nakupovat software na internetu?.
Madfather_ce4you (42)|14.3.2006 15:54
Kupoval jsem PocketBreeze v únoru přímo od SBSH. Po vyplnění formuláře (musíš uvést adresu majitele karty) a jeho odeslání mi během asi 5 sec (±) přišel mail s přihlašovacím jménem a klíč. Tím se z trialové verze stala verze placená a PB jede dál. U přihlašovacího jména ve formuláři nepiš čárky a háčky, jejich systém je nezná a do MDA jsem pracně vpisoval šílené znaky.
deSkal (30)|14.3.2006 20:18
Tak, a už je tam - poděkování a lásku Vám...:D

2 Becher - ad 1) naprostá pravda boží, fungovalo bez problemů...;)
ad 2) vyšlo to i s údaji o dvou bydlištích - pouze z PocketGearu napsali, že mi mohou přijít 2 maily, a když v nich nebude registrační klíč, pak se na ně mám obrátit (nebo tak jsem tu angličtinu rozluštil). Asi za 5min přišel mail ze SBSH a tam registr.klíč byl + další nabídky... vč. manuálu (taky trial)

2 Zdenek Malinsky
ad 1) ano, na bance jsem si ji musel nechat odblokovat a po koupi ji mám zase nechat zablokovat, stačí telefonicky (HVB ji při vydání defaultně blokuje)
ad 2) ano, obával jsem se, ale jednou to musí být poprve (... jak pravila matka dcerce:D ), jinak na AHMobile jsem nenašel software...

2 Madfather - naprosto stejná zkušenost, dík za odpověď, pouze mi to přišlo asi během půl hodiny - přece jen s těmi dvěma adresami měli asi více práce :D

To se teď bude utrácet, když se ví, jak na to...
až bude za co --- myslím :$: - ne zboží...:D
Zdraví CTS
Zdenek Malinsky (9781)|14.3.2006 22:04
ad AH Mobile
Napiš tam nebo zavolej. Na webu to ještě (nebo už zase nemají), ale nákup softu ze zahraničí za Kč zprostředkovávají. Znáš to, líná huba...;)