Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 65

Téma: Návod pro ROM upgrade u zařízení Acer n3xx

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Nedávno recenzovaný Acer N300 je skutečně povedené zařízení, o tom není pochyb. Bohužel, část zařízení model N311 mají poměrně závažný problém - po pár dnech používání se dostanou do stavu, kdy zamrzají už ve fázi spouštění a nedá se s nimi vůbec nic dělat. Řešením je (kromě návštěvy servisu) nahrání novější verze systému. A protože jde o ne zcela triviální záležitost, rozhodl jsem se vám pomoci tímto článkem. Po jeho přečtení byste měli být schopni upgrade sami bez problémů realizovat.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    53

    Vyborne spisane :yes:

    Dufajme ze sa acer konecne zachova k svojim zakaznikom ferovo a pre tych, ktori su ochotni si zariadenie updatovat sami na vlastne riziko, uvolni update na stiahnutie :
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    procpak se sim musi PDA odpojovat ze zasuvky kdyz se flashuje? diky

    EDIT: dle "Vyndáme zařízení z dobíječky a vložíme do něj SD kartu se soubory. Následně si trochu zacvičíme..."

    EDIT2: diky za odpoved, jak proste (nize)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    136

    praveze odpojovat by se nemelo, vetsina PDA (resp. flash sw) dokonce ani flashovani nepovoli a nezacnou, dokud PDA v nabijecce neni. duvod je prosty - kdyby dosla baterie v prubezu flashovani pameti ROM, nasledky by byly nemile
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    124

    dobrý článok, len zopár otázok na upresnenie:
    1, je v dodávke aj CD s dotyčnými súbormi?
    2, je možné týmto spôsobom rozchodiť aj oné povestné zrútené PDA ( aj keď s len pôvodnou verziou ROMky)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od kubisz
    procpak se sim musi PDA odpojovat ze zasuvky kdyz se flashuje? diky
    Protoze mam jen kolebku a jinak bych HW reset nebyl schopen udelat. Ano, jakmile se zacne flashovat, tak je mozne zarizeni do kolebky vratit, ale ja to nechtel drazdit... Pokud je baterie na 100%, tak bych se toho nebal, zas TAKOVA spotreba to neni Nicmene mate pravdu, trvale pripojeni ke zdroji je nejlepsi.

    Ano, jina zarizeni napriklad ani nezacnou flashovani, pokud neni zarizeni v kolebce, ale jine softy maji ponekud sofistikovanejsi upgradovaci utilitky, zadne brutalni ctyrhmaty nebo operace s SD kartou nejsou potreba.

    Citace Původně odesláno od ddano
    dobrý článok, len zopár otázok na upresnenie:
    1, je v dodávke aj CD s dotyčnými súbormi?
    2, je možné týmto spôsobom rozchodiť aj oné povestné zrútené PDA ( aj keď s len pôvodnou verziou ROMky)?
    Ad 1 i 2 - odpovedi najdete zde. Tento clanek byl prave sepsan proto, ze upgrade RESI problem s mrtvym Acerem a mel dopomoci tomu, aby se upgrade dostal na verejnost. Zatim se tak bohuzel nestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    1

    Nevidim skoro zadny rozdil - stejnym zpusobem se flashuje i N50, jen pouze jednou. A pripojeni k nabijecce take nic neohrozi. Problem je jen v tom, ze tlacitko pro hard reset je pri zasunutem nabijecim konektoru spatne pristupne, ale jakmile se proces rozjede, muze te PDA klidne vlozit do kolebky nebo pripojit ke kabelu nabijecky. Nedoporucuji ale pripojovat k USB! Zatim nemam overeno, co to udela.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    81

    Jen dotaz. Nevite, zda si si pomuzu pokud flashnu N310?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    53

    Myslim ze n310 by nemala mat tento problem. Ale upgrade by podla mna ajtak nebol na skodu, ten ROM by mal riesit aj ine veci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Ahoj vespolek. Moje n311 mi vytuhla po dvou dnech a asi jsem byl prvni, kdo to v alzasoftu vratil, pac nad tim jen kroutili hlavou a dali novej. Ten vytuhl po dvou dnech taky, ale za pul dne se zase sam rozebehl Nicmene vcera po dalsich trech dnech umrel naprosto. Stalo se to po nainstalovani programu pencilbox, nebo tak nejak, proste malovani tuzkama... Kazdopadne to zkratim, hledal jsem na webu upgrade na tu verzi 0.15 a nasel - http://stkts.sertek.com.tw/notebook.nsf/f8216decdda3731a482568a3002c860b/1cad2a60047a38d74825710f0010d751?OpenDocument Je to soubor acern311.exe Zatim se mi to stahuje, tak nemuzu na beton tvrdit, ze je to skutecne ono, ale jeste uvedu odkaz na diskuzi ve (tusim) Francouzstine, kde jsem ten link ziskal a kde to resi. http://forum.hardware.fr/hardwarefr/MiniPCPortablesPDA/Topic-Unique-Acer-N311-sujet-22564-42.htm Pokud nekdo umite francouzsky, muzete pripsat, co k tomu rikaj, ale vypada to serioZne, tak to pujdu zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Seriozni to je, ale jde o to, jestli to nahodou neni cinska verze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Hele lidi presne tak, je to cinska verze To je fakt jen pro fajnsmekry. Ja se budu asi muset zacit ucit cinsky, jak to tak vidim. Sice jsem tam natahnul ceskou lokalizaci, ale start vyjede jen jedna polozka, jinak nic. Today je v cestine, ale klavesnice je cinska... Takze ted jen budu muset cekat, az acer vyda fakt tu spravnou verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    102

    tobe se to fakt podarilo? protoze ja jsem (asi:-) ) ten dovazlivec, o kterem pavel mluvi v clanku a mi se to nepodarilo provest (vytuhnuti pred upgradem). Zkousel jsem dve karty. No tak ted uz alespon vim, ze se o to nemusim pokouset

    mam mj. dalsi "oficialni" vyjadreni od Aceru, ktere rika, ze zatim neni duvod ROM uvolnovat, ze se zjistuje, jak je funkcni ((povidam to jinymi slovy)), takze asi jen tak se uvolneni nedockame.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od tomas.lizner
    Hele lidi presne tak, je to cinska verze To je fakt jen pro fajnsmekry. Ja se budu asi muset zacit ucit cinsky, jak to tak vidim. Sice jsem tam natahnul ceskou lokalizaci, ale start vyjede jen jedna polozka, jinak nic. Today je v cestine, ale klavesnice je cinska... Takze ted jen budu muset cekat, az acer vyda fakt tu spravnou verzi.
    Zdravím dopisovatele z CzechComputeru

    Vazne jsi byl takovej strelec a nainstaloval cinskou ROM? Na druhou stranu asi nebyla stejnak jina moznost kdyz vytuhnul jako skoro vsem tady na foru... :?

    2all: Doprcic nerikejte mi ze nikdo jeste acerum neukradl update romky a nehodil to na net. Je to podle me jen otazka dni...pripadne hodin nez se objevi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    66

    Dámy a pánové zvítězili jsme nad hmotou !

    Dnes ráno kouknu sem ftp://ftp.support.acer-euro.com/handheld/n300/osimage/ a nevěřím svým očím.

    ROM image 1.00.15 pro n3xx ke stažení !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    PS: Děkuji všem co se angažovali v tomto nerovném boji. Stálo to za to... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 78
    Poslední příspěvek: 28-11-2007, 14:34
  2. Návod na upgrade WM pro P535
    Od Finalgrab v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 19:20
  3. Návod: jak na upgrade ROM v MDA Compact [MobilMania.cz]
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 11-03-2006, 09:58