Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Linux na ppc ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Zdar.

    Mate niekto prehlad ako to vyzera momentalne s linuxom na ppc ? je uz k dispozicii nejaka rozumna a pouzitelna distribucia ? Nieco co by bolo na urovni ppc2002 ?

    Matus
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Jisteze existuje Podivejte se SEM. Muzete si dokonce vybrat ze 2 grafickych nastaveb - GPE a OPIE... Vypada to docela pekne... Ale je to jenom pro iPAQy...:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    A prakticke skusenosti ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno mam MDA a pro nej to neni takze nevim... Proste jen vim ze to existuje. Mozna by mi to tam slo flashnout ale asi by to nepodporovalo telefonni funkce, takze to nechci riskovat. Upgradnul jsem na WM2003 a jsem spokojeny-jsou rychle a stabilni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Skoda, chcel som tiez skusit wm2003 a porovnat ale direct connect sklamal(resp. nejaka divna kripl verzia najskor beta ) ... a co sa linuxu tyka sa bojim hlavne rychlosti, potom kolko miesta mi po nainstalovani zostane, aplikacnej zakladne a infraportu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Mno skoda ze uz nemam sveho stareho CB iPAQa - toho bych na ten pokus asi obetoval ) Jinak co se tyce rychlosti, tipuju ze by mela byt srovnatelna. Ale nechapu jak to myslite s tim mistem co zustane po instalaci - ta distribuce se flashuje do Flash EEPROM, dalsi aplikace pak uz instalujete bud do RAM nebo na pametovou kartu jako u PocketPC.
    Jinak ta ROM image se zavadi pres Parrota (debugger) a musite ji mit ulozenou na karte. A aby jste zavedl image musite mit iPAQa pripojeneho pres seriovou kolebku/kabel, neb se k nemu pripojujete pres Hyperterminal a zadavate prikazy pro Papouška... Mno je to celkem snadna cesta jak si odvarit zarizeni:no: Pak se to teoreticky da jeste spravit, ale nevim nevim jestli to bezny uzivatel zvladne... Takze pozor na pokusy:!:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    No podla toho co som cital nemusi byt na karte da sa aj bez toho ( ziadnu nemam ;-(( ). Co sa tyka miesta myslel som co vsetko sa nainstaluje do flashe - cize ake aplikacie su sucastou OS a ake budem musiet instalovat do normalnej pamate ako externe apps.
    Jo co sa toho rizika tyka prave okolo toho citam co a ako ... no snad si to neodvarim. Ale nikde som nenasiel postup ako potom naspat nahodit ppcXXX keby som nakoniec nasiel niekde to wm2003 a chcel ho skusit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    zkusim to nainstalovat na looxe co to udela teoreticky by to melo chodit jen tlacitka nebudou fungovat a kdyztak tak zpet flashnu PPC 2002
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    ok tak ja to idem skusit nahodit na 3850tku .. drzte palce aj stylus ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    Tak hodne stesti! A doufam ze se pak podelis o sve zkusenosti a hlavne o screenshoty
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    co se muze stat ? no psal sem jeste na vyvojovy centrum linuxu pro ppc pockam na odpoved. Mozna udelaji verzi pro Looxe
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Zdar.

    Takze mam prve vysledky. V prvom rade bez funkcnych gombikov to ani nenainstalujes ;-) A potom ... Familiar mi pripada o DOST lepsi ako ppc2002 .. pri praci s nim mam ovela viac pocit ze pracujem s plnohodnotnym OS ... pri ppc2002 som mal stale pocit ze je to lepsi diar. Instalacia bola cez seriovy port uplne bezproblemova, akurat ze to nie je windows setup kde zakliknete 4x next a je to. Ako desktop som zvolil OPIE - na svojom workstation pouzivam KDE ;-). Rychlost Opia ;-) je miestami o dost vacsia ako pri ppc2002, stabilita bola pocas mojich skusiek a testov rozna - pri normalnej praci bola 100%, ked som zacal nastavovat a prestavovat slo to dost dole - dokopy som to resetol asi 4 krat. Bootovanie je asi 3x dlhsie ako pri ppc ale pri intenzivnej praci som ppc resetoval niekedy aj 2x denne. Trocha prace mi dalo nastavit infra port, ale po najdeni spravneho konfiguracneho balicka to uz potom bola malina.
    Len 3 veci ma mrzia - v prvom rade som zatial nenasiel CZ/SK support.
    Potom konqueror ( browser ) je tiez dost zvlastny - stranky renderuje rychlejsie a lepsie ako pocketIE ale na druhej strane ma problemy s cookies a absolutne nesupportuje ceske a slovenske znaky - zobrazuje namiesto nich stvorceky.
    A posledna vec je mail client - defaultny v OPIE nema podporu imapu - co mi pripada ako dost vazna vec. Ale na druhej strane urcite existuje externy klient - len so ho zatial nenasiel. Software pre opie je dost rozdrobeny po nete takze uvidime. Ale celkove sa mi linuxovy ipaq velmi paci a asi pri nom aj zostanem - mozno este skusim wm2003 ked ho niekde najdem ( len pre porovnanie ) ale praca na ipaqu v textovej konzole ma dostala ;-)))).

    ipaqom zdar.

    Matus

    ps: este doplnim - synchronizacia s desktopom tiez existuje a je na dost slusnej urovni - aj s kde-ckom aj s evolution(1.2 aj 1.4)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    1,608

    hmhm, screenshots, pleeeeaaseeee
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    hmm ako sa da zmazat prispevok ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    43

    Takze par screenshotov ;-)
    <center>

    takto nejako vyzera Today screen - weather som nekonfiguroval ;-)


    PIM aplikacie


    Ine aplikacie. Vsimnite si tinnyKate - mini programatorsky editor.


    Dokumenty


    Nadherne desktop menu ;-)


    Zmeny stylov celkom ako v KDE - aj ked len jeden je naozaj pouzitelny ( ale daju sa s netu stiahnut este aj ine ale neskusal som )


    Kontakty - celkom v pohode


    Kalendar - co dodat ;-)


    DIsk ? ;-) chcelo by to SDkartu


    A pamat


    Nadherna textova konzola ;-) milujem ju - a je aj s normalnym ssh clientom ...
    Samozrejme kazdu aplikaciu je mozne zapnut v landscape mode - dokonca aj nastavit ktora sa tak ma spustat defaultne.






    ach ta diakritika ;-(((






    </center>
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Linux
    Od Perry_ce4you v sekci Zařízení typu Palm-size PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-03-2008, 18:23
  2. Linux
    Od Medwidek v sekci Zařízení typu Handheld PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-07-2006, 18:32
  3. Linux vs PDA
    Od William Edgar Coyotte v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 06-10-2004, 10:31
  4. Linux na PDA
    Od Melkor Nemesis v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-09-2004, 20:13