Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 42 z 42

Téma: HTC Wizard jako modem (USB, Bluetooth)

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od KLUSM@N
    zdravim, nemate, prosim, nekdo zkusenosti s tim, ze pc nenajde htc tytn jako USB modem? vse dalam jak je uvedeno v manualu a stale nic ...


    Diky za odpoved
    Ahoj, mam presne stejny problem. Nahodim modem, pripojim USB kabel a Windows nic. Vubec nic. Jakmile modem vypnu, okamzite active-sync detekuje zarizeni a synchronizuje.

    Urcite je chybka v mem HTC TyTN, protoze takto reaguji vsechna PC

    Gamma
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    nejak se me nedari rozjet TyTN jako BT modem .. kdysi sem to vyresl ale uz asi asi nepamtuju jak .. nejak to proste nechce jit .. respektive nemam ovladace pro PC . nema nekdo? nebonevite kde najdu? instalacni CD to odmita .. takze tam nejspis nic

    predem dik
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    KLUSM@N
    Guest

    Citace Původně odesláno od gamma
    Citace Původně odesláno od KLUSM@N
    zdravim, nemate, prosim, nekdo zkusenosti s tim, ze pc nenajde htc tytn jako USB modem? vse dalam jak je uvedeno v manualu a stale nic ...


    Diky za odpoved
    Ahoj, mam presne stejny problem. Nahodim modem, pripojim USB kabel a Windows nic. Vubec nic. Jakmile modem vypnu, okamzite active-sync detekuje zarizeni a synchronizuje.

    Urcite je chybka v mem HTC TyTN, protoze takto reaguji vsechna PC

    Gamma
    Tak jsem to zprovoznil(kolegovi) na jiném pc (sony vaio) a s jiným HTC TYTN, každopádně ten postup, který je uvedený v origo manuálu HTC TYTN funguje. Já mám asi problém v mém notebooku nebo spíš v HTC (asi budu muset provést HR) Klusm@n
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    53

    Milý Klusmone, mohl by jsi mi pomoci připojit také přes USB HTC TyTn ?
    Asi jsem správně nepochopil návod: může být např. notebook připojený na net, když připojuji modem na TyTnu ? Apod. Nemohl by jsi napsat krokový blbuvzdorný postup ? Moc by jsi mně i dalším pomoci...Moc dík. P
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    53

    Asi jsem jediný, kdo zápasí s připojením HTC TyTna jako modem k notebooku přes USB kabel....Mrzí mne, že se nikdo nenašel, aby tupci poradil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od Pimoss
    Asi jsem jediný, kdo zápasí s připojením HTC TyTna jako modem k notebooku přes USB kabel....Mrzí mne, že se nikdo nenašel, aby tupci poradil...
    Zdravim a mam podobny problem.

    Udel jsem si radost starsim HTC TyTN, koupil jsem ho v "prahistoricke" verzi s Radio ROM 1.18, Win5. Pouzovam O2 GPRS nonstop, tedy neomezene GPRS/EDGE/UMTS, HSDPA jsem si zapl a pripojeni se mi i tak stabilizovalo a jeste zrychlilo (operator O2 tedy na mem O2 tarifu nucene zpomaluje HSDPA na tech cca. 390 kbps). Potud vse naprosto v poradku, na teto konfiguraci mi HTC nabizel pripojeni jako dial up modem pres BT, tak "vytacene" USB pripojeni pres utilitku a driver zde z fora. Po strance pripojeni maximalni spokojenost, rychlosti pripojeni jak pres BT modem tak pres kabel prakticky maximalni (diky pripojeni pres HSDPA a jeho "brzdeni" na rychlost datoveho tarifu.
    Vcera jsem si upgradoval na WM6 3.30.0.9 LVSW, radio 1.41.00.10 a mam problem.
    HTC je ted skutecne bleskovy, vse chodi, tak jak ma (nacpal jsem si tam jen malou lokalizaci "by Saman" a systemove vse super.
    Ovsem pripojeni mi funguje repsektive nefunguje nasledovne:
    Pokud v HTC treba v opere nebo IE provedu test rychlosti pripojeni, hodnoty cca. odpovidaji typu pripojeni, problem nastava v toim, ze mi HTC oznamuje, ze nepodporuje Dial up pripojeni, tim padem nemohu vytvorit a pouzit BT modem v notebooku a pripojit se. Pres kabel se mi doinstaloval driver pro sitove pripojeni Windows, ale zjistil jsem, ze maximalni rychlost downloadu pres nej je cca. 128kbps, upload je v poradku, radove na hodnotach 250 a vice kbps. Tedy pokud v internim prohlizeci download bezi v podstate tak jak ma, pak se mi zda, ze je problem nekde v kabelovem pripojeni a nekde (doted jsem nenasel kde) mi asi driver brzdi rychlost portu na tech cca. 128kbps. (ikdyz se pripojei hlasi jako 10MBit sit).
    Tedy dva dotazy pro zkusene - co bych mohl jeste prozkoumat, abych zprovoznil "plnou" rychlost pri pouziti kabelu (jako sdileni pripojeni) a za druhe - jakym zpusobem se da zprovoznit ve Win6 HTC jako bluetooth modem.
    Jsem z toho dost na kedlubnu, nebot vracet se na Win5, ktery je radove opravdu cca. o 30-40% pomalejsi pri praci se mi vubec nechce a chtel bych to vyresit jinak.
    Tedy pekne prosim, pokud nekdo pouzivate HTC TyTN jako BT modem na Win6 pripaden na kabelu a vse vam funguje, podelte se prosim o radu, ja uz skutecne nevim, co bych mel jeste vyzkouset.
    Jinak jsem provedl pro jistotu HR dokonce dvakrat, abych vyloucil problem s nejakym jinym softwarem. (ted mam HTC prakticky cisty jen nastaveno pripojeni GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA abych mohl testovat. Zkousel jsem na 2x notebooku s win XP pro a PC s Win XP pro, vsude +- stejne hodnoty download i upload, vsude nemoznost vytvorit dial-up BT spojeni, BT stacky jsem vyzkousel asi 3 verze Widcomm, a 2 x Toshiba a stale stejny problem.
    Dika za odpoved.

    EDIT: nebo zda nekdo vite, jakym zpusobem (pokud se vubec da) pripojit TyTN na nabizeny Network Access Point (ten se mi sice vsude vytvori, nicmene nejde mi nijak spojit a tim padem ani nastavit). Problem muze byt i ve mne, jsem zvykly na pouzivani "modemoveho" pripojeni, managovat tohle PAN nebo co to je pres BT jsem nikdy nezkousel a tim padem nemam info.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    25

    Tak castecne reseni pro WM6 - hledal jsem to dva dny a nevsiml si toho (takze asi nejssem sam), pripojeni pres BT se neda ve WM6 realizovat pres Diaul up, nicmene v polzce "Sharing internet" je ted moznost vyberu jak USB pripojeni, tak PAN pripojeni (Bluetooth sit), po prepnuti mi zacne reagovat port BT na PAN a dam jen pripojit a jsem spojeny na internet.
    Problem s malou rychlosti downloadu vsak pretrvava, upload je v ramci pripojeni OK, download mizernych cca. 128kbps jen obcasne razove vyskoci na max. 220kbps, ale jinak hruza.
    Ted jde o to, zda "paseku" delaj WM6, ci moje verze radio ROM 1.41, ci se da nekde neco prenastavit (at uz v HTC nebo v systemu) aby se download rozpohyboval. Takhle je to jako modem skutecne nepouzitelny.
    Plnej signal, HSDPA enabled a rychlost prakticky jen jak GPRS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    25

    Tak opet posun (pokud to nekoho zajima ), nevim z jakeho duvodu, nicmene vcera dopoledne mi zacal bezet prenos dat maximalni rychlosti dle site a to samozrejme jak v HTC, tak jako sdileny pripojeni k PC pomoci PAN i USB kabelu. Nevim proc tomu tak je, nedelal jsem zadny HR a dokonce ani SR, proste najednou mi vyskocil citac dat pri download na cca.350-370kbps a od te doby (tuk tuk tuk) nejmensi problem. (je mozne, ze to byl i problem O2, ale pokud ano, nebezelo tedy UMTS korektne nikomu ve Vysocanech i jinde skoro dva dny, coz se mi dost nezda)
    Nicmene prisel jsem na to, ze spojeni pres Skype a to jak primo v telefonu, tak v notebooku pres sdileni pripojeni jak pres BT tak pres kabel je bohuzel dost nepouzitelne, ikdyz rychlost a objem dat prenasenych pri skype telefonii je dostatecny, skype jak v HTC tak v notebooku dost laguje, co par vterin vypadky a sekani, ikdyz datovy prenos dle on-line mericu prensou dat (Crystal meter, Bandwith Meter Pro atd) na notebooku nevykazuji vypadky.
    Vyzkouseim jeste jinou verzi Radio ROM, pokud bude problem pretrvavat, pak asi vinou WM6. Na stare Nokii N6630 s UMTS jako modemu pres BT chodi skype naprosto korektne, bez lagu a vypadku a to jsem zkousel i web cameru a taky se dalo. Vzhledem k tomu, ze HTC diky HSDPA mi drzi spojeni ted jeste lepe a o neco malo (cca. 50kbps) rychleji, je to skutecne podivne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    Jen takova mala poznamka. Po tom co jsem nainstaloval WM6 na HTC Wizarda, tak navod na pripojeni k internetu na notebooku pres Wizarda jaksi prestal fungovat. WM6 se k PC chova trochu jinak a k memu uzasnemu zjisteni, je to snadny jak facka. Netrvalo dlouho a zjistil jsem, ze misto aplikace Modem Link je na WM6 tzv. aplikace Internet Sharing v Programmes. Tu staci spravne nastavit a aktivovat a pak se jen pripoji Wizard k usb a pripojeni bezi automaticky a nemusi se nic nastavovat. Nevsiml jsem si, ze by to tu nekdo napsal, tak esli jo tak se omlouvam :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    25

    ano, ve WM6 se jak pres BT tak pres kabel pouzivaji sitove protokoly, tedy v tomhle ohledu je to prijemnejsi. Nicmene lehka nevyhoda je pri pripojeni v tom, ze musim ted HTC rucne pripojit pres internet sharing (jsou to dve tapnuti - dal jsem si tuhle funkci dokonce na prave hardwarove tlacitko) nicmene musim tedy na HTC "sahat", pred tim jsem ho pres BT nemusel vubec vytahnout z kapsy a pripojil jsem se z notebooku na web. V tomhle je to ted "nepohodlnejsi".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    25

    jen tak mimo diskuzi, ktera tu bezi...

    diky moc za navod na nastaveni, je to perfektne popsane, behem chvilku sem uz byl pripojeny pres obe metody - USB i BT

    jeste jednou DIKY!!! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér Avatar uživatele anaxagoras_ce4you
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    87

    BTW podarilo se nekomu vyzjistit jak pouzit Vario jako Wifi kartu ? Podle me to bude jen softwarova zalezitost...
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - Nefunguje jako bluetooth modem
    Od abahaci v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 17:54
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 18:14
  3. Problém - MDA2 jako bluetooth modem
    Od yasmeene2 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 21:19