Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 42

Téma: HTC Wizard jako modem (USB, Bluetooth)

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Velmi častý dotaz v diskuzích i SZ se týká použití zařízení HTC Wizard (MDA Vario, Qtek 9100 atp.) jako modemu pro notebook nebo jiné PDA. Všem, kteří se tímto problémem trápí a nemohou najít správné řešení, by mohl pomoci tento článek, ve kterém jsem popsal praktický postup, jak se pomocí Wizarda připojit s notebookem k Internetu. Tento návod by mohl být teoreticky použitelný i pro jiná zařízení od HTC, ale to už budete muset zjistit sami.

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Prima, hezke shrnuti.
    A co Vario jako WiFi hotspot (SoftAP)? Neni na to nejaky soft?
    Jako ze by Vario poskytovalo okolnim zarizenim pres WiFi svoji GPRS konektivitu jako hotspot....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Obavam se, ze tohle neumi. Neco podobneho (ne stejneho, ale podobneho) jsem zatim videl jen u jednoho zarizeni, MiTAC Mio 558. To se umelo prepnout do jakehosi rezimu, kdy se chovalo jako WiFi karta a pokud se na desktop nainstaloval ovladac, dalo se pomoci toho pripojit k netu. Tedy nikoliv AP, ale umoznilo svoji WiFinu vyuzit stolnim pocitacem.

    Ze by Pocket PC delalo router, o tom nic nevim. Zkousel jsem hledat alespon nejaky proxy server pro Pocket PC, ale bez uspechu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    I to, co umi to Mio je zajimave.
    Router pro PocketPC jsem myslim nekde videl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    pivan_ce4you
    Guest

    Len tak na okraj.. Za tym AT prikazom nema byt ta posledna ciarka. Ta ciarka je v dosledku danej vety, ale s nou to nefunguje. A este jedna chyba sa da nasimulovat a to, ked nezadate pin telefonu, tak sa to tvari, ze to vytaca, ale vypise chybu, ze vzdialeny pocitac neodpoveda :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jo, uz to vidim. No, ta carka tam ma byt, protoze je to konec jedne vety Tak jsem tam dal mezeru, mate pravdu, ze to bylo matouci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    stj stj je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    51

    a nestretli ste sa niekto z tym ze vam z nicoho nic prestalo Vario fungovat ako modem ? ja som to podla tohoto navodu rozchodil, dva tyzdne to islo krasne a zrazu z nicoho nic pise chybu 692 (GSM cast funguje...). nepomahaju SR, nepomaha nic...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    A jak vytacite spojeni? Pres tu utilitku nebo klasicky pres ikonku v Pripojeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2002
    Příspěvků
    44

    Pavle, další možné řešení je použít utilitku T-Mobile Communication Centre (které automaticky provede nastavení Internet 4G/GPRS/EDGE připojení přes Váš mobilní telefon) a to včetně driverů pro MDA Vario (HTC Wizard).

    Sosnutelno zde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    1

    Dobrý den, nemáte někdo zkušenost zda se ten ovladač dá použít i na Win98?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    osvold_ce4you
    Guest

    Funguje to hezky, jak pres kabel tak pres BT, u toho BT je ale jeden problem, kdyz se nahodi spojeni, zustava zapnuty podsviceni displaye, tohle by chtelo nejak vyresit, nevite prosim nekdo, zda neni nejaka free utilita jako plugin do today screenu, ktera by umela vypnout podsviceni?

    aha tak nic, ono to po navazani spojeni funguje i po prepnuti do standby, takze se ptam na uplnou kravinu, nicmene to tu necham, aby se nikdo dalsi neptal na tu samou blbost
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    173

    Tak mám (s TheMelinem) takovej menší problémek.. občas když sem připojenej přes Vario jako USB modem tak se "jakoby kdyby" odpojí, ale T-Mobile Connection Centre sem tam nějakej ten přenesenej bajtík zaznamená.. i všechny ostatní programy si myslí, že notas je on-line.. pomůže až odpojení a restart aplikace modemu na Variu a jede se dál, ale někdy pomůže až SR Varia.. stává se mi to tak minimálně 1 do týdne, někdy i několikrát denně a někdy i hned po připojení.. Setkal se už někdo s podobným problémem a nebo neví, prosím Vás někdo, co s tim..:?: Díkes za odpovědi, respektive rady..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    100

    Ja mam zase stale problem cez BT. Vytoci, Spoji, Overi meno a vzapeti mi vypise chybu Spoji ma a vypise chybu : Chyba 734 - Řídící protokol linky PPP byl ukončen . A mal by som mat vsetko nastavene Ok. A cez USB mi to funguje v pohode.
    Mam Qtek 9060.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    15

    Zdravím,
    1) Funguje při takhle sestaveném spojení telefonní část (hovory,SMS) ?

    2) U MDAII to nejde a tak používám připojení přes BT a tam jde nastavit připojení bez jakéhokoliv přepínání MDA a fungují pak i telefonní hovory. Jde tohle i u Wizarda ?

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od jaydoo
    Ja mam zase stale problem cez BT. Vytoci, Spoji, Overi meno a vzapeti mi vypise chybu Spoji ma a vypise chybu : Chyba 734 - Řídící protokol linky PPP byl ukončen . A mal by som mat vsetko nastavene Ok. A cez USB mi to funguje v pohode.
    Mam Qtek 9060.
    U me je to same,pres BT a nastaveni jak ma byt mi to na Qteku 9090 nejede...Ten AT prikaz je urcite ok...zkousel jsem i kombinace s velkymi a malymi pismeny....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - Nefunguje jako bluetooth modem
    Od abahaci v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 17:54
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 18:14
  3. Problém - MDA2 jako bluetooth modem
    Od yasmeene2 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 21:19