Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 22 z 23 PrvníPrvní ... 1220212223 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 316 až 330 z 339

Téma: Navigon Mobile Navigator 6

  1. #316
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to BRunner:
    abych pravdu řekl, já jsem hrozný člověk. Někdo mě podá prst a v tu ránu je bez ruky…
    Mám dílčí problém s PoiWarnerem. Vytvořil jsem si soubory pro varování před radary slovem a chtěl jsem to použít. Narazil jsem na problém, že PoiWarner tyto spouští velmi potichu, takže za jízdy neslyším nic. On vlastně ani ten „tovární“ zvuk není nic moc hlasitý. Vím nastavuje se v File/General Options a dát Volume na max. Mám, ale když i opakovaně do daného formuláře vlezu je Volume na min a pak se rázem posune na max. a v provozu to pak, podle mého názoru, jede na min. Domnívám se, že problém lze vyřešit v nastavení některého souboru. Hledal jsem, nenašel. Máš tedy v rukávu nějakou fintu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #317
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Tak radost byla předčasná: Navigon jako takový je i s velkou mapou excelentní, nikde jsem nenarazil na nějaké prodlevy, pozice na mapě sedí přesně.

    ALE: hoši, ta mapa, to snad nemysleli vážně. Budu teď mluvit za lokalitu, kterou důvěrně znám a kterou jsem dnes projel - Severní Morava. Což o to, ona tam je "vyčárána" neuvěřitelná spousta silnic, cest a ulic, ale nejsou správně KATEGORIZOVÁNY. Takže Navigon směle použije (i při volbě rychlá nebo optimální trasa) nejenom silnice III. třídy, ale i loveckou stezku (vyšlapaný chodníček, nyní přikrytý půl metrem sněhu). Opravdu, nekecám, dnes jsem to viděl na vlastní oči a to rovnou dvakrát.

    Navteq evidentně potřeboval dohnat TeleAtlas, ale provedl to pouze "opticky" aniž by tu práci dotáhl do konce, to už byla "čestnější" ta předchozí mapa. Takže opět platí: Navigon ano, ale pouze za bývalou železnou oponou. Alespoň na Severní Moravě tedy doporučuji Navigon v žádném případě nepoužít, ještě že máme TT nebo iGO. Je to škoda obzvláště proto, že Navigon uměl i mapu od TeleAtlasu. Výběr Navtequ je u Východní Evropy asi ještě na dlouho špatná volba. Takže tak, adios Navigon, použiju ale při cestách na Západ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #318
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    [QUOTE="BRunner"2 tortoise: nedavno jsem zkoušel Navigon u známého na Looxu, opravdu se to nedá používat. Typoval bych to na pomalý řadič SD karty.
    Ještě kolik máš volné paměti?[/QUOTE]
    Kolem 28MB. To stačí na to, aby iGo s mapami komplet celé Evropy i USA a Kanadou šlapalo výborně. Pokud to Navigonu nestačí ani na Evropu, asi bude něco špatně.
    Pomalý řadič SD karty mně nenapadl, možné to je, ale opět - žádná jiná navigace, co na tom kdy běžela, s pomalou kartou problém neměla.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #319
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    to kopacek:
    tož to dobrá zpráva není. I když já jsem vyzkoušel, sice od stolu, poměrně hodně tras, které znám a na výrazný problém jsem nenarazil a pokud ano, stejně nesmyslně to počítají i jiné softy včetně i-GO a TT na mapách TA. Zajímavé je to, že v jednom konkrétním případě to počítal, jako jediný, dobře Navigon na mapě TA a s mapou NT072 se zařadil do zástupu jmenovaných softů.
    Přesto věřím, že na Tvém tvrzení něco je, viz. mé zjištění týkajícího se, že konkrétní místo Libín u Šarovcovy Lhoty nejde vyhledat v databázi obcí, daná obec v původní mapě nebyla ani náhodou a nyní jsou tam zakresleny opravdu cesty, které jsou sjízdné pouze vybranými typy off roadů, navíc s otrlými řidiči -). Ale, které mapy jsou bezchybné, které softy jsou 100 procentní? No, budu testovat, uvidím, hlavně mě zajímá TMC u nás, a pokud toto bude konečně fungovat dobře, občas špatný výběr trasy tomu odpustím. Stejně jsem si už dávno zvykl jezdit sice s navigací, ale hlavně hlavou a na Slovensko stejně jezdím výhradně s i-GO a nevím, proč bych měnil.

    to tortoise:
    no, abych pravdu řekl, u i-GO + skin Riks jsem zažil takové zpomalení softu a hlášek o tom, že paměť je plná, že bych to s tvrzením o nenáročnosti daného softu nepřeháněl. S TT zatím takové zkušenosti nemám, ale mám tam jenom mapu EE 680.1466 a aktivní POI jen radary. Tuším však, že s mapou 675 EU + nějaké ty POI bych se taky dostal možná do problémů. A to mám pro programy 36 až 37 MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #320
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Já osobně taky beru navigaci jenom jako doplněk k "hlavě" a tak mě spousta drobných chyb nerozhodí ani náhodou, ale u té nové mapy je kardinální problém v tom, že má rozhozenou (ev. neúplnou, nebo nesprávně vyplněnou) databázi kategorií cest. Mapa obsahuje neuvěřitelné množství cestiček (okem se mně zdá, že více než TA), ale ty cestičky jsou typu polní cesta, ev. lovecká stezka pouze pro pěší (!?). Ale jsou v nějaké kategorii, která Navigonu dovolí ji použít pro rychlou trasu!!!

    A to si myslím, že je hodně vážná chyba, kterou trpěly úprvně první mapy tak pět let zpátky. Pokud takovou mapu použiju pro navigaci, tak to ovšem musím brát jako zapnutou krabičku se svítícím displejem a mluvící paní, ale jet si podle svého (zkušeností, papírové mapy)... ;-)

    Přečetl jsem si na to téma článek od Marka Lutonského na navigovat.cz a ono to vlastně vyplývá již z popisu současného stavu mapy Navteq pro ČR:
    "Road Network Coverage (RNC): V této kategorii najdeme i silnice nejpodrobnějšího typu 5, nejsou však plně ověřené. Tomu rozumějme tak, že je Navteq sám neprojel a nezkontroloval, zda všechno platí. Tuto úroveň pokrytí dnes najdeme na celém území České republiky s výjimkou šesti měst, kde jsou mapy zkontrolovány do nejvyššího detailu. Podobně je na tom i Polsko, od zářijové aktualizace také Slovensko, Maďarsko, Slovinsko, Řecko"

    Takže: kromě šesti měst je všechno bez záruky a alespoň na Severní Moravě bych řekl, že značně bez záruky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #321
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    no, pravda zkoušel jsem trasy, kde asi daný problém nehrozí a např. Praha – Žilina byla taky v pohodě. Každopádně si odnáším informaci, že do, v tomto směru, rizikových regionů použít radši i-GO.
    Jinak se závěry z daného článku bych lehce polemizoval. Např. Slovensko nemá pokrytí, o kterém by se mohlo říci, že je typu 5 ani náhodou a aktuálnost občas dostala taky na zadek. Vrcholné je však citované Řecko – jsou tam Atény + nějaké dálnice kolem a např. na Krétě není ani čárka. Tady je jistě zajímavé porovnání s poslední mapou i-GO, i když i ta není moc podrobná…… A to mrzí, neb je to jedna z destinací mých dovolených, kdy si pravidelně na celý pobyt půjčuji Vitaru a jezdíme mezi koupačkami po výletech cestami, necestami. A není nic rozkošnějšího, než zabloudit někde v pustině cca 100 km daleko od ubytování, večer na krku a člověk narazí jen na přiopilého dědulu, který sice ví, i když nemluví pořádně ani řecky, natož jinak, pochopí, co člověk chce, ale on se chce přátelit a přátelit……
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #322
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    266

    Pánové, Vám se fakt žádná firma nezavděčí, protože vždycky najdete chybku - ale nic ve zlém. Asi opravdu není vše tak třpitivé a dál na východ od Prahy je třeba pro podrobnější navigaci použít jiný soft. Ale já teď jedu do Ostravy a potom na Slovensko do Košic a tam mě to dovede. Víc od toho nechci a tak jsem ani netestoval zda to má nějaké mouchy, takže se omlouvám. Asi pro podrobnější navigaci je třeba použít soft s lepším mapovým zázemím asi to IGO. Ale v okamžiku, kdy jedete po dálnici a blížíte se třeba k Frankfurtu, kdy Vás očekává sjezd do města a najednou Vám to ohlásí změnu cestovního plánu, protože na Vašem exitu z dálnice došlo k havárii a je zablokován a spolehlivě Vás to stáhne optimálním exitem a po pár manévrech navíc stojíte u cíle a Váš kolega se přiřítí na jednání s 2 hod. zpožděním a vynervovanej na infarkt, tak si začnete své navigace vážit. Stalo se mě to u Němců již 2x a vždy mě to ušetřilo dost nervů, času i peněz. Bohužel zatím jen u Němců, snad se i my dočkáme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #323
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    No, my jsem s Mudrunkou takoví rejpalové... ;-) Ale je mně jasné, že nic dokonalého neexistuje a člověk musí žít s kompromisy, protože je sám produkuje. :-(

    Pár dalších postřehů k Navigonu 6.2. Dva dny jsem jezdil na interní GPSku v Kaiseru. Vše naprosto bez problémů, připojení ke GPSce okamžitě po startu Navigonu a díky A-GPS v Kaiseru i okamžitý fix i ve špatných podmínkách (typicky do 15-20 vteřin). Aktuální pozice sedí s mapou.

    Dnes jsem se ale rozhodl oprášit můj starý Navilock BT 313T abych zjistil, co nového u RDS-TMC, protože v ČR jsem to asi před půl rokem vzdal jako naprosto nepoužitelnou věc. A hle, najednou všechno špatně. Po startu se Navigon nikdy nedokáže automaticky k GPS připojit, musím vždy znovu vybrat ruční konfiguraci a pak již vše funguje. Chyba ale nebude na straně Navigonu, protože úplně stejně se s touto GPS chová i TomTom, takže to je někde v komunikaci mezi PDA a GPS. Horší ale je, že se vrátil problém se zaostáváním aktuální pozice - a to jenom u Navigonu, u TT je vše v pořádku. Takže Navigon bude (alespoň na mém železe) háklivý i na typ použité GPS. BTW: máte už někdo zkušenosti s novou GPS od Navilocku BT-453TE? Třeba by to mohlo fungovat lépe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #324
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Zdravím pánové.S úžasem sleduji vaší diskusi a musím konstatovat že mě se na mém PNA T7000 nic takového neděje.Jede jako víno,skutečně!A po nedávném upgrade na verzi 6.5.1 je výpočet po vlastech Českých téměř okamžitý a třeba když jsem dělal výpočet trasy do Itálie kus pod Řím,dá se to počítat v pouhých desítkách sekund.A nechápu proč Mudrunka neustále tvrdí že je něco s TMC.Já nic nepozoruji,informace na PNA přicházejí,jejich určení a problém je zjevný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #325
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    ale Martine, tady nikdo netvrdí, že by Navigon i ve verzi 6.2 na PDA „nejel jako víno“. Dokonce po zásahu do přerozdělení paměti podle návodu BRunnera jsem relativně spokojený i já s mou plečkou, a to i s velkou mapou Evropy. Taky nikdo netvrdí, že by byly nějaké problémy na západ a jih od Rozvadova. Pouze tvrdíme, že jsou problémy, asi jen s mapovými podklady NT072, a to v místech, která v dřívější verzi map nebyly pokryty a Kopacek se domnívá, že se jedná buďto o chybné, nebo scházející zařazení těchto nových komunikací do jednotlivých kategorií. Z tohoto důvodu to Kopacka na severní Moravě „vodí“ i v rámci rychlé trasy, jak se vyjádřil, i po „loveckých stezkách“ a i já jsem objevil tento problém na trase Praha – Semily (optimální výpočet), přitom na mapě TA to vede jinak a nutno říci správně. No, zkusil jsem po Tvém ctěném dotazu i trasu rychlou – kupodivu se shoduje s optimální trasou na mapě TA, ale i i-GO, pravda, „lovecké stezky“ to vynechalo a je to sjízdné. Přesto tam určitý problém cítím a nemám důvod Kopáčkovi jeho problémy na Severní Moravě nevěřit.
    Taktéž nikdo netvrdí, že by na dané mapě TMC nejelo. Nějaké informace to načítá, ukazuje, jenom se mě za více jak 1000 km v pondělí a v úterý nezdařilo načapat TMC informaci takovu, abych si ji mohl ověřit v praxi. A pod poznámkou „že jich mělo být“ bylo kritikou daného systému u nás a ne Navigonu. Přitom u mapy TA jsem měl zkušenosti, že na silnicích dálničního typu tyto bývaly zobrazovány protisměrně, což způsobovalo nepoužitelnost a furt nevím, jak je to v tomto směru s danou mapou.
    Jiná situace je ale s částečnou ztrátou kvality navigačních informací. Ta tam s použitím dané mapy je, a je to znát. Týká se to nejspíš toho, že tam není zas tak moc informací o řazení do jízdních pruhů a Navigon v případě, kdy na TA mapu ve sporných případech říká třeba držte se vpravo (či jak to říká) řekne navigační dezinformaci. Taktéž ty návěstí se směrem jsou mnohde k pobavení, zkus si nasimulovat třeba trasu s nájezdem z Černého mostu na R10 směr Turnov – jestli z toho získáš relevantní navigační informaci, pak se před Tebou klaním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #326
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    Když občas jedu do Německa,samozřejmě si dívám ze zvědavosti na dopravní problémy-TMC v Německu.A musím říct že jich také nenaladím nějaké velké množství.20-30 zpráv,stějně jako u nás.Bohužel jsem měl minimální možnost to posoudit,nic mě nikde nepotkalo.Ale mám dojem jestli se TMC obecně nepřikládá větší důležitost,nebo spíše jakási samospása než by zasluhovalo.Například v Itálii jsem byl docela zklamaný jeho funkčností a malou četností...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #327
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    no, jestli přehání, či nepřehání nevím. Vím však, že na dálnicích jak v Německu, tak i v Itálii jsem se setkal s poměrně velkou účinností systému. A na dálnicích je to právě, podle mého názoru, nejdůležitější (tam se člověk neotočí, prostě tak zůstane zazděný), přitom události typu „práce na silnici“ mě nezajímá, kolony a uzavření však ano.
    K té Itálii, všiml jsem si tam, že pokud se nejedná o totálně fatální problém, tak obvyklé kolony tam pouštějí jako „váznoucí provoz“ a navigace to potom automaticky nepřepočítávají. Ale na displeji to je.
    K tomu Německu, taky jsem se tam setkal, že při objíždění kolony (relevantní informace TMC), mě to poslalo na objízdné trase do uzavřeného úseku (tedy tato informace tam nebyla), ale z důvodu, že to nebylo na dálnici – žádný problém.
    S tím počtem, i-GO většinou ve všední den registruje značně větší počet TMC informací. Ale není důležitý počet, nýbrž účinnost. Vždy jsem si myslel, ale můžu se mýlit, že Navigon se nezatěžuje s informacemi, které ho nezajímají. Tedy, že sice načte všechny z aktuální stanice a po přeladění na jiný vysílač ty, které nemá v koridoru bez ohledu na platnost zlikviduje a tak furt dokolečka. Usuzuji na to po zkušenosti, kdy jsem si prohlížel seznam (který se mimochodem při prohlížení neaktualizuje), změnil ručně vysílač a pak jsem chtěl prohlédnout některé události, hlásilo to, že informace ztratila platnost – a nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #328
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    To je přesný,u nás se uvádí kdejaká rozkopávka v kotěhůlkách,ale když člověk jede například do centra Prahy,tak TMC nic nehlásí.Nevím jestli je chyba v Navigonu jako softu,nebo ve výrobci a správci TMC zpráv které přijímáme na své přístroje.Je ale nutno dodat,že pro plynulou jízdu kamkoliv,jsou podstatné pouze informace týkající se té jednotlivé jízdy.Jestli jedu do Karlových Varů,je mi fuk zácpa v Ostravě. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #329
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    no Martine, a já k Tvému výčtu ještě přidám úroveň mapových podkladů, zejména lokalizačních tabulek. A tady jsem se setkal u malé mapy TA s nekorektností. Např. na hradecký dálnici ve směru na Prahu to na mě řvalo – dopravní omezení + kolona a ono to bylo přesně lokalizovaný, žel bohu však v protisměru. Ale díky stavu dané oblasti u nás obecně se mě u mapy NT072 zatím nezdařilo narazit na průkazný případ. Za celou dobu jsem narazil jenom na 1 případ nahlášeného problému (žádný tam široko daleko nebyl) a skutečné problémy nebyly v systému ani v jednom, ani v druhým směru. Takže, nevím na čem jsme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #330
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    3

    to martin:
    není k sehnání firmware pro TS 7000 pro možnost použití 4GB karty?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 22 z 23 PrvníPrvní ... 1220212223 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Leo a funkčnost Navigon mobile navigator
    Od xaries v sekci Navigon
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-02-2010, 22:08
  2. Mobile Navigator 6.2 pro PDA je tu
    Od Milhaus65_ce4you v sekci Navigon
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-05-2007, 12:29
  3. Navigon 5 a Windows Mobile 5
    Od paveldvorak v sekci Navigon
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-05-2007, 17:45
  4. Mobile Navigator 6.1 pro PDA je tu
    Od tdanicek v sekci Navigon
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 07:19