Chtel bych opravit ze nebylo vylepseno o mapy, ale jen ty mapy tam jsou, tak jak v Go 500 a Go 700 jsou mapy kde CZ je tusim ze jen 36% a ostatni je nutno prikoupit jako upgrade plus mapsPůvodně odesláno od beecher
Chtel bych opravit ze nebylo vylepseno o mapy, ale jen ty mapy tam jsou, tak jak v Go 500 a Go 700 jsou mapy kde CZ je tusim ze jen 36% a ostatni je nutno prikoupit jako upgrade plus mapsPůvodně odesláno od beecher
Tomtom je tak skvely ze na morave nevyhleda skoro zadne obce takze pokud chci navigovat musim hledat primo v mape.
No, pokud mate stare verze map 5xx (nemate tedy mapu DE_AT_CH_PL_CZ Map Plus 632 ci PL_CZ_HU_SK 645), tak to se nedivim... Tam byla zmapovana Morava hodne bidne, s uvedenymi verzemi map je navigace na Morave az na par drobnosti naprosto v pohode.
Pokud nekdo netrva primo na pda a navigaci, ted jsem v Nemecku koupil Tomtom one s mapou nemecka na SD karte a s pribalenym dvd s mapama cele zap. evropy, kde je i ta mapa DE_AT_CH_PL_CZ Map Plus 632... To vse v prepoctu za 11500... Podle me vyborna cena...
Takže to zopáknu:
- TomTom5 lze zdarma aktualizovat na poslední verzi 5.21 (update na jejich www a doporučuji jej, odstraní možné pády aplikce)
Nnásledují mapy, tady si je potřeba dávat pozor, jaké mapy a v jaké verzi si kupuješ, jaké jsou přibalené u kupovaného TT5, jinak si budeš muset připlatit na novější verze!
- pro ČR a Německo současně je asi nejvýhodnější už tady zmiňovaná verze 632 mapy DE_AT...CZ-Plus s popisnými čísly v Praze a Mladé Boleslavi, pokrytí ČR asi 99%, velikost cca 450MB - potřeba nejlépe 1GB paměťová karta
- jen pro ČR je asi nejlepší nová mapa verze 645 CZ_PL_SK_HU-Plus, která má jen cca 50MB, opět 99% ČR, čísla popisná i v Brně a dalších městech.
Projdi si diskuze tady na ce4you...
jen pro zajímavost: čísla popisná jsou i v K.Varech (v té mapě 645)Původně odesláno od Scatman
EDIT MilanSU - jen pro presnost z prispevku Beechera
Cisla popisna - unikatni cislo domu/vchodu v obci/meste/mestke casti, vetsinou maji minimalne 3 cislice (pokud se tedy nejedna o visku s peti baraky)
Cisla orientacni - unikatni cisla v dane ulici, na jedne strane jsou licha a na druhe suda cisla, maji zjednodusit orientaci v dane ulici, maji vetsinou maximalne 2 cislice
Mne teda TT naviguje pomoci orientacnich cisel.
Ahojte.
Chtěla bych se zeptat, jaké mapy vlastně jsou v Tom Tom One. Jestli tam jsou ty s tím pokrytím ČR 99% jak uváději. Chci si to objednat přes internet a tal se bojím, aby mi neposlali něco starého.
Dík :-)
Pro úplnost
Verze map ČR k dnešnímu dni
v571 - distribuovaná v TT Navigator 5
v605 - TT GO 500, tato verze map funguje také s klíčem na v571 a umožní Vám "legálně"přidat do TT Navigator 5 čísla popisná v Praze a lepší pokrytí na Moravě i když pokrytí je udávané shodně 36 %
V632 - upgrade za cca 60 Eur v Plus Services na www.tomtom.com
(udávané pokrytí 99% je podle mě ale hloupost, protože ani kombinace TeleAtlasu a Navtequ tak kvalitní nebude
v645 - TT One, asi deset měst pokrytích na čísla popisná, legálně zatím jen do TT One
Pěkný den
Já sem to normálně používal na XDAII..Původně odesláno od Flery