Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: iPaq 38xx - Flash / ROM image atd...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    Ahoj!

    Potreboval bych poradit (predem diky za opdpoved :-) )

    Mam totiz iPaq 3850 v nemecky lokalizaci, ale rad bych pouzival anglickou...
    Kdyz jsem se obratil na Compaq support, tak mi rekli, ze to nejde, ze by se pry
    musela vymenit cela ROM. (od ceho je pak flash ROM, ze [:sarcastic:] )
    Dokonce se mi podobnej kvak pokousel namluvit i "technik" na stanku Compaq na
    CeBitu... At zije SUPPORT jak stehno. Spokojeny zakaznik je jim asi u zadku... []
    Nezbyva mi tedy nez se obratit na sirokou
    internetovou komunitu a doufam, ze mi nekdo helpne...

    1) Chtel bych si zazalohovat ROM na HDD nebo pametovou kartu
    (radeji ale na HDD). Ma nekdo navod?

    2) Pokud by mi nekdo mohl poskytnout anglickej ROM image z 3850ky,
    byl bych mu moc vdecnej.

    3) Mate-li nekdo zajem o nemeckou lokalizaci ... staci rict. (sprechen Sie Deutsch?) []

    PS. Mile me prekvapil microsofti napad rozdavat po CeBitu software pro PocketPC2002
    Chodil tam typek s PDA a od nej jste si mohli stahnou 2 utilitky dle vyberu []
    Budu se snazit to hodit nekam na web. Snad do konce tydne. Abyste z toho taky neco
    meli ...

    PPS. Mate nekdo zkusenost iPaq 38xx a Linux?

    Jeste jednou diky

    Cus bus Pylorus
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    eeehmmm sorry za nefunkcni link [:sarcastic:]

    http://cables2.com/board/read/9/2/2/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    Jeste jedna otazecka:

    Protoze jsem kupoval svuj iPaq 3850 jako jeden z prvnich, je
    Verze moji ROM 1.14. U novejsich zarizeni je ale
    jiz verze 1.15 ktera ma byt optimovana pro procesor strongArm.
    (alespon mi rekl ten "fachman " na support hotline)
    Uz jsem se ale nedozvedel kde ji sehnat. Pry, ze
    se uvazuje o jejim publikovani na compaq homepage,
    ale ze nema podrobnejsi informace.
    Nektere doplnky pro iPaq tuto novou verzi dokonce vyzaduji
    (treba http://www.sierrawireless.com)

    Nemuze nekdo poskytnout?

    Diky


    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Guest

    cau mam ipag 3850 anglický, v 1,15, klidne dám k dispozici romku,ale nevím jak ji stáhnout a zazálohovat. nemám na to zádný prográmek.
    muj mail mobilman@post.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    Ahoj Mobilmane,

    diky za ochotu! []

    Zatim na backuou na HDD pracuju - nejdrive to vyzkousim u sebe a pak
    sem dam vedet jak jsem dopadl, abych
    tady nepublikoval nejaky hovadiny... []

    Nasel kompletni seznam prikazu pro bootldr na iPaq rady 3800

    Zkusim se taky podivat jestli na to neni nejaka utilitka...

    Zatim diky ahoj Pylorus

    38xx New boot loader interface.

    - Goto bootloader interface: itask+power+reset
    - Command help: hhhhh
    - Command list:
    FW 0:16:18>hhhhh
    Available monitor commands are:
    ????? [command]
    hhhhh [command]
    r [[register] [[=] [hex_value]]]
    g StartAddr
    mb [StartAddr [Count [Filler]]]
    mh [StartAddr [Count [Filler]]]
    mw [StartAddr [Count [Filler]]]
    mv SourceAddr DestAddr Length
    ew Addr
    eh Addr
    eb Addr
    u [StartAddr [Count]]
    ud [StartAddr [Count]]
    l [path_name]
    lcp filename.bin
    lb [path_name]
    ppdl
    ppcp
    s StartAddr Count Pattern...
    ram start len
    map
    page
    lr bin-file
    lnb nb-file
    lnbCF nb-file
    cp reg# OPC_2 CRm [value]
    romcopy [RamAddr, RomAddr, Length]
    writest [block]
    wbuftest [block]
    eratest [block]
    stress count(Hex)
    r2c16 [command]
    r2ca16
    c2r
    r2c32
    r2ca32
    btinit
    btroute
    erase start len
    lcdtest [loop delay(ms)]
    romchip [number of chip]
    usb
    uart
    bup
    adc



    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Mam na CFce prave udelanou zalohu 3850 AN. Vymenim za DE :-)

    CEuky

    hybo

    PS: jen nevim jak, mozna pres drive image udelat zalohu ale to nevim, if to pujde :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    Ahoj, tak to klaplo:

    Prinasim navod vsem kdo si chteji udelat zalohu ROM pro iPaq 38xx
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Nez zacnete:
    1) Promyslete jestli to opravdu chcete. Zvazte rizika atd...
    2) To co tu pisu je bez zaruky. Kdyz to zvorete, muzete si taky
    znicit data ulozena v ROM = z vaseho iPaq je hromadka srotu...


    Co budete potrebovat:
    1) iPaq
    2) CF Kartu a k ni logicky Jacket
    3) kolibku
    4) osobni pocitac se seriovym portem

    Krok 1
    Pomodlete se []

    Krok 2
    Odpojte kolibku od USB

    Krok 3
    Zapojte kolibku na seriovy port COM 1 nebo COM 2

    Krok 4
    zapnete pocitac []

    Krok 5
    ukoncete ActiveSync - jakoukoli cestou
    (ctrl+alt+del -> pak v task manageru -> wcescomm.exe ukoncit)
    Presvecte ze ActiveSync nebezi - jinak nemuzete pokracovat

    Krok 6
    otevrete ve HYPERTERMINAL
    (Start - programy - prislusenstvi - komunikace - hypertermina)
    (Plati pro Wokna XPcka [])

    Krok 7
    zvolte nove pripojeni
    Zvolte prislusny COM 1 nebo COM 2 podle toho, kam jste kolibku pripojili






















    Krok 8
    zvolte nasleduji parametry:
    Bity za sekundu 115200
    Datove bity: 8
    Parita: zadna
    Pocet Stop-bitu: 1
    Rizeni toku: ZADNE!!!!!! - Dulezite!

























    Krok 9
    stisknete na ipaqu zaroven tlacitka itask + power + reset
    Na displeji se objevi cervena obrazovka s logem compaq

    Krok 10
    Vlozte ipaq do kolibky

    Krok 11
    na PC potvrdte nastaveni a propojte se s iPaqem

    Krok 12
    jako test spojeni muzete zadat prikaz: hhhhh
    vypise se seznam povelu
    Pokud ne - neco je spatne a nema smysl pokracovat

    Krok 13
    pouzijte prikaz
    r2ca32 - nahraje kompletni ROM Image + bootloader na CF Kartu
    nebo
    r2c32 - Nahraje pouze ROM Image na CF Kartu

    CEKEJTE!

    TRVA TO DOCELA DLOUHO!!! Tak 4 az 5 minut

    iPaq nevypinat! nevyndavat z kolebky a podobne hovadiny!!!!

    takk a je to []

    Pokud ne... nekde se stala chyba... [] ale tak uz to v zivote chodi...
    VYTRVEJTE - Technika nesmi zvitezit nad clovekem...

    Pokud chcete podrobnejsi informace o jednotlivych prikazech
    pouzijte nasledujiho syntaxu:

    hhhhh prikaz

    (ukazka: hhhhh r2c32)

    Pokud si nekdy zmrvite ROMku muzete ji ze zalohy obnovit prikazem c2r
    (To jsem ale netestoval... takze nemohu slouzit...)

    PS. Pro Webmastra P@vla - jestli tomu chces dat nejaky hezky kabat, pripadne
    to pro nazornost doplnit o dalsi obrazky a publishnout to tu - mas svoleni ... hihi []

    Tak hodne zdaru.


    PS - Zkousel jsem udelat zalohu na 128 MB SDcko, ale neprisel jsem na to jak...
    Takze pokud by mel nekdo radu...

    PPS - Jen co se s Hybem domluvim na ty anglicky ROM ... prinesu pokracovani - jak
    obnovit / prepsat stavajici ROM


    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Hybo ceka a nasloucha. Postup je OK, stejne jsem toudelal ja :-) CFku se zalohou mam v praci.

    Proc ne ne SD kartu ? Pac je to R2CF :-) skratka je to pro CF karty.

    Zatim CEuky

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2002
    Příspěvků
    42

    [:O] WOW [:O]

    To je teda rychlost ...

    Tyhle vete jsem nje panjemajnul: "Proc ne ne SD kartu ? Pac je to R2CF :-) skratka je to pro CF karty"

    Mysli Hybo, ze existuje nejaky prikaz, jak ho donutit (ne hyba, ale iPaq) vybrat medium, nebo
    to jde jen na ty CF ka...

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    No myslel jsem to tak, ze ne na SD karty (ta rychlost dela chyby :-)

    Ano, msylim, ze kdyz byl delan servisni rezim, tak o SDckach nebylo ani reci. Ten je jeste z dob 36xx a myslim, ze na to, k cemu ten rezim slouzi to staci. Beznej clvoek si nema duvod zalohovar ROMku, pac tomu ani nerozumi a ani nema sanci si neco pokaslat. Ale if se nepletu, tak jsou tam minimlane 2 nove prikazy a to v tom, ze predtim mam pocit nabyla moznost vybrat, fic chci je image, nebo image s bootloadere. Ted me napadlo, ze mozna kdyz dam jen mage romky, tak to pujde spoirovat na HDD jak jsem ti psal, ze nevim, jak na to. Stejne, kdyz jsem si udelal na CFku zalohu s bootloaderem a resetnul to, nenacitalo z CFky nic a nabehl normalne system. Skusim to opar dni, jaky je v tom rozdil. kazdopadne s bootem nejde na tu CFku pristoupit, je to neznamej FileSystem.

    CEuky

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    PS. Pro Webmastra P@vla - jestli tomu chces dat nejaky hezky kabat, pripadne to pro nazornost doplnit o dalsi obrazky a publishnout to tu - mas svoleni ... hihi
    [][][]WOW![][][]
    Dost dobry, to si samostatnej clanek zaslouzi! Akorat jsem tedka trochu out of time, takze za par dni... Ale skvely!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    par dni []

    jinak, dnes po obede jdeme na to. Ukol ? Dostat na zalohu z nemecke verze H3850. Dostat zalohu z anglicke verze. Pak prehrat nemeckou verzi tou anglickou a pak cvicne si ja jeste skusim nemeckou dostat na AN ipaq, tedy jen if zmrvim ten nemeckej :-)

    prejte stesti, myslim, ze by nemel byt problem (doufam) []
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    takze vsechno jde, je to vsechno OK, prave jsme to skoncili, DE OS mam na CF karte, AN OS je prehranej pres DE OS, zadnej problem, az na to, ze jsem ne a ne rozchodit na zacatku COM port. Hold, ne vse jde na prvni pokus []

    CEuky

    PS: jinak jeste malickost. kdyz nekdo budete nekomu delat zalohu sveho ipaqu, nezapomente, ze se do image nahra i obsah iPAQ File Store. A taky jsem zjistil, ze image nemusi byt vzdy ten samej, delal jsem image ze sve 3850 jeden den a vse bylo OK. Pak zblbnulo nabijeni a tak po resetu jsem ho restorol a pak zase delal image flashky a obsah byl jinej. Chybely nektere linky v Start menu.

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2002
    Příspěvků
    57

    Super! Uz dlhsi cas potrebujem zrusit EUU1 (End User Update 1), a normalnym sposobom (Restore v ActiveSync) to akosi neide. Takze ak by niekto dal tu ROM IMAGE (bez EUU1) k dispozicii, mozno by som sa toho konecne mohol zbavit! Uz chyba len CFJ a CF.
    Inac nepiseste tu o sposobe prenosu ROM Image z CF na HDD, takze predpokladam, ze s tym nie je problem, len dufam, ze na to nie je treba externu mechaniku CF...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    hmm, ano, takto to zrusite. a co sa tyka toho, ze nepisem, ako dostat data z CF na HDD ? No nepisem tu, ale niekde hore som pisal, ze zatial je to problem a je. ono image nie je citatelny pre pocketPC ani klasicke windows. takze k datam na CFke sa nedostanem, takze tam skratka byt musia pokial to clovek potrebuje. Smola :-( ale mozno image bez boot loadera by siel a potom pouzit nejaku utilitu na flashovanie cez USB ci tak. ale na to som nemal cas, pretoze som necitil potrebu to zistovat :-)

    CEuky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Novy image flash do n50 Premium
    Od acter v sekci Acer
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-05-2005, 15:56
  2. klávesnice pro ipaq 38xx
    Od ok2shi v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2003, 23:07
  3. Nova ROM-ka na iPAQ 38xx
    Od v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-06-2002, 09:12
  4. ipaq 38xx a hnusny zvuk po prehrati alarmu.
    Od tief v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-06-2002, 09:35
  5. Pripojenie pocketu (ipaq 38xx) na linux
    Od tief v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 18-04-2002, 09:47