navíc je trend dělat minisd, mikrosd atp.
navíc je trend dělat minisd, mikrosd atp.
Agent ne, jen nemam rad, kdyz nekdo zavrhuje neco, aniz by s tim mel blizsi zkusenosti ...Původně odesláno od beecher
btw proc tolik fixace na volani? to se pres gsm vola tak spatne?:-) a pro rejpaly, kteri museji nutne volat - skype:-)
btw 1,8 Mb/s je jen ciste teoreticka hodnota, realna je tak kolem 700 kb/s
Ach jo, pochopte, ze ja chci mit jeden mobil, pomoci ktereho budu jak volat, posilat SMSky, tak mit i velmi rychla mobilni data. Coz UMTS TDD sit neposkytuje. Uz je to jasne?
Jinak se slavnym T-M I4G mam dostatecne zkusenosti. Mel jsem to 2 dny doma, kdyz jsem zjistil, ze jsem behem nich za FUPem Basicu (upozornuji realne prace - VPN, e-maily, browsing) a divil se, ze se mi nic takoveho u ET nedeje, tak jsem jim to s podekovanim vratil a rek si, ze sluzby T-M uz opravdu nikdy nebudu potrebovat.
Tak to ja jsem na tom jinak - vyhovuje mi, kdyz mam na volani a na pripojeni k internetu rozdilna zarizeni:-) All in one reseni neni vzdy idealni ...
3 GB za 2 dny realne prace? Tak to mame asi kazdy jinou predstavu o pojmu realna prace:-) BTW FUP je vsude, at se nam to libi nebo ne.
Co neni na UMTS telefonu idealni? Umi vsechno co potrebuji, navic kdyz datuji, hovory nejsou blokovany jak u GSM. Nemluve o komedii, ze T-M ted nema dualni (800/1900, nebo jake to jsou frekvence) UMTS TDD koncova zarizeni, to budou lidi nasrani, az si budou muset kupovat nova zarizeni...
Ano, ET ma take FUP, ale 10GB/tyden. Teda zatim jsem ho vsak na UMTS nepocitil, nejak jsem se pres tyden nedostal nad 8 GB...
No nic, UMTS TDD jako bezdratove pripojeni je sice hezke, ale tak jak ho nasazuje, praktikuje a provozuje T-M je spise k placi...
10 GB na tyden? No tak super, to mi absolutne vyhovuje, tolik tak zhruba natahnu..
To neni jiste, existuji ruzne promo akce apod:-)Původně odesláno od beecher
Ja ho pouzivam a jsem s nim spokojeny, ET UMTS zatim parametru (UL, DL, latence) UMTS-TDD nedosahuje a vubec neni jasne, kdy bude ...
Nicmene je evidentn, ze kazdy ma na vec jiny nazor, a neni asi prinosne se nazvzajem dal presvedcovat:-)
Tak už vím jak je to v Vodafonem!!!
"V tuto chvíli technologii UMTS testujeme a připravujeme její implementaci za pro zákazníky dostupné ceny. UMTS spustíme během roku 2006. Podrobnosti zatím z konkurenčních důvodů nechceme blíže specifikovat."
..mno a to je zatím vše co se dozvíme..![]()
mno rozdil je v tom, ze technologie eurotelu je opravdu mobilni - ty si svůj 4G modem postavis v Praze na stul k pocitaci, nikde jinde v CR ti nepujde ani kdyz T-M jednou sit spusti jinde v CR. V lepsim pripade budes mit PCMCIA kartu, kterou vyuzijes jen s "velkym" notebookem a esce muzes doufat, ze ti ji casem T-M vymeni za dualni, co pujde i jinde.Původně odesláno od jirka.s
Oproti tomu stejne rozsirena technologie pojede casem vsude na stejne frekvenci po cele CR a navíc se "vejde" i do normalnich telefonu a PDA. Ze by nekdy (TM) prodaval 4G SD (to spis uz CF kdyz uz) je jen obrazek z mokreho snu T-M fanatiku.
A jinak nemuzes porovnavat 4G a UMTS... Porovnavej 4G a CDMA. A to je zas T-M nahranej CDMA je "jenom" na vetsine uzemi CR... UMTS od ET muzes u svého T-M porovnavat lede s EDGE
No ty se pres UMTS-FDD taky pripojis jen v Praze a casti Brna, nikde jinde Ti to ted nepujde:-)Původně odesláno od hrtak
Proc bych nemohl porovnavat dve verze jedne technologie?:-) BTW CDMA je, co se tyce parametru popsanych drive (DL, UL, latence), o dost horsi (nehlede na problemy s modemy a dlouhou absenci PCMCIA karty) ...
Pokud jde o UMTS FDD vs Edge, tak Edge je mozne pouzivat temer ve vsech vetsich mestech (oproti UMTS FDD)
A nevíte někdo, kdy Eurotel vulgo O2 spustí to HSDPA? Na jejich stránkách bylo opakovaně řečeno, že začátkem roku. A máme pomalu konec února...
Vsak zacatek roku mame, ne?
BTW Ja mel dojem, ze rikali neco o polovine tohoto roku, ale cim driv tim lip... :yes:
Cituji z http://www.eurotel.cz/jnp/cz/companyInfo/pressCenter/cz-companyInfo-pressRelease-2005-pr_2005_10_18.html
Rychlost datového přenosu
Maximální rychlost datového přenosu bude v síti UMTS zpočátku dosahovat 384 kbit/s. Počátkem příštího roku ale Eurotel tuto rychlost zvýší spuštěním nejmodernější nadstavbové technologie HSDPA až na 1,8 Mbit/s. Během dalších dvou let se tato rychlost postupně zvýší až na 14,4 Mbit/s. Díky kombinaci s technologií CDMA2000 1xEV-DO, kterou v tento okamžik využívá již 56 tisíc zákazníků, Eurotel zpřístupní vysokorychlostní mobilní datovou komunikaci více než 80 procentům populace v České republice. Srovnatelnou míru pokrytí, rychlosti a mezinárodní kompatibility mobilního přenosu dat není schopen nabídnout žádný jiný mobilní operátor v České republice.
jednoduse - obe sou to ciste datove sitePůvodně odesláno od jirka.s
ano to jiste, ale taky CDMA sit je tu o rok a pul dele a nejsou na ni tak tezky FUPka jak na 4GPůvodně odesláno od jirka.s
Ano to jiste, ale kde bylo EDGE, CDMA nb i 4G par mesicu po spusteni? Uplne stejne, za rok bude mit UMTS od ET pokryti jako nyní EDGE a uz na nem bude i HDSPA - proti tomu T-M tu bude mit jen stejne rozsirenou datovou sit pouzitelnou jen s PC a mozna i s trochou stesti bude spoustet UMTSPůvodně odesláno od jirka.s
OK. Vidim, ze vsichni jsou proti T-M, pouze jeden bojovnik se jich zastava a zatim je tady sam. Zaviram.