Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Asus 636 a GPS - zapíná se nějak

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Buď jsem úplně blbej nebo nevím...
    Musí se nějak GPS u Asuse 636 zapínat?
    V manuálu jsem to nenašel.
    Zkousím už několikátý soft na navigaci a žádný zatím tu vnitřní GPS nenašel.
    Měnil jsme COMy na různé kombinace a stejně nic.
    Poradíte mi? Děkuji předem

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Na Yakumu se pro zapnuti GPS musela vyklopit antena....Nevim, jak u Asusa, treba taky.



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Mozna vyklopenim nebo taky automaticky (jak to dela napr. Loox N5xx), jakmile si nejaky program sahne pro GPSku..

    Doporucim jeste zkusit nastavit v Start->Nastaveni->System->GPS jak na zalozce Programy tak Hardware zvolit (None). A pak v danem programu zvolit port, na kterem ma byt GPSka...

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od vasekv
    Buď jsem úplně blbej nebo nevím...
    Musí se nějak GPS u Asuse 636 zapínat?
    V manuálu jsem to nenašel.
    Zkousím už několikátý soft na navigaci a žádný zatím tu vnitřní GPS nenašel.
    Měnil jsme COMy na různé kombinace a stejně nic.
    Poradíte mi? Děkuji předem
    Myslim ze ji musis vyklopit, teda jinak jsem to ani nezkousel.
    Rozblika se prava LED.
    Nastaveni zalezi jaky GPS soft mas.

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    27

    Ne Gps se nemusi vubec vyklapet.Programy si ji automaticky zapinaji a vypinaji. Nastav soft port treba na COM2 a hardware port na COM5 ,rychlost 9600.V programu nastav Com5 a taky rychlost 9600.

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Jasně a přitom by se měla rozsvítit ta pravá ledka - myslím že žlutě.
    Zkusil jsem tři různé programy které by měly něco ukázat a nic. Mám skoro pocit že je špatný ten diář jako takový. Nastavoval jsem už snad všechno. A pořád nic. Odnesu to k prodejci a uvidíme. No a ještě se mi podařilo dostat WM 5.0 do úzkých... :-) Naštěstí mám pořád původní diář. Takže není nutné přejít hned, i když se mi WM 5.0 moc líbí z důvodu jak pracují s pamětí. Ještě jednou díky.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    27

    Prava ledka blika pri zapnutem GPS zelene a pri WIFI cervene.



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    47

    Jediné nutné nastavení je HW port na COM5. Ten samý port se pak zadává v aplikacích, většina by ho měla umět najít sama. Po aktivaci GPS začne pravá LEDka blikat zeleně. SW port by měl sloužit pro sdílení gps více programy, bohužel to nejspíš nikomu nefunguje. Asi udělali soudruzi šikmoočáci někde chybu.

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    9

    Ja mam pouze problem s TomTomem. Po instalaci a nastaveni GPS mi pise Chybi zarizeni GPS. Obcas se Tom Tom spusti a napise Zadna naplanovana trasa a spadne. No a posledni co jeste udela je, ze se pusti mapa a chvili se da navigovat a po cca 1-5 minutach spadne a je konec. Nevite nekdo co s tim? Muzu mit neco spatne nastaveno nebo tak nejak, ale jiz jsem to 2x HARD resetoval a vsechno instaloval znovu. Diky za radu

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    OMG, jeste napis, ze mas TomTom verze 5.0....a ze ho mas legalne

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    47

    Měl bych docela zásadní dotaz na všechny uživatele A63x:

    Funguje vám ukládání českých znaků do DOC v zabudovaném Wordu?

    Uložení do TXT projde OK, při uložení do DOC nebo RTF se mi ztratí háčky! Tedy musím vám říct, že moje trpělivost přetekla. Pokud zjistím, že ani toto (po nevyřešených problémech s SD a sdílením GPS, špatnou sw klávesnicí, atd..) nepůjde nijak vyřešit zvažuji požadavek na vrácení peněz. :$: To už je fakt moc! (

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Hned jsem to zkusil, myslíš-li - že jsem do nového Word mobile dokumentu napsal "příliš žlutoučký kůn pěl šílené ódy" a uložil jsem to postupně ve všech třech formátech do adresáře na SD kartě - tak to mi funguje.



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Jinak k ménu problému s GPS - poté co jsem si někde na internetu našel a naistaloval craclou verzi Tomtoma (nemám ji koupenou protože v Sunnysoftu budou mít nějakou novou verzi - snad lepší mapové podklady - až v příštím týdnu) a poté se GPS rozeběhla ani jsem nevěděl jak. A od té doby funguje všechno... :-) Navigon i Pocket kim 3 (kterej ani není pro WM5)
    Jeslti to nějak ten cracklej Tomtom proštouchl...

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    36

    Jinak zatím vše ostatní funguje - wifi bez problémů (doma se připojuji raz dva)a v pátek jsem byl v Brně v nějakém hotelu kde byla free wifi a tam jsem celou dobu v místní kavárně brousil o stošest. Bluetooth a mobil jsem zatím nezkoušel - příští týden.
    Jo a k té GPS - cesta do Brna i zpět bez problémů. Jen zatím hledám optimální místo k umístění - pokovené sklo a prostředek palubky není to pravé místo... Ale zdá se že vlevo od volantu (jsem ještě ke všemu levák) to bude to srpávné místo. Akorát si budu muset vyrobit prodlužovačku na nápajecí kabel od zapalovače...

Podobná témata

  1. VB.NET - transparentni form - jde to nejak?
    Od Zax_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 16:07
  2. hx4700 se mi sama zapina v kolebce při zapnutem PC?
    Od k.karel_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2007, 16:27
  3. SD karta nejak fixluje
    Od VP v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-06-2006, 08:39
  4. Samo se zapina ... nejde vypnout :)
    Od Dominique v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-03-2005, 12:50