Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: GPS s RS232 do CF nebo s BT

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravim,
    chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevite o GPS modulu, ktery by bylo mozne pripojit pres seriove rozhrani a zaroven (nemyslim ve stejny okamzik) jej pouzivat i pro PDA (tedy bud aby byla do CF slotu, nebo BT)? Nebo je nejaka moznost, ze by PDA na systemovem konektoru se spravnou redukci posilala NMEA data?
    Jednalo by se samozrejme o GPS se SiRFIII.
    Dekuju mockrat predem!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Mozna nejake Garminy, ale vzdyt BT komunikace je seriova komunikace. Tim to vyresit nepujde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mno problem je, ze zarizeni, ke kteremu bych chtel tu GPS pripojit ma pouze RS232 port Posilhavam po http://www.europe-nikon.com/details.aspx?countryId=9&la+...+Id=968&catId=92
    a samozrejme bych tu GPS chtel pouzivat i s PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    Ja pouzivam seriovou GPS /rucni Magellan 315/ a iPaq 2210 uplne bez problemu. Staci mit konektor.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tzn. ze musim mit konektor RS232-PDA a pak jsem v pohode?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    466

    kdyz mas konektor do PDA /a popis zapojeni/, tak staci zapojit jen Data IN, Data OUT a GND a to same v tom serial kabelu. Na to by byl vhodny kabel ze seriove mysi. Chciple /mysi/ se v bazaru prodavaji i za 10,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Hmmm. Tak schema zapojeni bohuzel nemam, kazdopadne neexistuje teda nejaka GPS, ktera by byla "obojetna" - seriova a BT? Nebo CF s Seriovym vystupem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Seriova i BT soucasne...CF se seriovym portem...
    Nejak nechapu duvod, proc by neco takovyho melo vubec existovat.....
    GPS komunikuje seriovym protokolem pres realny ci virtualni seriovy port, a ten port ma vzdy JEDEN. Jestli je realizovan pres RS-232, je zbytecne, aby mela BT, pokud komunikuje pres CF sbernici, je zbytecne, aby mela jeste RS-232 konektor....
    Takze...hledani podobne GPS je hledanim trihrbeho velblouda, pokud by jeste mela byt v nejake realne cenove hladine....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Ja chapu, ze pro "normalni" pouzivani je to samozrejme zbytecne, tenhle konkretni problem mi tuto vec ale vyzaduje. Samozrejme je moznost, ze pro seriovou komunikaci bude jedna GPS a pro PDA druha, to mi ale prijde jako zhyralost... Proto jsem se ptal
    Kazdopadne toto asi nema reseni, ale dekuji vsem za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Myslim, ze jsme pro vas objevili reseni: Haicom 406 BT.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    To vypada moooc pekne :-) Da se to u nas oficialni cestou sehnat, nebo je jedinou volbou zahranicni web shop?
    Kazdopadne Beecherovi mnohokrat dekuju!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ja za to nemuzu, to kolega S4T4N nasel...
    Jinak Haicomy v CR prodava Sunnysoft.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    662

    Tyhle GPS budou k mani v brzke dobe - radove tak 14 dni. Aktualne jsou nedostupne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Panove obou Vam velice dekuji! :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Acer n35 - RS232
    Od PICOM v sekci Acer
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-03-2010, 23:07
  2. RS232
    Od barnstormer v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 17:20
  3. RS232 -> USB ?
    Od code v sekci Zbývající značky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2005, 07:15
  4. RS232
    Od kutil_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-09-2005, 12:59