Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 25 z 25

Téma: VGA nebo QVGA

  1. #16
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To se uvadi kde takova blbost, ze VGA je 176x220? :sarcastic:
    VGA je 640x480, QVGA (Quarter VGA) je 320x240...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Brano historicky je doslovny vyznam akronymu VGA VESA Graphic Adaptor a byl ve sve dobe nastupcem EGA Enhanced Graphic Adaptoru. VESA samo je akronymem Video Electronics Standards Association, tedy spolecnosti, zabyvajici se vytvarenim a dohledem nad standardy v elektronice predevsim vypocetni...
    Puvodni VESA Graphic Adaptor pocital s maximalnim rozlisenim 640x480 pixelu v barevne hloubce 16-bitu a zahrnoval i rozliseni mensi a s mensi barevnou hloubkou, vcetne monochromatickych rezimu.
    Jenze VGA se casem stala synonymem v PC svete pro grafickou kartu (co mas v kompu za vegeacko?) i pro specificke rozliseni zobrazovaciho displaye 640x480. Rezimy 320x240 i 176x220 puvodni specifikaci VESA Graphic Adaptoru splnuji...jsou to skutecne VGA rozliseni.
    Ale v prenesenem vyznamu VGA=640x480 je pak 320x240 Quarter VGA tedy QVGA ctvrtinove VGA, zobrazovany pocet bodu je ctvrtinovy...


    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18

    pdq pdq je offline
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    384

    Prosim Vas potrebujem vediet ci je rozlisenie 640 x 240 uz VGA, real VGA alebo...Podla mna ano.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Mno není to realVGA.. BTW kde si našel tohle rozlišení??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,503

    No pravděpodobne u Nokie ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21

    pdq pdq je offline
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    384

    Ne ne..Predavam pokladnicný system a v inzeratu chcem udat typ rozlisenia.Má to prave taketo rozlisenie 640x240.:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Tak tam napiš: "Rozlišení: 640*240" a máš vyřešeno.. Tohle rozlišení nemá žádné označení..

    EDIT: A nebo třeba "hVGA" (halfVGA)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Surgicale, ale proste brano z dnesniho pohledu VGA rozliseni = 640x480 px.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    152

    surgical, musel jsem si to přečíst třikrát, ale už to chápu

    řečeno slovy klasika, ...."my všichni jsme gogo"......(čtyři vraždy stačí, drahoušku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    640x240 zeby HalfVGA? Mno, todle rozliseni bylo typicke pro rozklapeci Jornady napr. 720, vecna skoda, ze se v nich nepokracovalo ani v HW ani v softwarove vybave.
    Dnes ho pouzivaji Symbianove Nokie 9300 a 9500...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. QVGA vs. VGA úvaha..
    Od khooca v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-07-2006, 13:49
  2. VGA x QVGA
    Od G.FreeMan v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 11:54
  3. hry QVGA
    Od anawarr v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-02-2006, 01:04
  4. Skiny QVGA pro WAD+PB5
    Od empiK v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-01-2006, 23:38
  5. Expea2 QVGA
    Od empiK v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-11-2005, 17:36