Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Názvy měst se ukazují jen někdy...

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    Hledal jsem, nenašel jsem. Všiml jsem si, že když koukám na mapu, jezdim po ni a zoomuju, ne vždy se ukážou názvy měst. (myslím při prohlížení mapy) Koukám např. třeba v okolí Bruntálu, napíše Rymařov, vesnici vedle napíše, ale BRUNTÁL ani ŠUMPERK nenapíše. Musím zaroštovat se zoomem a pak se objeví, ale je to dosti citlive. Při jízdě v autě a koukání jak vymyslel trasu, ztrácím takhle orientaci. Včera jsem jel z Brna za Letovice (Skrchov?, asi 3km za Letovicemi) a on mi řekl ať v Letovicích uhnu doleva a projedu se přes kopce, asi 19km, ale přitom to bylo po hlavní asi pět km rovně. Já mu na to málem skočil, protože jsem se nemohl v rychlosti zorientovat. Je to chyba, nebo tam mam něco blbě nastaveného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jam am podobny problem se zobrazovanim POI - nekdy se nezobrazi vsechny. Kdyz ale mapu treba jen o trochu posunu, tak se najednou zobrazi. Bohuzel nevim, cim to je.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    2

    Mě už taky poslal můj TT 500 do kytek.Jednou na moravě u luhačovic mi řek ,ať zahnu do leva tak jsem sjel z hlavní ,ale bylo to na nějakou polňačku mezi baráky a podruhý v Praze na Proseku jsem vyjížděl vpravo na Teplickou a on mě chtěl poslat vlevo do centra.To už jsem se nedal.Asi se ten pán co to namlouval přeřek?! Takže všemu nevěř co ti nakecá. Ale jinak pracuje na 100%.(teda 99,9%)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Myslim, ze tyhle problemy vyresi upgrade map.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Ja myslim, ze nevyresi, protoze v 632 se ta mesta take zobrazuji nahodne, a musi se soupat zoomovanim, nebo alespon mapou po obrazovce (coz za jizdy dist dobre nejde), nez se tam konecne ten nazev mesta objevi :-(.
    Nekdy mam problem takto poznat v nalezene trase cestu kterou dobre znam, protoze tam ukazuje nazvy vesnic kolem, ktere bubec neznam a ty pres ktere trasa vede ne, takze musim zoomovat a soupat mapou, nez poznam zname vesnice :-(.
    Nekdy je problem najit vhodne meritko, zez se tam vubec nazev mesta objevi a protoze si to za jizdy (bohuzel) zoomuje jak chce (tedy podle rychlosti), tak se v tom opravdu orientuje nekdy dost spatne :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Myslel jsem problemy s temi spatnymi prikazy k odboceni...

    To, ze se ty mesta nezobrazuji, je dano optimalizaci prekreslovani mapy v TT, aby to nemuselo nacitat vsechny body...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    No mne pri jizde hlavne zajima ta silna cara, po ktery bezi ta sipka a jestli jedu zrovna pres Pardubice nebo Kolin je mi celkem fuk. Zkraje jsem taky furt sledoval jestli TT ukazuje spravne (podjizdim most je to na mape .....). No a pak mne jeste zajima kolik do cile (km, hod)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Ta silna cara mne sice take zajima nejvic, ale je potom bohuzel dost nepouzitelna nejkratsi trasa (kterou bych rad pouzival a jen se pri ni obcas rad rozhodl podle sveho uvazeni), protoze kdyz si nemuzu zazoomovat podle sveho, tak mne to kolikrat uplne zbytecne nahnalo "zkratkou" z hlavni po ktere jsem jel, abych v zapeti musel dlouho cekat, nez se na tu hlavni dostanu zpet a bez automatickeho zoomovani bych to videl predem a mohl se tomu vyhnout.

    Ta "optimalizace" bohuzel ale funguje i pri pouhem prohlizeni naplanovane trasy, takze nekdy se v tom opravdu dost spatne orientuje a musi "zurive zoomovat a posunovat" mapou, nez se konecne nazev mesta objevi, zatimco uz jsou tam treba i davno videt ulice, nebo jeste nejsou a nazev mesta take ne :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    102

    Divne zobrazovani nazvu obci pri prohlizeni mapy musim potvrdit. Nekdy to zobrazi nazev vesnicky, ale vedle lezici mesto je bezejmene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    To Vladas : To mas samozrejme pravdu, ja nejkratsi nepouzivam, protoze uz se mi nekolikrat stalo (pokud jsem ji pouzil), ze mne naviguje "necestou", za coz ovsem nemuze TT ale mapy, kde nekde polni cesta pro pesi je na stejne urovni jako silnice ....
    To zoomovani pri prohlizeni je fakt nekdy matouci, kdyz si kontroluji naplanovanou trasu, jestli je to ta co si predstavuji, taky musim zoom +-
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Take se mne to tou "necestou" uz nekolikrat snazilo poslat, takze by mi prave vyhovovalo to pevne zazoomovani, abych se mohl rozhodnout, ze zbytecne treba nebudu sjidet z hlavni, po ktere prave jedu, abych se na ni musel vzapeti pracne vracet a kdyz pojedu po silnici ktera se mi libi, tak to vzdy prepocita, takze v tomto pripade by i ta nejkratsi byla pouzitelna, ale tim, ze treba vidim kruhac, po kterem prave jedu, pres cely display (coz zrovna nepotrebuju, protoze tak slepy zatim nejsem), ale nevidim, co bude nasledovat, abych si mohl cestu rozhodnout podle sebe a TomTom by se prizpusobilt, tak to mi dost vadi :-(.

    Bohuzel jsem ale narazil na dalsi nectnost, ze kdyz jsem si udelal itinerar s asi 8 mesty, tak jen ta "nejkratsi" opravdu nasla trasu pres ta mesta a zbyvajici zpusoby ta prujezdni mesta noramlne ignorovala, jako bych je vubec nezadal :-(.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ach jo, zase stejne spatne pouziti navigace... Kdyz jezdite kudy chcete ci se vam to libi, tak nac pak mate navigaci? :sarcastic:
    Navigace vas vede do cile, ne vam ukazovat kde jste (na to vam staci SmartMaps klidne i bez navigatora)...

    BTW Problem nejkratsi mapy u TT se tady jiz nekolikrat probiral, ano pocita nejkratsi cestu, polnacka, nepolnacka...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    To "neposlouchani navigace" je u mne zpusobeno tim, ze asi 1x za mesic jezdim cestu asi 330 km, kterou uz bych mohl jet pomalu poslepu, takze uz mne docela nudi a protoze se rad "kocham", tak vymyslim ruzne "zkratky" jen abych jel jinudy a treba se vyhl silnicim plnym kamionu atd., ale zase aby se to neprodlouzilo zbytecne moc a samozrejme hodne derave silnice a pod. pri tom take nemusim, protoze tank bohuzel nevlastnim ;-) ...
    Na to je asi dobra prave ta "nejkratsi trasa" (kdyz ty ostatni navic ignoruji mista v itinerari), ale protoze nechci jezdit po tech schodech, ze skaly, pesi zonou atd.,
    takze proto bych potreboval videt "vic dopredu" (tedy aby to zbytecne porad nezoomovalo a paradoxne prave kdyz zpomalim treba proto, ze se rozmyslim kudy, nebo to potrebuju videt na navigaci, tak mi ukaze jen nejblizsi okoli - jeste se se pri tom muzu alespon prepnout do OziExploreru, ale to uz je bohuzel lepsi zastavit :-(...).
    Pokud tedy vidim, ze mne to chce hnat na nejakou opravdu osklivou silnici, nebo cestou, tak jen jednoduse jedu kousek dal, dokud mi to nedoporuci nejakou "normalnejsi silnici" a urcite si tim az tak nezajedu - zkratka mne jen bavi "zkoumat nove kraje", nechci aby to cestu zbytecne moc prodlouzilo, ale take nemusim hodne spatne, anebo preplnene silnice s kolonami (dalnicni znamku nemam a ani zbytecne nechci kupovat - navic bych toho na dalnici asi moc nevidel, krome pomalu se predjizdejicich kamionu), takze mi vyhovuje opravdu spis ta "nejkratsi" a obcas ji neposlechnout, aby se vyhledala kvalitnejsi, ale ne preplnena silnice ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Vas bych tedy v protismeru nechtel potkat... :sarcastic: :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    0

    Proc ? Jednim okem se vzdy divam na palubni pocitac a tim druhym na GPS, na kterem se "kocham" tou krasnou nejkratsi cestou :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TomTom a mapy měst
    Od sumec7 v sekci TomTom
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 14:07
  2. mapy velkých měst v Andalusii
    Od Domingo v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-09-2007, 11:50
  3. Plány měst a automapa
    Od Barbados v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2006, 18:46