Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Velká recenze zařízení HP iPAQ h2210

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Minulý měsíc byla spolu s uvedením nové verze operačního systému pro kapesní zařízení uvedena pěkná řádka nových Pocket PC. Zatímco nedávno recenzované zařízení HP iPAQ h1940 vychází ze staršího modelu, Pocket PC, které vám představím dnes, představuje v nabídce společnosti HP model zcela nový. Možná již tušíte, že dnes bude řeč o zařízení HP iPAQ h2210. A řekněme si to otevřeně - je o čem psát! Přečtěte si celý článek

    Co si o tom myslíte vy? Vložte svůj komentář ke článku, který sepsal Pavel Koza.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    tjf tjf je offline
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Jak je to s lokalizaci? Chtel bych mit OS v anglictine a ne cely prelozeny.

    Tomas
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    Mam iPAQ 3950. Díky autorovi recenze zjišťuji, že jak jsem před půl rokem rychle rozbalil krabici a hurá na iPAQa, tak jsem si vůbec nevšiml toho kupónu na software na www.ipaqchoice.com. Mam také 5 bodů na software.
    Díky.

    Carlos

    PS: Jinak dobrá recenze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od tjf
    Jak je to s lokalizaci? Chtel bych mit OS v anglictine a ne cely prelozeny.

    Tomas
    No, pokud v CR koupite PDA od HP, dostanete k nemu ceskou lokalizaci Interwrite od Sunnysoftu. Pokud jeste neni k dispozici verze pro WM2003, tak byste ji mel obdrzet pozdeji (vice info Vam daji v jiz zminene firme nebo hybo zde). Toto je prvni moznost, kterou jsem musel v ramci objektivity uvest

    Druha spociva v tom, ze se poohlednete jinde - napr. viz oznameni zde:
    http://mobile.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=1237

    Jedna z moznosti instalace Language Extenderu je samozrejme i pouziti pouze CZ klavesnice bez instalace prekladu UI.

    Pokud by Vas zajimaly dalsi podrobnosti, ozvete se soukrome na muj e-mail uvedeny v tiskove zprave.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Presne, jak bylo napsano, lokalizace je soucasti kazdeho iPAQu a hned, jak budou dodany tak se zacnou rozposilat a mel by jste ji i Vy dostat. Takze se nebojte, ze o ni prijdete a ze budete muset neco doplacet. A samozrejme, neni problem si vybrat, jestli bude lokalizaovan cely system, nebo jen podpora vstupu. Boze, je rano, ani jsem neotecrej jeste oci, uff :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    41

    Dobrý den. Přidám zde svůj dotaz z jiného fóra, třeba mne někdo popostrčí. Přecházím z platformy PalmOS a zajímalo by mne hodnocení někoho, kdo má zkušenosti s přístroji 3970 a 2210. 2210 se mi velmi líbí, ale má situace v rozhodování je ztížena tím, že mám možnost mít 3970 o 2,5k levněji než 2210, za což se dá pořídit paměťová karta a nedokážu "vyhodnotit výhodnost" obou přístrojů. Chápu, že 2210 má lepší procesor, ale nemám představu, jak výrazně se to projeví v praxi. 2210 je menší (což hraje velkou roli), má CF, je hezčí. 3970 je kovová (super), má větší a asi i lepší displej (jak moc ?), větší ROM, má tlačítko záznamníku. A teď babo raď . Chtělo by to nějakou delší osobní zkušenost (špatně proveditelné), nebo někoho, kdo to dokáže objektivně posoudit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    > TomK

    Pokud jde o procesor, tak jsou u obou přístrojů takt. na 400Mhz, a po přečtení recenze jsem zjistil, že i SW vybavení je na stejné úrovni, kromě operačního systému, ale pokud budete kupovat nový přístroj teď, tak je upgrade na WM2003 u 3970ky zdarma.

    Carlos
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    41

    Takt procesoru je shodný, ale v 2210 je verze PXA255 oproti PXA250, tudíž předpokládám, že obsahuje rychlejší sběrnici. Jak jsem již ale psal, nevím, jak se to projeví v praxi. O upgradu 3970 zdarma vím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Ja bych taky hledel na to, jak Vam to bude sedet v ruce. 2200 je mensi. A taky ma krome CF stale i SD, coz se muze nekdy hodit. No, ale kdybych si ja ted vybiral iPAQ, tak 1940, to je super vecicka :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    41

    Pokud by 1940 měl i sériový port, tak asi neváhám :-(. Jak je to s tím jeho "žlutým" displejem a co procesor Samsung ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od TomK
    Pokud by 1940 měl i sériový port, tak asi neváhám :-(. Jak je to s tím jeho "žlutým" displejem a co procesor Samsung ?
    Co se zlutosti tyka, tak je to neprijemne, ale zvyknout se na to urcite da. Samsung procesor je naprosto bez problemu. Vykonove se s XScale neda porovnat, protoze bezi na 266MHz, coz zadny XScale neumi, ale vykon je subjektivne skutecne skvely.

    Co se tyka subjektivniho posouzeni h3970 vs. h2210. Obe zarizeni jsem mel a za hlavni prednosti h2210 povazuji nizkou hmotnost a velikost, vymenitelnou baterii, ale predevsim integrovany CF slot! To je v mem pripade naprosto rozhodujici, mam 4 CF karty a tahat se s jacketkem je pekny opruz.

    Naopak co by Vam mohlo vadit je nemoznost pouzit klasicke jackety, a mozna trochu mensi displej...

    Kdyz se me zeptate konkretne, zkusim odpovedet
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    41

    Díky všem za odpovědi. Velikost se mi určitě zamlouvá u h2210. Jen se obávám, že s dodávaným obalem bude téměř stejná (ne-li větší) jako h3970 se svým plastovým krytem. Co se týče velikosti dispeje, je to nějak omezující např. u čtení knih, nebo používání elektronických map ? Mám zatím palma bez slotu a tak mi jackety chybět nebudou a CF karty také žádné nevlastním. Dovedu si však představit, že bych je v budoucnu využil (wifi ...). Je potřeba po upgradu h3970 na MW2003 koupit novou lokalizaci, nebo se na ni také vztahuje možnost upgradu ? To by totiž mohlo navýšit cenu a já bych měl o něco jednodušší rozhodování :-). Chtěl bych hojně využívat vlastní databázové aplikace na SQL CE a pro to budou mít dostatečný výkon zřejmě všechna zařízení. Musím se rozhodnout, zda mi vyšší cena h2210 přinese dostatečné výhody :-(. Když jsme u sw, nemáte tušení, zda na PocketPC (MW2003) neexistuje něco jako mobilní Internet Infomation Server ? Nebojte se, nechci využívat PDA jako webový server, ale jde mi pouze o možnost zobrazení asp stránky uložené v PDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    41

    Ještě dva dotazy. Lze nějak srovnat výdrž h2210 a h3970 ? Lze použít v obou slotech zároveň paměťovou kartu, nebo umí pracovat jen s jednou ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    osobne bych volil 2210 (na velikosti zalezi :c), zrovna ted planuju upgrade ze 3870.
    jeste dotaz na majitele 2210. po tom, co funguje WOL, je tu jeste jedna moje killerapp, pocketclive. funguje na ppc2003? v jedne recenzi jsem cetl neco o sumu do sluchtek ve 2210. jak je to vazne? obcas ipaqa pouzivam jako MP3 prehravac (ve spojeni s koss porta pro).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od TomK
    Ještě dva dotazy. Lze nějak srovnat výdrž h2210 a h3970 ? Lze použít v obou slotech zároveň paměťovou kartu, nebo umí pracovat jen s jednou ?
    Prijde mi to divne, ale h2210 vydrzi dyl... Asi je to lepsim power managementem a lepsim procesorem (PXA255)... No, minimalne jsou na tom stejne, pricemz h2210 ma plus ve vymenitelny baterce.

    A co se tyka pametovych karet, bez problemu. Zkusil jsem 1GB Microdrive a 512MB SD kartu a system poznal a pouzival obe.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velká recenze zařízení HP iPAQ rx3715
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 75
    Poslední příspěvek: 29-12-2007, 10:29
  2. Velká recenze zařízení HP iPAQ h5550
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-03-2007, 12:01
  3. Velká recenze zařízení HP iPAQ hx2750
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 13-12-2006, 16:59
  4. Velká recenze zařízení HP iPAQ h6340
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 05:17
  5. Velká recenze zařízení HP iPAQ rz1710
    Od Pavel Koza v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 09:13