Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: PocketConsole a Vario

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Pokusil jsem se nainstalovat PocketConsole na Vario :
    www.symbolictools.de

    Instalace probehne v pohode, ale pak ve StartMenu ci Programs nemohu najit zastupce programu a ve filesystemu ani jeho EXE. Ale pritom do controlpanelu se nainstaluje jeho nastavovaci CPL.

    Bohuzel mam jen instalacni EXE a ne CAB, ze ktereho bych si to ARM EXE mohl vyextrahovat.

    Ma nekdo zkusenosti s PocketConsole na Variu?

    Nebo muze mi nekdo doporucit jiny dobry CLI, ktere na Variu funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    PocketConsole je jen consolevej driver, aby ti bezeli consolovy aplikace. Stahni si k tomu treba PocketCMD a budes mit dos-like commandlajnu. Ovsem pokud se ti to podari rozchodit.
    Navic je doporuceno na WM5 mala uprava v registrech:
    To make PocketConsole run on Windows Mobile 5, you have to change the
    registry entry

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo

    to value 0.
    Me to stejne nechodilo, musel jsem dll podepsat. Pak jsem byl schopnej spustit pocketcmd jen jednou za jeden soft-reset
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Opravdu, je to nejake chciple. A neexistuje nejakej jinej CLI pro WM5?

    MS kdysi neco takoveho mel v PowerToys, ale to bude dnes jeste zastaralejsi... (tak pro PPC2002)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To, ale neznamena, ze to nemusi fungovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Citace Původně odesláno od beecher
    To, ale neznamena, ze to nemusi fungovat...
    No ja ten MS CLI zkusil a nefunguje :-(

    Ale mozna jsem jen jelen.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    No ted jsem na svem Dellu vyzkousel tu PocketConsole a PocketCMD + ta uprava registru a chodi to az na par drobnosti v pohode...

    Ja teda jeste doporucim upravu v registrech:
    HKLM\Security\Policies\Policies
    0000101a nastavit na 1.
    a v Start->Nastaveni->Error Reporting/Hlaseni chyb vypnout reportovani chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Mo, s tou MS konzoli nefunguje pocketgcc, navic od PocketConsole a PocketCMD jsou zdrojaky. V pocketCmd, jsem si treba musel fixnout par prikazu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A proc ten upraveny PocketCMD nedas v plen? Ja tam zatim vidim jednu chybu a to, ze mi mizi pismo, ktere pisu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    163

    Kdyz zapomenu na to, ze bych se primo na Variu chtel morit s C++ programovanim, tak by mi ten MS Shell mel stacit? Zkousel nekdo toto ? : PPC Command Shell
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Pokud "nedat v plen" znamena vypublikovat, tak nevim, jak to je legalni, licenci jsem nikde nanasel, na emailovy dotaz mi nikdo neodpovedel..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    PocketCMD je zalozeno na CMD z ReactOSu, ktery je pod GPL, takze derivat (PocketCMD) musi byt taktez publikovan pod GPL (jakoze v .zipu se source code PocketCMD je GPL licence.txt). Pokud jsi delal upravy do PocketCMD, tak sem s nima (zkompilovane prosim)...
    Dyk.

    PocketConsole je pod nejakou vlastni licenci, bez prav modifikace... Takze kdyz tak se muzes naucit, jak se to dela, a napsat vlastni implementaci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    He, ten fajl jsem prehlid :?
    Ok, tady je binarka pro PPC2003.. Pro WM5 jsem to este nezkompiloval..
    Zmeny si uz moc nepamatuju..
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    44

    Mě ta konzele píše po úpravě registrů:
    CMD cannot start. There are too many console windows open. ...

    přitom jsem to zkoušel po resetu...
    Nevíte někdo co s tím?

    apropó: Jak se podepisujou soubory? To by se mě docela hodilo :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    24

    Tak jsem včera v noci narazil na tuhle diskusi, a protože již od dob Psiona přes PalmOS jsem nikdy neodolal a zkoušel alespoň něco málo programovat vždy v daném zařízení, musel jsem toto zkusit :

    Citace Původně odesláno od Saman
    He, ten fajl jsem prehlid :?
    Ok, tady je binarka pro PPC2003.. Pro WM5 jsem to este nezkompiloval..
    Zmeny si uz moc nepamatuju..
    Výsledek: FUNGUJE ! V režimu nastojáka i naležato, adresáře jsou vypsány zeleně, HW klávesnice nepodporuje CZ znaky.

    - Vario s ROM OrangePL 2.24.10.1 WWE
    - úprava registru HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\Console\OutputTo na hodnotu 0

    Vyzkoušel jsem PocketGCC vzorový kód "menu" - proběhla kompilace a výsledkem je funkční, spustitelný soubor menu.exe :-)

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od JanAltman
    Kdyz zapomenu na to, ze bych se primo na Variu chtel morit s C++ programovanim, tak by mi ten MS Shell mel stacit? Zkousel nekdo toto ? : PPC Command Shell
    ... skusal som to....na HP kde bol wm2003 to pekne frcalo, no teraz na Variu kde je WM5 to nejde ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Co koupit Vario IV nebo Vario Compact ?
    Od honzii v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:50