Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: iPAQ 39x a problémy s SD - řešení :)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Taky máte problémy s SD kartou? Tuhne Vám systém s vloženou SD kartou? Je nějaká pomalá, nedetekuje ji to?

    Je tady řešení! HP uvolnilo update opravující tyto problémy.

    Pro modely 395x potřebujete ROM verzi 1.11 a stahovat můžete zde.

    Pro modely 397x potřebujete ROM verzi 2.10 a stahovat můžete zde.

    Trpím výše uvedenými problémy, tak jdu stahovat, vyzkouším a dám vědět. Doufám, že mi iPAQ už nebude s SD kartou tuhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud si vzpominam, tak uvedeny problem jsem mel taky, a tyto fixy rozhodne pomohly (sice ne 100%, obcas to tuhlo porad), ale zlepseni minimalne o 90%.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Toto jsou nové fixy vydané v pondělí 4.8.

    Tak jsem provedl instalaci. Jelikož je trochu zajímavá, raději ji popíšu, abyste věděli co vás možná čeká. Instaloval jsem na iPAQ 3970, ale myslím, že to bude stejný i ostatní modely.

    Instalaci spustíte a první překvapení je, že se to hlásí jako 3900 Update BT. Že bych updatoval Bluetooth? HP asi použilo nějakou starší odzkoušenou instalační proceduru a opomnělo změnit názvy.

    Jedeme dál. Připojuji síťové napájení, jak instalace vyžaduje. Updatovat? YES. Bílá obrazovka... Reset. Bílá obrazovka... ...a sakra, že by něco v nepořádku, ani ledka pro napájení nebliká... Čekám... iPAQ se vypnul, začala blikat ledka napájení. Beru iPAQa z kolébky, zapínám. Nic, bílá obrazovka. Reset a vše naběhlo. Uff, funguje to, nemusím jít s iPAQem do servisu, jak mi vyhrožovali v popisu.

    A mám nainstalováno? Asi ano, protože v adresáři Windows mají soubory SDBusDriver.dll, sdiohcdrv.dll a SDMemory.dll datum 23.6.2003. Tak a teď se uvidí, zda mi bude iPAQ s SD kartou stále tuhnout nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    136

    Hm čili když mi to netuhne, tak bude asi lepší tenhle fix před dovolenou neinstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Hmm. Tak mi to nedalo. A spustil jsem instalaci znovu. Ale trochu jinak a jaké bylo překvapení, když se chovala taky jinak!

    Jediný rozdíl oproti předchozímu postupu bylo to, že jsem vypnul zabezpečení heslem (nastavení-systém-heslo) a při dialogu o upgrade jsem vytrhl kolébku od počítače. Kliknul YES a... dialog ROM Update is progress a po chvíli Update complete. Tak takhle má vypadat správná instalace tohoto updatu. Pravděpodobně bílé obrazovky předchozí instalace byli žádost o zadání hesla.

    DOPORUČUJI VYPNOUT HESLO a před vlastním updatem ODPOJIT KOLÉBKU OD POČÍTAČE!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    128

    No, mě chodila SD karta taky pomalu (hned po koupi) a já jí dal do čtečky připojil k PC a zformátoval a od tý doby lítá jako divá. Nemám žádný upgrade ROM (mám ver. 1.00) a chodí mi dobře (SD od PRETECu). Pak mám ještě jednu "noname" SD a ta chodila hned od začátku bez problémů.

    Ještě bych se chtěl zeptat, pokud půjdu do upgr. ROM na 1.11, co se markantně zlepší?? Mam iPAQ 3950.

    Carlos
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od CarlosL
    Ještě bych se chtěl zeptat, pokud půjdu do upgr. ROM na 1.11, co se markantně zlepší?? Mam iPAQ 3950.
    Carlos
    Details list ROM 1.11 pro 3950 je zde.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    15

    Existuje tento update i pro modely 38x? (mám 3850), díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tomjin
    Existuje tento update i pro modely 38x? (mám 3850), díky.
    ... veskere dostupne updaty pro iPAQ 3850 jsou k mani zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    199

    Tak provozuji patch čtyři dny, SD stále vloženu a pracuji s ní a za tu dobu ani jednou systém nevytuhl. Sláva! Snad konečně vyřešil problémy s tuhnutím. Už mě unavovalo každý den minimálně dvakrát restartovat tuhý systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samsung Omnia II - Problémy a řešení
    Od PeeWee_ce4you v sekci Omnia II I8000
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 13-04-2012, 06:30
  2. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-02-2009, 20:22
  3. Reakcí: 1580
    Poslední příspěvek: 21-08-2008, 16:08
  4. Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 04-06-2004, 10:55