Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: 9100 / Vario / Wizard - HW qwertz klávesnice

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    jak dosáhnout záměny Y/Z a Z/Y při psaní na výsuvné klávesnici?
    jsem extrémně zvyklý na české qwertz..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    56

    Já jsem prozměnu zvyklý na qwerty.
    Takže dotaz opačně?
    QWERTY na SW klávesnici to by nešlo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Myslim, ze toto se resilo upravou souboru sym.txt. Pohledejte v diskuzich k Variu ci QTeku 9100...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    56

    Podle mýho názoru sym.txt nepomůže. Není v něm mapa kláves, ale jen seznam znaků s háčky apod. ke každému písmenu.
    Pomocí něj by šla zápisem "ZY" udělat funkce: zmáčknu "Z" napíše se "Z" pak zmáčknu tečku a mezeru a "Z" se přepíše na "Y".
    To asi není to pravé ořechové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Pro upravu rozložení klávesnice změňte tento registr na požadovanou hodnotu:
    HKCU\Control Panel\Keybd
    String: Locale
    hodnota: 0809 (default)
    Plný list kódů je
    tady najděte ten co chcete a změňte, pro změnu layoutu použijte klávesu "kolečko" + tečku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    64

    Tak toto jsem už jednou zkoušel. zkusil jsem to i nyní a bez výsledku. Ani SR nezabral. Při stisku "kolečko"+tečka se napsala normálně čárka. Tak nevím.

    Nechápu ani, co jaká layout se má přepnout, když v registrech nahradíš 0809 (EN) za 0405 (CZ), tak jaké přepínání.

    No, asi jsem to jen nepochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    no, já v qteku ani string Locale nenašel..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Pridat hodnotu typu String snad neni problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    64

    Přida to není problém. Ale mě uvedený postup nefunguje. Vkládám to jako hodnotu DWORD = 0405.

    Dělám něco blbě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    přidat ji není problém, spíš mě zaráží, že tam není..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    795

    Citace Původně odesláno od Zbyňa
    Přida to není problém. Ale mě uvedený postup nefunguje. Vkládám to jako hodnotu DWORD = 0405.

    Dělám něco blbě?
    Jo, musis pridat jako hodnotu STRING=0405

    Ad, neukladani registru - musis zarizeni vypnout a zapnout tzn. drzet tlacitko on/off dokud se te to nezepta jestli chces opravdu vypnout a pak drzet tlacitko on/off dokud se pristroj zase nezapne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    316

    kdyz jste u te klavesnice - da se nejak nastavit nejaka HW klavesa aby odklepavala "OK"/krizek? stve me furt tapat na display... (nebo to tam je a jsem takova lama, ze jsem to nenasel? )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    A k čemu tedy slouží OK na levo od space?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    podařilo se někomu nastavit Vario tak, aby Z bylo Y a naopak, ať už přepnutím, nebo jako jedinou výchozí vlastnost klávesnice?
    Mně se to nepodařilo ani náhodou, jestli to někdo udělal a dokáže napsat opravdu fungující návod, sem s ním.

    Co se možnosti přepínání týká, asi by mne mrzelo, kdybych nemohl rovnou psát čárku, ale snad bych našel nějaký jednoduchý způsob, jak čárku vkládat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    Zkoušeli jste AE Keyboard Mapper?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 11:19
  2. Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 11:14
  3. Reakcí: 129
    Poslední příspěvek: 11-05-2007, 22:26
  4. 9100 / Vario / Wizard - upozornění na SMS ve vypnutém stavu
    Od Had_CB_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-02-2006, 10:08