Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: GPRS a připojení přes Eurotel

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    5

    Pokouším se připojit přes GPRS (Eurotel), ale nedaříse mi upravit vytáčenou sekvenci (*99***1#). Mám vše nastaveno jak má být vč. DNS apod., ale nemohu se zbavit plusu a nuly před vytáčenou sekvencí, takže mi to vytáčí +0 *99***1#. Pokoušel jsem se i experimentovat s pravidly pro vytáčení, ale nepomohlo to. Před upgradem češtiny (InterWrite 7.0 na 7.6) vše chodilo bez problémů. Používám iPAQ 3970.

    Nevíte někdo co s tím. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    A funguje to, nebo ne? Ta nula na zacatku je vlastnost, ale je jen nakreslena, nevytaci se.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    17

    a je to opravdu nastaveno vše správně ? Nic ve zlém. Sám jsem s tím mněl problémy(připojení jako takové ) ale po doinstalování vxUtil (které mi poradil někdo tady v diskusi zkuste je probrat !! )jsem mněl po problému a nastavení připojení jsem provedl dle nastavení od Eurotelu PDF soubor který mohu za email přeposlat (sám jsem ho hledal dost dlouho) Víc asi nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... urcite by pomohlo vypsat jake konkretni nastaveni pripojeni mate ve svem PDA a pripadne rovnez uvest typ telefonu. Neobjevuje se nejake chybove hlaseni? Pripojujete se pres IR nebo bluetooth? Zacne PDA vytacet cislo? Vidite jeho vytaceni i na telefonu? atd.

    Pokud ale vse fungovalo pred instalaci vami uvadene aplikace a nebyly provedeny zadne zmeny v konfiguraci pripojeni, tak s nejvetsi pravdepodobnosti je potreba hledat pricinu prave tam. Nicmene zkuste ze vseho nejdrive jeste jednou zkontrolovat nastaveni pripojeni.

    Zde je ve zkratce:

    a) Vytacet cislo (nebo spise ETSI kod pro GPRS): *99#
    String *99***1# bych pouzil jen v pripade, ze mate v telefonu (napr. Ericsson) nastaven datovy ucet s APN pro Eurotel (tj. "internet" pripadene "internet.s"), jehoz CID je 1 (znak 1 v cisle odkazuje prave na CID). ... a nebo take pokud pouzivate tel. Siemens.

    b) 1.DNS: 160.218.10.201; 2DNS: 194.228.2.1

    c) extra modem command:
    +cgdcont=1,"IP","internet"

    Jak jiz bylo zmineno, pokud mate spravne nastaveny dialing locations, tak se znaky +0 pred cislem v Connection Manageru vubec nezabyvejte.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    5

    Pro doplnění: používám Nokia 6310i s Bluetooth a vytáčení nefunguje (ale začne vytáčet). Nahlásí spojení s iPAQem, ale vzápětí se rozpojí a objeví se hláška "Odpojeno od iPAQ" a na 3970 zahlásí, že "Není odpověď. Ověřte telefonní číslo a zkuste znovu". Vytáčená sekvence je v pořádku, DNS je nastaveno správně a AT command také. Možná, že je problém v dialing locations, ty jsem nechal prázdné - tedy spíš šablony vytáčení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... dialing locations nastavte podle toho, kde mate zadano tel. cislo. Predpokladam, ze mate *99# v poli "Phone number:", tudiz nastavte v dial. loc. ve vsech trech polich jen G (to odkazuje prave na pole tel. cisla).

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    5

    OK. Vše funguje jak má. Díky moc za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    15

    Nastavil jsem všechno dle návodu v knize Tipy a Triky na PocketPC (nebo si to alespoň myslím). Tam oproti radám v této diskuzi není nic o nastavování DNS a píšou, že ten vytáčecí řetězec má být vždy *99***1#.
    No nicméně zkusil jsem to i to a vždy mi má Nokia 8310 napíše - GPRS nepovoleno.
    Napadá někoho, co by to mohlo být za chybu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tomjin
    Tam oproti radám v této diskuzi není nic o nastavování DNS
    ... u vsech trech operatoru v CR je nutne zadavat DNS rucne.

    a píšou, že ten vytáčecí řetězec má být vždy *99***1#.
    ... ohledne toho, kdy vytacet *99# nebo *99***1# viz vyse. Samozrejme pokud to bude pozadovat operator resp. cislo jeho APN tak tam treba muze byt *99***3#

    No nicméně zkusil jsem to i to a vždy mi má Nokia 8310 napíše - GPRS nepovoleno.
    Napadá někoho, co by to mohlo být za chybu?
    ... ano , mate aktivni GPRS sluzby? (tj. aktivoval jste si GPRS na infolince)

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    15

    Děkuji, myslel jsem si, že to bude nějaká taková banální chyba .
    Mám aktivované jenom data služby, používal jsem na nich dříve připojení GSM (než jsem si teď pořídil telefon na GRPS). GRPS se tedy musí aktivovat zvlášť?
    Jsou s tím spojené nějaké poplatky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Tomjin
    GRPS se tedy musí aktivovat zvlášť?
    ... ano.
    Jsou s tím spojené nějaké poplatky?
    ... zalezi u jakeho operatora; zkuste mrknout na web toho sveho.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2003
    Příspěvků
    77

    S temi DNS to je nesmysl. U ET dostanete jak IP tak DNS pri prihlaseni, takze vsude staci mit "server assigned".

    Pokud mate Nokii tak dokonce nepotrebujete nijak nastavovat parametry AT stringy. Staci mit v telefonu v sekci nastaveni gprs modemu nastaven prislusny apn. (internet)

    Pak staci i vytacet *99# (ono ostatne nic jineho na nokii nefunguje)

    Yen
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    S temi DNS to je nesmysl. U ET dostanete jak IP tak DNS pri prihlaseni, takze vsude staci mit "server assigned".
    ... to je pravda. Pokud ale ISP adresy svych DNS serveru zamerne zverejnuje, nevidim duvod proc je natvrdo do konfigurace pripojeni nezadat.

    Pokud mate Nokii tak dokonce nepotrebujete nijak nastavovat parametry AT stringy.
    ... to neni potreba ani napr. na Ericssonech, kde je mozne vytvorit hned nekolik datovych uctu s ruznymi APN. Na zaklade jejich CID je pak mozne upravit vytaceni pro gprs (tj. *99***CID#) a AT prikaz v PDA jiz pak nezadavat. Moznosti nastaveni samozrejme existuje nekolik.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Připojení GPRS přes BT
    Od merka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-10-2007, 18:59
  2. WM6 - Připojení přes GPRS Via BT
    Od Lazy76 v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-09-2007, 22:31
  3. Připojení k internetu přes GPRS
    Od Behe v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 12:55
  4. Rozchození GPRS na MDA compact přes Eurotel GO
    Od fidom v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-10-2005, 22:08
  5. SMTP server připojení GPRS Eurotel
    Od zsadek v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 12-02-2004, 13:33