Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Vybita baterie na hx4700

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Dobry den pani odbornici,
    prosim jako lama o radu, pujcil jsem sve pda pritelkyni, ktera si ho vzala na cesty bez nabijecky. :-(
    Po zasunuti do kolebky me pda privitalo resetem, po zkalibrovani jsem zacal tusit, ze to byl asi hard reset. Nabehla okna byla eng a po nainstalovanem softu ni stopy, ale nainstalovany soft a data ve file store prezila. Jako lama jsem veril reklame, ze pokud se mi vybije hlavni baterka liion, zalozni nimh mi udrzi system a data zalohovane, nebo jsem to pouze spatne pochopil.

    1.) Proc doslo k hard resetu?
    2.) Proc mi zalozni baterie udrzela data pouze ve file store?
    3.) Musim opravdu instalovat vsechno znovu? Nejde to nejak rozchodit? Vetsinu softu jsem instalil do file store a treba mapy na sd a to tam vse je.

    Tak moooc dekuji za objasneni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od podvodnik
    ..
    1.) Proc doslo k hard resetu?
    nejspíš proto, že se vybila baterie. nikde nepíšeš, jak dlouho přítelkyně cestovala.

    2.) Proc mi zalozni baterie udrzela data pouze ve file store?
    Záložní baterie neudržuje FileStore. Tam ti vydrží všechno bez baterky i rok. Záložní baterka udržuje data pouze při výměně hlavní baterie, čili řádově desítky minut.

    3.) Musim opravdu instalovat vsechno znovu?....
    Co takhle záloha? Třeba právě do iPAQ File Store? Nebyla by? Pokud ne, tak opravdu můžeš začít znova. A pak honem zálohu, trvá jen dvě minuty (následná obnova jakbysmet).
    ...
    Pár rad na závěr:
    1. Cihla nepatří přítelkyni do ruky
    2. Zálohuj před každým pokusem s novým softem. Pokude se něco pos...., stačí pustit obnovu a hotovo.
    3. Baterie vydrží (podle mých zkušeností) dvě hodiny intenzivní práce a zhruba týden, pokud necháš cihlu ležet bez dozoru. Záložní bateka je na udržení dat po dobu výměny hlavní baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    9

    Kdyz uz je tadu o tom rec, dneska jsem si koupil 3600tovku od HP. A docela me prekvapilo, jakej moloch se z my 4700tovky stal. Nevejde se mi ted do hlinikoveho pouzdra Doufam, ze kozeny Krussel ho zvladne. Mate nekdo podobne reseni?
    Add zalozni baterka, jak dlouho by mela spravne vydrzet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Já jen doplním, že záložní baterka data chvíli udrží, ale ne věčně
    Data ve file store neudržela baterie, nýbrž se jednalo o paměť ROM, ta se při ztrátě napětí nemaže, narozdíl od RAM, na které jste měl ty data. Bohužel, musíte instalovat vše znovau a příště nezapomenout na zálohu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    takze pokud tomu rozumim ty softy jako Sprite.Backup.Premium jsou na kompletni zalohu nainstalovaneho systemu? neco jako ghost na pc? takze nainstalit a udelat image systemu, ja?

    no ale jak je mozne, ze zalozni baterie udrzela data ve file store a ne cely system?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    diky za odpoved, byl jste rychlejsi, takze ted mi jen poradte nejaky dobry klonovaci softik, muzu pouzit zmineny Sprite.Backup.Premium?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Mas i interni backup...

    A neni to klonovaci sw, ale zalohovaci sw. Ac by to mozna slo pouzit i na to klonovani...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od beecher
    Mas i interni backup...

    A neni to klonovaci sw, ale zalohovaci sw. Ac by to mozna slo pouzit i na to klonovani...
    Nevim proc, ale po nedavne preinstalaci, mi interni backup po par sekundach restartuje iPaqa.

    Add interni baterka:
    Ale jak dlouho ta baterka ma vydrzet. Vymenoval jsem si ted baterii, asi 30 sec -60 sec byla cihla bez stavy a ubylo me 15%!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Par minut...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od podvodnik
    ...ale jak je mozne, ze zalozni baterie udrzela data ve file store ....
    člověče, ty snad neumíš číst! Nahoře jsem psal a kolega Kája zopakoval, že iPAQ File Store se ti nevymaže ani za rok, protože se jedná o paměť ROM, nezávislou na napájení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od podvodnik
    ...muzu pouzit zmineny Sprite.Backup ...
    Proč chceš používat něco jiného, když máš v cihle zálohovací program, který celou zálohu zvládne spolehlivě za pár minut a obnova trvá stejně dlouho?
    Navíc můžeš zálohovat či obnovovat jen něco.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ipfe, to chce studeny rucnik! :yes:

    Kolega se vzapeti opravil... Oba si potreste rukama, vse jiz bylo receno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    to ipf
    nezlobej se, ja proste myslel, ze se jedna o ram a to, ze se jedna o rom jsem pochopil az z dalsiho prispevku

    dekuji za vasi ztratu casu, ale snad kazdy jednou zacinal a to co vam pripada samozrejme, je pro me naprostou novinkou

    jeste jednou diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    9

    To je stejne zvlastni ze se da zapisovat do ROM, proc se to pak jmenuje ROM?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Doba pokrocila...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vybita baterie po pripojeni k PC
    Od Pavel56_ce4you v sekci Glofiish X9xx, X8xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-05-2009, 22:06
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-04-2009, 06:02
  3. N50 a vybitá baterie
    Od Major_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2006, 00:35
  4. Baterie vybitá přes noc...
    Od Vilda_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-02-2004, 00:52