Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Druha databaze PIM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    Zdravim....
    Qtec 8310 jsme zacali nasazovat lidem ve firme a zatim jsou vsichni velmi spokojeni... Coz je fajn
    Ale objevila se potreba mit na karte ulozenou databazi firemnich kontaktu. Normalne je ulozena ve verejne slozce Exchange serveru. Da se samozrejme stahnout do nejake souborove verze.

    Zaroven ale neni dobry napad to smichat s normalnim osobnim telefonim seznamem, protoze ten seznam firemnich kontaktu ma kolem 7k polozek...

    Takze nejlepe asi nejaky jiny program, ktery by v idelanim pripade dokazal vyhledavat primo v PST souboru z outlooku....

    Nemate nekdo napad?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    To bohuzel nepujde. Ale na sync s verejnymi slozkami se tady kdysi davno uz neco probiralo (ja na to nekomu hledal reseni)...

    BTW Na firemnich telefonech nemaji co delat soukrome kontakty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    No tim jsem myslel ze kazdy ma svuj telefonni seznam

    Nebo ty snad mas svuj telefonni seznam stejny jako vsichni kolegove v praci?

    Ta verejna slozka je take zajimava, alespon nejake reseni...

    "HanDBase Professional Edition for Windows Mobile Smartphone"
    Nasel jsem tohle, ale zatim jsem to nezkousel...
    Zkonvertovat kontakty verejne slozky do Accessu a koukat do toho databazi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Ne, nemam, jeste to tak...
    Ja ma v PDA sve soukrome data, ale to jenom diky tomu, ze to je moje zarizeni. Pouze si preposilam meetingy, abych na ne nezapomnel...

    BTW Pokud jsou to, co maji v seznamu, firemni kontakty, tak proc by si je meli drzet pouze u sebe misto, aby byly na jednom miste...
    Soukrome cisla at maji ve svych zarizenich...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    Treba proto aby se na ne dostali i kdyz nejsou na firemni siti....

    A znovu rikam: Maji sve soukrome telefonni seznamy. Jedna vec.
    Potom existuje verejna slozka kde jsou firemni kontakty, ktera cita tisice zaznamu. Od hotelu az po nejruznejsi kontakty v ruznych mestech.
    Chteli by mit tuhle databazi v zarizeni, stejne jako ji maji po ruce ve velkem Outlooku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    A? Copak Outlook 2003 neposkytuje dostatek nastroju na to, aby pracoval v off-line modu a byla tam vsechna data, ktera clovek potrebuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    694

    Nepoužíval bych na kontakty nějaký další software. V Outlooku jde ke každému kontaktu přiřadit kategorie, jejichž názvy se dají libovolně editovat. Tak třeba Osobní a Firemní, tím se to rozdělí. Ale nevím jak se to bude na Qteku chovat s tolika záznamy. A o to asi jde že?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Zapomeňte na použití Qteka 8310 pro větší množství (v jednotkách tisíců) jakýchkoliv synchronizovaných kontaktů (a ještě třeba Kalendáře k tomu).

    Všechno je limitováno zatím (= v současné verzi WM) umístěním souboru pim.vol ve vnitřní paměti (Storage), nemožností ho použitelně přemístit na kartu (Storage Card) a nemožností upravit si poměr mezi nevyužitou vnitřní programovou pamětí (Program Memory) a zmíněnou vnitřní pamětí (Storage).

    Doufejme, že se odstranění těchto nepochopitelných (ale vzhledem ke krátkosti existence HW/OS/SW celkem pochopitelných) systémových nedostatků dočkáme v dohledné době v nějaké další verzi (zatím ale nevím o žádné, která by toto řešila).

    Pim.vol, který obsahuje všechny Kontakty atd. je tedy nyní limitován velikostí zbývající volné vnitřní paměti, což je na mém Qteku (při maximální snaze všechno umísťovat na kartu a nepoužívat nic, co neslouží k práci) jenom několik jednotek MB. Při představě o neomezených možnostech dodaného PIM SW pim.vol velmi rychle zaplní zbytek volné paměti a může se začínat znova - po hard resetu - jinak to (zmenšit pim.vol) nejde.

    Můj soubor s cca 1500 kontakty (pim.vol má cca 4,7 MB) mi už nyní neumožňuje používat Kalendář (potom cca 7,5 MB při synchronizaci jenom posledních 14 dnů z minula), abych mohl vůbec ještě něco nového občas vyzkoušet (= nainstalovat).

    Snaha dostat pim.vol na kartu je zřejmá ze všech zavedených SP diskuzí. Je taky zřejmé, že ani pro nejlepší dodavatele PIM SW pro SP není oblast Kontaktů jednoduchá. Dodnes např. není pro SP k mání nic podobného jako Pocket Informant nabo Agenda Fusion pro PDA, ale stále jenom nadstavby pro Kalendář a Úkoly ale bez Kontaktů.

    Doporučuji proto vzít tyto současné limity v úvahu při představách o dostupných možnostech Qteka 8310 v jeho dnešním provedení.

    (Toto - problém vnitřní paměti - je také hlavní důvod, proč sice mohu své Kontakty - kvůli hlasové komunikaci především - na Qteku sychronizovat s PC - vejdou se - ale svůj diář a tytéž Kontakty musím vést a synchronizovat stále ještě na PDA.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od beecher
    A? Copak Outlook 2003 neposkytuje dostatek nastroju na to, aby pracoval v off-line modu a byla tam vsechna data, ktera clovek potrebuje?
    Sorry - velmi rad by jsem ziskal Vasi kopii Outlooku 2003 for Windows Mobile Smartphone
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    Všechno je limitováno zatím (= v současné verzi WM) umístěním souboru pim.vol ve vnitřní paměti (Storage), nemožností ho použitelně přemístit na kartu (Storage Card) a nemožností upravit si poměr mezi nevyužitou vnitřní programovou pamětí (Program Memory) a zmíněnou vnitřní pamětí (Storage).
    Ale proboha lidi ctete co pisu. Ja to NECHCI ukladat do pim.vol....
    Proste DRUHA databaze, ktera je nezavisla na pim.vol. Ulozena asi na na karte. Jde jen a ciste o to jakym programem do takove databaze lezt aby to bylo pohodlne a nejlepe aby se to tvarilo jako normalni kontakty.

    Nikdo neni takovy blazen aby chtel mit tak obrovsky bezny telefonni seznam. Ale uz je neco jineho kdyz jste nekde v polsku a vzpomenete si ze bude dobre zavolat jeste tomuhle pravnikovi z tehle firmy.
    A ted co udelate. Budete volat do cech sekretarce aby se podivala do Outlooku a nasla nekoho kdo by to mohl byt?
    Jen za ten jeden hovor date vic nez za program ktery by umoznil si to tam najit v nejake databazi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Aha. Tak už víme o něco víc. Čtu, co píšeš teď.

    Má se jednat o "druhou databázi PIM", která se ale "nechce ukládat do pim.vol", má to být "prostě" nějaká "druhá databáze", "nezávislá na pim.vol" a "uložená asi na kartě".

    Přitom by její ovládání mělo být "pohodlné" a ještě by bylo "nejlépe, aby se to tvářilo jako normální kontakty".
    ____________

    S tímhle zadáním - skoro jednoduchá práce.

    Pro SP zatím neznám žádný databázový systém typu Access, kterým by se něco takového mohlo postavit podobně, jako to jde třeba pomocí SprintDB na PDA. Ale, kdo hledá, najde. Třeba už někde někdo něco takového má.

    Já bych teď hned pro tohle použil PTab. Což je už dnes snadno dostupný a skvěle vybavený SW pro data - ale uložená jenom v tabulkách (typu Excell). Kdekoliv (hlavně na kartě) a v souborech obsahujících cokoliv, omezených jenom prostorem karty a pak dobou otvírání. Takhle vedu a používám třeba celou republikovou databázi všech PSČ - 2,36 MB. Jako "normální kontakty" se to sice tvářit nebude, ale i blázni jako já v tom můžou chtít a taky i mít uložený i obrovský telefonní seznam. A bude-li třeba, exportem lze získat pro PTab potřebná data v použitelném formátu i z Outlooku (.pst).

    PTab má kromě jiných možností i velmi pohodlný systém pro vyhledávání. Stačí pouze zadat, co chci a v mžiku mám, co potřebuji.

    Teď hned, v Polsku i jinde a bez volání sekretářce. Jenom se z toho nedá volat rovnou. To se ale dá s trochou námahy zvladnout taky. Jak přenést to vyhledané číslo na místo pro vytočení je už práce pro jiný SW a jeho vyzkoušení, myslím na Xbar3.

    Dík za užitečný nápad i jeho upřesnění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    13

    Zkuste HandDBase for WM SP...
    http://www.ddhsoftware.com/sp_software.html?UID=20020725103943207.178.35.211
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. databaze
    Od kluvi v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 12:35
  2. Databáze na PDA
    Od Permer v sekci Programování
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 05-12-2005, 16:04
  3. Databáze CDB
    Od fala v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-10-2005, 15:57