Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Konverze Pocket Word -> Word ztrácí české znaky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    36

    Ahoj,

    jsem nemile překvapený tím, že po konverzi přes ActiveSync 3.8 se mi poztrácely některé české znaky. Dá se to nějak nastavit, aby konverze byla bezproblémová?

    Honza

    Edit: Presunuto z HTC Pocket PC (XDA & spol.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Používám starší dlouho ověřený active sync 3.7.1 a běhá mi to bez problémů.. Ztrácejí se ti znaky když pževádíš z .psw do .doc nebo z .doc do .psw??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    197

    Pokud budeš mít dokumenty například ve fontu písma TahomaCZ, nebudeš mít při synchronizaci žádné problémy. Jinak je dobrý mít v PDA tyto fonty : TahomaCZ, VerdanaCZ, CourierCZ a GeorgiaCZ. Nakopíruj je do PDA Windows Fonts. Zapátrej na ce4you, jsou ke stažení volně. Věř mi, taky mě to trápilo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Sice píšu do threadu starého přes dva roky ale snad mi někdo odpoví

    Jde o výše uvedený problém. Když rozepsaný dokument ve Wordu v PC stáhnu do PDA, tak se mi díky zde získaným fontům (např. GeorgiaCZ) zobrazí korektně. Když ho v pocketWordu nezměním, pouze otevřu, zavřu a přenesu do PC, je ve Wordu ok, ale...

    ...jakmile ho v pocketWordu změním (byť jen o jeden znak) a uložím, je po následném přenosu do PC hodně pochroumaný a české znaky se rozhodně nezobrazují korektně ani náhodou...

    Nevíte někdo prosím co s tím? Myslím, že ActiveSync 4.1 na tom podíl mít nebude.

    Dík Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    197

    Tyto fonty do PDA např GeogiaCZ, musí znát i tvůj desktop. To znamená, že je musíš mít i v desktopu ve windows fonts. To že tam jsou, ještě neznamená, že jsou aktivovány. Já používám desktopový prográmek FontNav, který jednak zobrazí které fonty mám v desktopu a dále i ty, které jsou skutečně aktivovány. Prostým zatrhnutím musím aktivovat i PDA fonty. Toť celý problém. Pak můžeš editovat wordy sem a tam a vždy bude diakritika OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Díky za návod. Ten prográmek na aktivaci fontů v desktopu je free, a pokud ano, je někde ke stažení?

    Díky Z.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    P.S. Jinak jsem ještě ráno trochu elaboroval a zjistil jsem, že pokud na PC ve Wordu uložím soubor ve formátu *.rtf, v Active Sync nastavím konverzi *.rtf -> *.psw a obráceně, diakritika funguje jak má. Ale radši bych to z klasického *.doc bez nutnosti konverze na *.rtf.

    Jinak jsem zkoušel i Textmaker, který má sice X zajímavých funkcí, nepopsatelně víc než PocketWord, ale reaguje poměrně pomalu a hlavně při psaní textu vždy roztřepí font, který se zas srovná po zapnutí nějaké funkce...

    Z.

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Takže jsem našel ten FontNav, pro zájemce zde :

    http://www.sweb.cz/kulhous/download.htm

    Z.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Help me: Dobrý den, nevíte někdo kde sehnet fonty do PDA jako jsou v normálním PC?? Např.: Tems New Roman, Arial Black, Monotype Corsiva, Impact a další.. prostě ty co jsou třeba v Officech??? :?: Předem dík za rady a případné odkazy.. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    Citace Původně odesláno od Mlok
    Jinak jsem zkoušel i Textmaker, který má sice X zajímavých funkcí, nepopsatelně víc než PocketWord, ale reaguje poměrně pomalu a hlavně při psaní textu vždy roztřepí font, který se zas srovná po zapnutí nějaké funkce...
    To se dá vyřešit, když se otevře šablona, v ní se změní font na font český a znovu se jako šablona uloží. Pak by mělo být již vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    Citace Původně odesláno od atomion
    Help me: Dobrý den, nevíte někdo kde sehnet fonty do PDA jako jsou v normálním PC?? Např.: Tems New Roman, Arial Black, Monotype Corsiva, Impact a další.. prostě ty co jsou třeba v Officech??? :?: Předem dík za rady a případné odkazy.. :yes:
    Buď nahrát fonty z windows, ty jsou ale dost velké, nebo jsou již upravené zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Zbyšek : Díky! zjistil jsem ještě jednu věc. Když jsem instaloval Textmaker2002 doma na počítači, zeptal se, zda chci dokumenty doc přenšet mezi PC a PPC bez konverze. Pochopitelně jsem mu řekl, že ano, ale po odinstalaci mi to v nastavení Active Sync - konverze souborů položku s dokumenty doc nenabízí. V práci ano a zde i dokumenty z wordu fungují bez problému, ale doma ne. Zkusil jsem Active Sync doma odinstalovat a nainstalovat, smazal jsem i profily, ale nepomohlo to.

    Co zkusit? Odstranit před další instalací AS registry? Zkusit znovu odinstalovat a nainstalovat Textmaker?

    Díky za tipy.
    Z.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    Bohužel se v tom popisu trochu nevyznám. Takže doma máte nastaveno bez převodu a zde je diakritika špatně zobrazena. V práci je konverze zapnuta, a zde vše funguje. Je to takto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Více méně. Odzkoušel jsem v práci to samé (převod dokumentu psaného ve wordu do PDA, editaci a převod zpět) a vše je ok. V nastavení AS zde v práci, je možné nastavit (zapnout) konverzi pro soubory typu *.doc, ale doma tomu tak není... Tam se položka *.doc, resp. dokument MS Word vůbec nezobrazuje.

    Domnívám se, že jsou možné dvě varianty :

    1) na vině je verze AS (doma mám verzi 4.1 českou, v práci českou 3.8)
    2) na vině je špatná odinstalace Textmakeru 2002, která vypnula(odstranila) soubory *.doc z možností nastavení konverze.

    Jsou to pouze domněnky, musím doma odzkoušet.
    Každopádně díky moc za snahu pomoci a poradit.

    Z.


    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    203

    Sice AS 4.1 nemám, ale myslím že to způsobuje. AS 4.0 a vyšši je totiž určen pro WM5, kde se již word nekonveruje, protože WM5 obsahují nativní podporu .doc (wordovský formát).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. České znaky v Pocket Word
    Od noximo v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-05-2007, 17:42
  2. konverze z Pocket word dokumentu(pwd) do Wordu(doc)
    Od Snehulak_ce4you v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-06-2006, 00:14
  3. Konverze MS Word do PocketWord ztrácí části dokumentu
    Od palmar1 v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-06-2005, 08:51
  4. Problém s konverzí desktop MS Word --> Pocket Word
    Od Ondřej Šlapák v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2004, 14:57