Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Be-on-road 1.1.0.0 - zkušenosti s novou verzí

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    31

    Dobrý den,
    1.2.2006 byla vydána nová verze Be-on-road, která obsahuje větší množství změn.
    Každý zákazník, který měl již zakoupenou trial verzi produktu, má nyní možnost provést novou aktivaci, která program zprovozní na dalších deset dnů.

    Stáhněte si novou verzi (www.beonroad.cz, samoobsluha) a dejte nám vědět, jak jste spokojeni. Vítáme jakékoliv konstruktivní a inspirujicí připomínky.

    Seznam změn v nové verzi:
    + instalátor (přepracováno)
    * možnost aktivace i přes SMS
    * intuitivní ovládání
    * stabilita
    * nevyžaduje .NET Framework

    + vyhledávání cesty (přepracováno)
    * nyní hledá správné cesty, nesjíždí z dálnice
    * bezproblémové hledání i dlouhých cest
    * menší paměťové nároky
    * možnost volby placených úseku
    * zobrazení průběhu vyhledávání trasy

    + přepočítání trasy (přepracováno)
    * omezení hlášení otočení
    * vykreslení mapy (přepracováno)
    * zobrazení více detailu v jednotlivých vrstvách
    * lepší vykreslení mapy ve vyšších vrstvách
    * možnost zobrazení celé republiky

    + design mapy (úprava 2D, 3D, denního i nočního módu)
    * 3D pohled (úprava)
    * změna naklonění - nyní lze vidět větší část mapy
    * změna oblohy ("mlha")

    + GPS (oprava)
    * opravena chyba, která způsobovala pád aplikace na některých zařízeních

    + GPS (změna)
    * přidáno více stavu ve "Stavu GPS" - lze rozeznat, jestli se pokouší připojit, je připojen, jestli se jedná o GPS zařízení

    + vyhledávání sídel (změna, oprava)
    * u každého sídla se nyní na druhém řádku zobrazuje okres
    * opraveno hledání menších sídel, která jsou součástí obce

    + vyhledávání ulic (změna)
    * u každé ulice se nyní na druhém řádku zobrazují křižovatky

    + vyhledávání bodu zájmu (změna)
    * jednodušší ovládání prstem
    * třídění bodu zájmu podle obcí
    * zobrazení názvu ulic

    + vyhledávání trasy na bod zájmu nebo střed obce (oprava)
    * trasa nebyla nalezena pro některé body zájmu nebo středy obcí, jelikož daný bod neležel u ulice

    + hlášení povelu při navigaci (změna)
    * nehlásí se, pokud se zřejmě pokračuje po stejné komunikaci
    * hlásí se i některé pokračování přímo

    + formát uložení hlasových povelu (změna)
    * na pomalejších zařízeních již neprobíhá zastavení pohybu při vyslovení povelu

    + zmenšení databází
    + itinerář (změna)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravim.Já osobně bych uvítal o trochu tmavší pozadí displeje v denním režimu-pokud dopadá do vozu více světla je situace na displeji PDA málo
    čitelná.Zobrazovaná rychlost na PDA jevždy jiná o 4-6km/hod.Chybí mi volba mezi nejkratší a nejrychlejší trasou a pokud to ještě půjde zrychlení vykreslování bych také uvíta hl.v mapovém režimu. Bylo by možné nás uživatele informovat jaké další vylepšení nás do budoucna bude čekat. Jinak velký skok k lepšímu.Jen tak dál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    "Zobrazovaná rychlost na PDA jevždy jiná o 4-6km/hod"

    Ale to je problem auta, a tachometru na nem, nikoliv PDA nebo GPS.

    --------------------------
    * stabilita
    * bezproblémové hledání i dlouhých cest

    BOR neni stabilni. Cesta z Brna do Dolniho Nemci, zakazany placene useky. Vyjel jsem od hlavniho nadrazi - BOR nedokazal spocitat cestu! Spocital cca 60 tisic silnic, aby se pak objevilo, ze cil je nedosazitelny nebo neco takoveho. Kdyz jsem PDA zresetoval a pustil znova, totez.

    Pred slavkovem, ukazoval, ze mam jet rovne, ackoliv nejraktsi a nejrychlejsi cesta je pri odboceni v pravo (kousek od sjezdu z dalnice). Zacal prepocitavat trasu, skoncilo to stejne il je nedosazitelny. Pak se to podarilo rozbehat, nicmene, 3x se seknul. Vse pracovalo, bylo mozne jit to menu atd., ale program sam o sobe neaktualizoval rychlost ci pozici na mape.

    Kdyz jsem BOR pouzil z DOlniho Nemci pres Kyjov do Brna, nezlobte se, ale vedl me naprosto tragickymi cestami. Napriklad, pred slavkovem u Brna me rikal, ze mam odbocit vlevo, ackoliv o kousek dal byla jina odbocka vlevo, projizdejici slavkolem. Kvalitni a rychla cesta. Takhle jsem to chtel zkusit a litoval toho - BOR me vedl pres vsechny mozne vesnice kolem brna. Nechapu proc.

    Porad mi taky neni jasne, proc BOR umoznuje spocitat pouze nejrychlejsi cestu nebo cestu mimo vsechny dalnice. Typicky - Brno - Sluknov. Pri vyuziti dalnic me vede pres prahu.Jiste, je to nejrychlejsi, nicmene, take nejdelsi trasa. Proc treba nespocita trasu pres cast dalnice a odboceni na hradec kralove? Takove nastaveni tam chyb. Ale je pravda, ze tuto trasu dlouhou nekolik stovek km zvladne spocitat, predchozi verze to nezvladla. jenze, v navigaci BOR proste neverim. Viz pripad DN - BRNO pres kyjov. Vede vas zbytecne ruznymi oklikami, a casto navic ma problemy se spocitanim trasy, nebo se rovnoz zasekne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    Abych to doplnil. PDA me vedlo k odboceni pred Slavkovem pres Vazany a Saratice. Unika mi logika proc, kdyz o kousek dale je perfektni cesta do Brna, a to i mimo dalnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    69

    Již dva dny se marně zkouším stáhnout aktualizaci. Nemám nijak rychlé připojení, ale asi po 10 minutách se mi to vždy zastaví a bohužel, server neumí navazovat a musím stahovat znovu - jinými slovy - soubor nemohu stáhnout... poraďte... :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravim.
    Niki napsal-˝ Ale to je problem auta, a tachometru na nem, nikoliv PDA nebo GPS˝.

    Nejsem si tímto až tak jistý,že by to mohl být problém jen v tachometru .Smartmaps v mém případě ukazují rychlost ± 1km.a když vozidlo stojí ukazují 0km/h. ,kdežto BOR ukazuje 3 km/h.V autě mám digitální tachometr.

    S tím plánováním u BORU, pokud je zatrženo ˝nepoužívat placené úseky˝ se BOR podle mne chová tak,že bere jako placené i části silnic první třídy a plánuje krkolomě mimo nich.Závažná chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    "S tím plánováním u BORU, pokud je zatrženo ˝nepoužívat placené úseky˝ se BOR podle mne chová tak,že bere jako placené i části silnic první třídy a plánuje krkolomě mimo nich.Závažná chyba."

    Je to mozne. Nehlede na to, ze nektere useky dalnic NEJSOU ZPOPLATNENY. BOR by mel tedy navigovat i pres ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Přesně tak, jen doufejme že to bude co nejdříve opraveno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Citace Původně odesláno od Pavel Stancík
    ...V autě mám digitální tachometr.
    Aha, a digitalni tachometr snima ty presne kovove poly, ktere jsou zabudovany v asfaltu v silnici, ze ?

    Ach jo, proc si kazdy mysli, ze co je digitalni, je automaticky presne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Vypada to, ze v BORu neni korekce "uskakovani" GPS kdyz clovek stoji na miste...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od ms
    Citace Původně odesláno od Pavel Stancík
    ...V autě mám digitální tachometr.
    Aha, a digitalni tachometr snima ty presne kovove poly, ktere jsou zabudovany v asfaltu v silnici, ze ?

    Ach jo, proc si kazdy mysli, ze co je digitalni, je automaticky presne...

    No, ukazuje to PRESNE namerene hodnoty
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    365

    Citace Původně odesláno od niky
    No, ukazuje to PRESNE namerene hodnoty
    ¨To ovsem neni to same jako PRESNE ZMERENE hodnoty :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    66

    Zdravim. Nechci polemizovat otom,který tachometr je přesnější ,zda digitální nebo fafičkový a ani to sem nepatří.Jen jsem chtěl upozornit ,že asi není v pořádku ,že BOR ukazuje i při stojícím vozidle rychlost 6km/h a jindy 3km/h .Smartmaps ukazují ±1km při jízdě a při stojícím vozidle 0km/h.Tak bych řekl,že chyba je v BORU .:sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    174

    Tak trochu Offtopic, ale kdysi jsem cetl, ze temer vsechny tachometry v os. autech (at uz digitalni nebo jakejoliv), PREMERUJI!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od code
    Tak trochu Offtopic, ale kdysi jsem cetl, ze temer vsechny tachometry v os. autech (at uz digitalni nebo jakejoliv), PREMERUJI!
    Více méně ano. Je to proto, že nesmí ukazovat nižší rychlost než reálnou a tak výrobci raději zobrazují o něco větší (čili člověk jede pomaleji, než ukazuje budík/displej). Svou roli samozřejmě hraje i velikost kola a pneumatiky, tachometr byl kalibrován na určité rozměry a pokud se obvod pláště liší, výsledky jsou zkreslené.
    Mimochodem, americký Ford Escort z roku 2001, se kterým jsem najezdil tisíce mil, nepřeměřoval ani o píď. Při jízdě ustálenou rychlostí ukazoval tachometr to samé, jako TomTom5. Nikde jinde jsem to nezažil, vesměs auta přeměřují o 5-8%.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade na novou verzi správce bluetooth
    Od Trainzak_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 22:33
  2. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-04-2006, 19:34
  3. Be-on-road 1.1.3.0 - zkušenosti s novou verzí
    Od stepi_ce4you v sekci Be-On-Road
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 29-03-2006, 21:17