Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: Jak synchronizovat stolní počítač (PC nebo Mac) s PDA?

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    391

    Prosím o radu.:sarcastic: Při spouštění ActiveSync při synchronizaci se PC snaží připojit na internet. Musí kliknout na "storno" (3x) a potom se teprve spustí synchronizace. Jak se toho připojování zbavit? AvantGo nepoužívám.(
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2

    Problem se synchronizaci pres Mobile Information Server
    Kdyz synchronizuju pres MIS, tak mam v seznamu mailu (inboxu...) na PPC2002 spatne zobrazeny texty s ceskou diakritikou.
    Vlastne nejsou spatne, jen obsahuji zakodovany text Quoted printable nebo Base 64 v nasledujici forme:
    =ISO8859-2?Q?=21=21.....

    Kdyz otevru prislusny e-mail, tak uvnitr je to vporadku.
    A kdyz je jmeno odesilatele nebo predmet zpravy bez diakritiky, tak je to samozrejmne dobre.
    Nevite nekdo kde by mohl byt problem?
    Je mi jasne, ze je to nekde mezi Exchange 2000 a MMIS 2002, pripadne v konfiguraci nektereho z nich.
    Klidne bych se primlouval za vytvoreni temata ohledne MIS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od BerDa
    Kdyz synchronizuju pres MIS, tak mam v seznamu mailu (inboxu...) na PPC2002 spatne zobrazeny texty s ceskou diakritikou.
    Vlastne nejsou spatne, jen obsahuji zakodovany text Quoted printable nebo Base 64 v nasledujici forme:
    =ISO8859-2?Q?=21=21.....
    ... kdyz na PDA zmenite v Start\Settings\zalozka System\Regional Settings nastaveni z Czech na English, pote ukoncite dialog klepnutim na OK a zarizeni restartujete, je to u nove sesynchronizovanych zprav stejne?

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    Citace Původně odesláno od BerDa
    Kdyz synchronizuju pres MIS, tak mam v seznamu mailu (inboxu...) na PPC2002 spatne zobrazeny texty s ceskou diakritikou.
    Vlastne nejsou spatne, jen obsahuji zakodovany text Quoted printable nebo Base 64 v nasledujici forme:
    =ISO8859-2?Q?=21=21.....
    ... kdyz na PDA zmenite v Start\Settings\zalozka System\Regional Settings nastaveni z Czech na English, pote ukoncite dialog klepnutim na OK a zarizeni restartujete, je to u nove sesynchronizovanych zprav stejne?

    PavelR.
    Zkusil jem to a je to stejne.
    Uz jsem drive vyzkousel nekolik moznosti, tvrdy reset vychozi anglictinu nastavit.., je to porad stejne..
    Jenze kdyz synchronizuju pres USB a Active Sync 3.7.1 (pouze desktop, bez serveru), tak je to spravne cesky.
    Dosel jsem tak daleko, ze jsem chytal sitove pakety mezi PPC, MIS a Exch abych zjistil jak to vlastne funguje.
    A zjistil jsem,, ze to komunikuje nejak takhle:
    z PDA na IIS MIS (TCP:443)
    a pak MIS na Exch2000 (IIS Outlook Web Access !)
    Nevim kdo, ale nekdo to spatne koduje, nebo se to koduje dvakrat za sebou, nebo neco takovyho...


    Tak jsem sel jeste dal, a uz vim kde se to bere, ale nevim co s tim udelat...
    Exchange ma virtualni disk M:\ kde jsou veskere schranky a emaily. Je tam treba M:\domena.CZ\MBX\username\Dorucena posta\email.eml
    Ty soubory *.eml jsou normalni zdrojovy text zpravy kde je v polich From: Subject: presne to, co je videt na PDA. A MIS si to odtud bere pomoci http://exchngserver.domena.cz/Exchange/UserName...
    Takze otazka je, kdo ma rozkodovat onen text?
    1. Exchange pri podavani virtualniho emailu z disku M:
    2. Outlook Web Acces (cdoex.dll)
    3. MIS kdyz to serviruje mobilnimu klientovi
    4. PDA

    Ja osobne si mislim, ze 2 je spravne.
    Nasel jsem jsem velice pribuzny problem ktery me k tomu castecne presvedcuje. (http://support.microsoft.com/default...Product=exch2k)

    Ale kdo to opravi? Vzdyt to nemuze fungovat nikomu v cechach aniz by tento problem nevyresil!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    syr syr je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    3

    Chci se zeptat mate nekdo zkusenosti se synchronizaci s macem a vymenu files mezi nimy dekuji. P.S. mam ipaq 1940 a ibook s pantherem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od syr
    Chci se zeptat mate nekdo zkusenosti se synchronizaci s macem a vymenu files mezi nimy dekuji. P.S. mam ipaq 1940 a ibook s pantherem.
    Zkusenosti nemam (Macy neznam), ale zkuste napriklad tohle.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2001
    Příspěvků
    3,121

    Hmm, ja bych macky (mechu, pokud to ctes, tak myslim jablka, nic jineho:-))) rad spoznal. Jen at vim, zac je toho loket. Mozna bych na toi presel, posledni 12" PowerBookG4 je cool :-))
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2002
    Příspěvků
    59

    Ahoj,
    zajimalo by me, jestli nekdo pouziva synchronizaci s Activesync pres internet BEZ Microsoft Exchange serveru- zda se mi zvracene si instalovat na svuj desktop takovou zhovadilost. Spis si rikam, jestli by neslo pretunelovat nejaky porty, ale netusim jak. :-(
    Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od sabak
    Ahoj,
    zajimalo by me, jestli nekdo pouziva synchronizaci s Activesync pres internet BEZ Microsoft Exchange serveru- zda se mi zvracene si instalovat na svuj desktop takovou zhovadilost. Spis si rikam, jestli by neslo pretunelovat nejaky porty, ale netusim jak. :-(
    Adam
    Kdysi fungovalo mit klasicky uzavreny partnership, dat IP adresu sveho stroje do primarniho WINS serveru a fungovalo mi to tak. Pripichnul jsem se do site a uz to jelo
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    1

    Dobry den,
    chtel bych se zeptat, jestli je vubec mozne, synchronizovat nekolik kalendaru, ktere jsou na exchange serveru. Mam pristup do nekolika schranek na exchange serveru(puze do kalendaru) a potreboval bych je mit i ve svem PDA. Umi to dodavany sw standartne, nebo se musi koupit sw od 3 strany, nebo je to uplne nemozne a vymyslim si blbosti? )
    Predem dekuji za jakykoliv navrh reseni.
    BaGRR
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    21

    Jak je to s dosahem Bluetooth key. U některých typů jsem narazil na 30 m, u jiného 100 a dokonce i 300 m. Jaká je skutečnost? Jaký BT key mi doporučíte ke koupi (mám iPaq 3870 WM 2003).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    :?: mám prosbu. nevíte někdo, jakým způsobem lze synchronizovat soubory na paměťové kartě ? Používám velké množství souborů a v romce na ně není dost místa, takže musím pokaždé ručně aktualizovat obsah dokumentů mezi PC a paměťovou kartou. Vlastním MDA a ActivSync mi jede bez problémů. Děkuji za jakoukoli radu jak řešit tento broblém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od daww
    :?: mám prosbu. nevíte někdo, jakým způsobem lze synchronizovat soubory na paměťové kartě ? Používám velké množství souborů a v romce na ně není dost místa, takže musím pokaždé ručně aktualizovat obsah dokumentů mezi PC a paměťovou kartou. Vlastním MDA a ActivSync mi jede bez problémů. Děkuji za jakoukoli radu jak řešit tento broblém.
    Pokud je mi znamo, tak standardne to nejde. Ja jsem si s tim jeden cas hral, docela brutalne jsem menil cesty v registru, a skoro se to povedlo. Bohuzel, sice se to synchronizlovalo, ale synchronizace se po 5ti vterinach po skonceni zase zapla, a tak to jelo porad dokola...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Citace Původně odesláno od daww
    :?: mám prosbu. nevíte někdo, jakým způsobem lze synchronizovat soubory na paměťové kartě ? Používám velké množství souborů a v romce na ně není dost místa, takže musím pokaždé ručně aktualizovat obsah dokumentů mezi PC a paměťovou kartou. Vlastním MDA a ActivSync mi jede bez problémů. Děkuji za jakoukoli radu jak řešit tento broblém.
    Pokud je mi znamo, tak standardne to nejde. Ja jsem si s tim jeden cas hral, docela brutalne jsem menil cesty v registru, a skoro se to povedlo. Bohuzel, sice se to synchronizlovalo, ale synchronizace se po 5ti vterinach po skonceni zase zapla, a tak to jelo porad dokola...
    tak bych pro Vás měl potěšující informaci. To co požadujete JE MOŽNÉ. Software, který to realizuje se jmenuje MobSync. Další potěšující zprávou je, že je zdarma.
    Kód:
    So, with this software you can synchronize any file folder on your Pocket PC (not necessarily \My Documents) with any file folder on your desktop (not necessarily \Pocket_PC My Documents either).
    Program se dá stáhnout na http://www.interq.or.jp/punk/doino/home/

    KOdlik
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tim standardne to nejde jsem myslel to, ze to nejde jen za pomoci ActiveSync, bokem naprogramovat jde temer vse V kazdem pripade diky za tip! Ono se vubec na strankach s "rozsypanym cajem" najde spousta peknych veci, jen ta English verze se obcas nedostava...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. FSC LOOX 410+stolni pocitac+Internet
    Od jaroslak v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-04-2006, 20:31
  2. zvuk z micro v PDA pres BT na stolni PC ?????????
    Od Spawncz v sekci Multimédia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-04-2005, 13:36
  3. MDA2 a zpravy pri pouzivani GPRS pro stolni PC
    Od jsec v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-02-2004, 13:18