Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 13 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 184

Téma: Dynavix 1.5

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Díky oběma za vaše reakce. DYNAVIX jsem odinstaloval prostřednictvím Dinavix managera na stolním compu. Zůstaly jen ty ikony, ty jsem smáznul dodatečně. V registrech jsem už žádné pozůstatky neobjevil. Udělal jsem novou instalaci, tentokrát jsem SIMku nevyndaval, pouze jsem přepnul telefon do "módu letadlo". Tedy žádný SR, ikona se objevila sama, tak jako se píše v recenzi. Ale ta informace Beechera o nutnosti smazat adresář "2577", ta je teda zajímavá, řekl bych rovnou KLÍČOVÁ. Jen mi je divné, že jsem o tom nikde nic nečetl. Přítom zde čtu 99% všech příspěvků
    Rozhodně ho jdu okamžitě zlikvidovat.:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Spise bych ho teda prejmenoval, abyste pak nemusel preinstalovavat Dynavix z PC.
    2577 je adresar, z ktereho se po vlozeni karty spousti program autorun.exe (a ten vytvori tu ikonu Dynavixu), a bohuzel Dynavix nema osetrene, ze uz je ikona v PDA vytvorena.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    275

    Dnes jsem vyzkoušel DYNAVIX. Mám možnost ho srovnat s TomTomem, který považuji za špičku. Nezajímalo mě ani tak pokrytí, u nás má mapy rozhodně, zatím, podrobnější. Spíš jsem porovnával hlasové povely, protože se za jízdy na mapu stejně moc nekoukám. Musím říct, jsem mile překvapen. Povely jsou včas a jednoznačné. Pouze při sjetí z trasy se mi zdálo, že TT se rychleji zorientuje a dříve začne navádět v nové situaci. Ale to budu muset prověřit na více příadech. Závěr - DYNAVIX na VARIU, s podceňovaným CPU, naprosto funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Citace Původně odesláno od Vlastislav Šťastný
    ....... Spíš jsem porovnával hlasové povely, protože se za jízdy na mapu stejně moc nekoukám. Musím říct, jsem mile překvapen. Povely jsou včas a jednoznačné. ......
    Podobné citace se v souvislosti s Dynavixem uvádějí téměř shodně, podobnou si půjčím i z recenze Dynavixu na tomto webu : http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=247 „Hlasové pokyny jsou podávány v češtině příjemným ženským hlasem a jsou tak jednoznačné, že jsem často ani nekontroloval obrazovku a nechal se vést pouze hlasově.“

    Mohu říci, že s tímto převažujícím názorem souhlasím jen částečně. Nejde mi ani tak o vhodnost nebo včasnost v závislosti na rychlosti a typu komunikace, kde pochybuji o tom, že algoritmus tyto veličiny bere plně v úvahu. Jde mě spíš o jednoznačnost a tam mám značné připomínky. Např.

    Jedná se o typický příklad matení uživatele v Dynavixu. I když to z daného obrázku není plně zřejmé, jedná se ve skutečnosti o psychologicky přímý směr (značení před křižovatkou je také rovně). Hlasová, ale i vizuální navigace (malá šipka vlevo) velí „DOLEVA“. A to je špatně, protože doleva je někam úplně jinam. Ještě bych pochopil povel mírně vlevo…… Lze to pochopitelně vysvětlit nedokonalostí algoritmu generování příkazu, ale, že se jedná o cosi nejasného, tajemného viz. např.

    Tady to pro změnu velí „ROVNĚ“. Přitom psychologicky, ale i značením je směr doprava. Opět bych chápal povel mírně vpravo.

    Abych pravdu řekl, tyto nepřesnosti mě lehce dráždí od prvopočátku používání Dynavixu a nedovedu si představit cestování tam, kde to neznám, bez vizuální kontroly. Také, než jsem logiku tohoto nedostatku pochopil, jsem si několikráte naběhl, lépe řečeno najel.

    A když slyším na hlasovou navigaci Dynavixu chválu uživatelů konkurenčních SW nabývám pocitu, že jejich navigaci snad ani nechci vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    17

    Bohužel s Vámi musím souhlasit, toto už mne to také párkrát "vypeklo". A až Telematix (snad) doladí i tuto záležitost, budu mooc spokojený )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Mám několik připomínek, které se mi nelíbí ( Dynavix mě občas žene jednosměrnou, viz "jednosmerka.jpg" nebo mě žene klidně pěší zónou, viz. "pesizona.jpg". Přikládám i obrázek dopravní cedule :O viz. "cedule.jpg"

    A pak mám problém s odbočením z R4 u Milína směrem na Příbram. Jaksi přeskočit svodidla není to pravé ořechové ops: viz. "milin.jpg"
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00127222_jednosmerka_RYUh.jpg 
Zobrazení: 56 
Velikost: 61.2 KB 
ID: 4168   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00127222_pesizona_I12.jpg 
Zobrazení: 48 
Velikost: 70.6 KB 
ID: 4169   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00127222_cedule_hsmM.jpg 
Zobrazení: 66 
Velikost: 91.1 KB 
ID: 4170   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00127222_milin_Ie4Q.jpg 
Zobrazení: 41 
Velikost: 56.5 KB 
ID: 4171  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    Mám několik připomínek, které se mi nelíbí ( Dynavix mě občas žene jednosměrnou, viz "jednosmerka.jpg" nebo mě žene klidně pěší zónou, viz. "pesizona.jpg".....
    Ano, takových případů snad zná každý uživatel nemálo. Mě např. cestou z mého domova Dynavix pravidelně žene na pěšinku, která nikdy nebyla silnicí, terénní auto by tam snad i projelo nebýt uprostřed stromu cca 50-ti letého. Přitom normální cestou, po které jezdí i autobus MHD je to stejně daleko. Vždy jsem to bral jako chybu mapy, ale to, co ukazujete Vy je poměrně silné kafe. Přesto bych možná i určitou chybovost chápal pokud by Telematix to s námi, jako se zákazníky, myslel vážně. Že tomu je tak pouze částečně, možná, že i není, se lze přesvědčit na jejich produktových stránkách týkajících se nahlašování chyb v mapách. Daný obsah je neměnný od doby, co jsem si Dynavix pořídil (srpen minulého roku).

    Jo, a to přeskakování svodidel jsem někde už četl, tenkrát, pokud se dobře pamatuji, to bylo u TomToma a dálnice D1 snad u Vyškova.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Ano, velmi souhlasím. I mě osobně velice mrzí přístup Telematixu na hlášení chyb v mapách. Buďto to není zcela v jejich zájmu, nebo jim daly společnosti TeleAtlas a Navteq najevo, že na změny hlášené uživateli Dynavixu nebudou brát zřetel, protože pro tak "malého" odběratele licencí map se to ani neoplatí.
    Přitom obě společnosti mají na svých stránkách systém sběru hlášení chyb od uživatelů.
    Osobně se musím přiznat, že PDA navigaci (ať DNVX nebo TT) používám jako "orientační" pomůcku pro jízdu v prostředí, kde se alespoň trochu "chytám" (tedy v ČR). Pokud ale jedu tam, kde to vůbec neznám, tedy do zahraničí, vždy si "vybojuji" firemní auto s vestavěnou navigací, které má mapy v opravdu lepším stavu.
    Je ostatně zajímavé, že TeleAtlas dodává do PDA mapy ČR, které mají sice udávané pokrytí 99%, ale také spoustu chyb. Od téhož TeleAtlasu máme do auta zcela novou mapu ČR, která má sice jenom 88%, ale podstatně méně chyb. Občas mám dojem, že my, uživatelé PDA navigací, jsme takoví bezplatní "betatesteři" automobilových navigací...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od kopacek
    ...takoví bezplatní "betatesteři" automobilových navigací...
    mňo, bezplatní, mě stála celá navigace 8500,- Kč, samo + - nějaká drobná mince :? Psal jsem na podporu, ale zatím se nikdo neozval.

    Jo, a co se týká "přepínání" map na hranicích, no to snad ani nebudu komentovat. SW za 8500,- a já jej při přejezdu hranic musím "vypnout a zapnout" Mě přece jako spotřebitele nezajímá, jak má dodavatel nakoupené licence ...

    P.S. abych jenom nehaněl, vyměnil jsem postupně 2 PDA (hx4700 - LOOX720 - Qtek9000) a až nyní, kdy je venku verze 1.5.1, je Dynavix celkem dost stabilní
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Citace Původně odesláno od Yankee.106
    mňo, bezplatní, mě stála celá navigace 8500,- Kč, samo + - nějaká drobná mince...
    Špatně jsem to napsal. - Testujeme na zakoupeném softwaru, ale za to naše "betatestování" nám nikdo neplatí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jul 2003
    Příspěvků
    155

    2 Yankee.106, už 1.5.2,
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    2 Pavel tak jsem aktualizoval, ale "problémy" stále stejné. Ostatně, ani jsem nečekal, že by byly vyřešeny

    BTW. to je nějaká meziverze? Nepřiletěl mi e-holub a ani na ofílo stránkách není ani písmenko ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    466

    Taky jsem neobržel žádný e-mail od supportu Telematixu, verzi 1.5.2 jsem objevil zcela náhodou minulý týden při nechtěném spuštění MobileManageru. Nikde jsem nenašel seznam změn, v provozu jsem neobjevil ale žádný rozdíl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Co se tyce neoznameni verze 1.5.2, byl problem s hromadnym rozeslanim patricneho mailu (u nas). Vsechny verze lisici se az treti cislici jsou opravne verze, tudiz nerozsiruji funkcnost, ale opravuji chyby, ktere se objevuji v nekterych situacich/kombinacich hardware atd. atp. Pokud jste nemel zavazne problemy s verzi 1.5.1, pak zadne rozdily pozorovat nebudete. Velice brzy chystame vydani 1.5.3 a tudiz jiz oznameni o 1.5.2 posilat nebudeme.

    Oznameni o chybach v mapach. Stale vymyslime zpusob, jak nahlasene chyby bud zapracovat do nasich map, aby pri prichodu novych dat od tele atlasu/navtequ nebylo nutne tyto zmeny znovu rucne opravovat. Take obchodnici jednaji s dodavateli map, zda vubec je toto licencne mozne. Co se tyce sberu a pouhemu predavani dat vyrobcum map, tak se obavam, ze by k jejich zapracovani dochazelo velice pomalu diky systemu prace a prioritam vyrobcu map (jsme mali a oprav maji mnoho). Dokud nebudeme vedet, jak PRESNE zapracovat ziskane informace, nechceme je od vas sbirat, nebot by jejich nezapracovani jiste bylo psychologicky neprijemne (ja jim to uz pred pul rokem nahlasil do toho jejich systemu a vono porad nic atd.)

    Kazdopadne se snazime sledovat, kdyz uz nekde popisete chybne chovani, a kontrolujeme, zda je chyba skutecne v mape nebo u nas. Co se tyce preskoceni svodidel, tak je to chyba v datech. Co se tyce "nepresnych" hlaseni, ktere jste popisovali, pracujeme na zlepseni. Vysledky mame, ale jeste nejsou dostatecne otestovane. Je pravdepodobne, ze verze 1.6 bude v tomto ohledu podstatne lepsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dobrý den, spustil jsem Dynavix Mobile Manager, našel aktualizaci 1.5.4, nechal jsem ji nainstalovat, ale nikde se nemohu dočíst, co přináší event. vylepšuje...existuje nějaký seznam změn/vylepšení připadně kde je k nahlédnutí?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 13 PrvníPrvní 123412 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dynavix
    Od m1m v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2009, 18:30
  2. Co by měl mít Dynavix 8 ?
    Od Pavlos_2004 v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 19:34
  3. Dynavix 1.6
    Od kopacek v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 261
    Poslední příspěvek: 24-03-2007, 23:16
  4. MDA III + Dynavix 1.6 -
    Od EmiK_ce4you v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-12-2006, 10:06