Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: problém s instalací Sunnysoft Backup Manager

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Dobrý den,

    ze stránek Sunnysoftu jsem si stáhl zkušební verzi Sunnysoft Backup Manager 3.7, ale z Windows mi nejde spustit instalace. Po poklepání na instalační soubor mi vyskočí hláška: Soubor BKPMGRCZ.EXE je propojen na chybějící export SHELL32.DLL SHGetFolderPathA. A pod touto hláškou se další chyba, že zařízení připojené k systému nefunguje s uvedenou sestou, kde je uložen instalační soubor. Máte někdo podobnou zkušenost ? Na PC mám Windows 98 SE a ActiveSync 3.8 cz. Jen doplním, že PDA je při spuštění instalace připojené k PC a ActiveSync je aktivní. Předem díky za vaše rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    824

    Ja to instaloval jiz na vice PDA a nikdy jsem nemel nejmensi problem, tak nevim. Je fakt, ze na PC jsem mel vzdy nejaka XP (98 uz jsou hodne out)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Návod na instalacije zde. Zkoušel jsem to teď a instalace probíhá bez problémů. Zkus stáhnout z webu Sunnysoftu znovu a před instalací udělej restart PC (pro jistotu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Návod na instalacije zde. Zkoušel jsem to teď a instalace probíhá bez problémů. Zkus stáhnout z webu Sunnysoftu znovu a před instalací udělej restart PC (pro jistotu).
    Problém je v tom, že mě se ani úvodní obrazovka instalačního programu nespustí a rovnou mi vyskočí ve Windows zmíněné chyby. Kontaktoval jsem i podporu Sunnysoftu, tak mi byl zaslán přímo CAB archiv, který po zkopírování přímo na PDA nainstalovat jde, ale s problémem, který popisuji mi neporadí. Odpověď zní, že je chyba u mě v PC a nebo mám špatně nainstalovaný ActiveSync.

    Zdeněk
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Já mám pocit, že problém bude v PC. Zkus spustit instalaci v PC a PDA nech nepřipojené. Na druhou stranu pokud dělá problém i instalace .CABu v PDA, tak to AS nebude.

    Ještě pár dotazů:
    1. Jaké máš PDA?
    2. Synchronizace kontaktů, událostí, úkolů atd. probíhá přes AS bez problémů?
    3. Ostatní softy jdou instalovat dobře (přes AS i .CAB)?

    Jen pro pořádek - tohle znáš - četl jsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Zdenek Malinsky
    Na druhou stranu pokud dělá problém i instalace .CABu v PDA, tak to AS nebude.

    Asi jsem se špatně vyjádřil. CAB, který mi Sunnysoft poslal, přímo v PDA nainstalovat šel.

    Ještě pár dotazů:
    1. Jaké máš PDA?
    Mám Acer N30

    2. Synchronizace kontaktů, událostí, úkolů atd. probíhá přes AS bez problémů?
    Vše ostatní jde synchronizovat bez problému.

    3. Ostatní softy jdou instalovat dobře (přes AS i .CAB)?
    Jiné programy, ať už přes AS nebo z CAB jdou instalovat bez problému.
    .
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Dobrý den,

    problém je v tom, že na Win98 funkce SHGetFolderPathA původně nebyla vůbec k dispozici, protože byla zavedena do OS až ve verzích Windows ME a Win2k. Tato funkce byla později rozšířena také pro Win98 prostřednictvím knihovny: SHFOLDER.DLL, která se instaluje do systému v rámci instalace Internet Exploreru verze 5.0 a vyšší.

    Ve WinXP všechno funguje v pořádku, protože zde existuje knihovna SHFOLDER.DLL, která je na systémech Win2k/WinXP pouze prostředníkem tzn., že v případě, že je funkce SHGetFolderPathA volaná do SHFOLDER.DLL na Win2k a WinXP je toto volání směřováno přes knihovnu SHFOLDER.DLL přímo do knihovny SHELL32.DLL.

    Pokusíme se předřadit SHFOLDER.LIB před SHELL32.LIB tak, aby instalace chodila také na Win98.

    No snad jsem Vám to trošku přiblížil. Pokud jste již od našeho technika dostal instalační cab tak by to neměl být problém instalovat BM tímto způsobem. Setup v podstatě nedělá nic jiného než zkopíruje automaticky cab do PDA a tam jej dálkově spustí, všechno probíhá přes ActiveSync.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Dobrý den,

    děkuji Vám za obsáhlou odpověď. Měl jsem tušení, že to má na svědomí Win98, ale jinde jsem to nezkoušel a tak jsem to nemohl ověřit. Ještě se zeptám. Instalace pro ostatní programy od vaší firmy jsou dělány odlišně ? Jiné programy od vás mi nainstalovat jdou, pouze BM zlobí. Ještě jednou díky a přeji hezký den.

    Zdeněk Bulín
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od Zdeněk Bulín
    Dobrý den,

    děkuji Vám za obsáhlou odpověď. Měl jsem tušení, že to má na svědomí Win98, ale jinde jsem to nezkoušel a tak jsem to nemohl ověřit. Ještě se zeptám. Instalace pro ostatní programy od vaší firmy jsou dělány odlišně ? Jiné programy od vás mi nainstalovat jdou, pouze BM zlobí. Ještě jednou díky a přeji hezký den.

    Zdeněk Bulín
    Dobrý den,
    má to na svědomí Win98, ale lze to vývojářsky ošetřit jak jsem psal v předchozím příspěvku, takže to napravíme.
    Omlouváme se za způsobenou disfunkci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Děkuji moc.

    Zdeněk Bulín
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od Zdeněk Bulín
    Děkuji moc.

    Zdeněk Bulín
    Dobrý den,
    odinstalujte si prosím stávající verzi BM 3.7 a stáhněte si aktuální veri BM 3.7: zde
    Dejte mi prosím vědět sem nebo přímo na můj email zda proběhla instalace na Windows98 korektně bez oné chybové hlášky, předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    12

    Dobrý den,

    stáhl jsem si BM 3.7 z odkazu, který jste uvedl, ale stejně to stále hlásí tu samou chybu a instalace ve Windows 98 se nespustí. Ještě by vás mohlo zajímat jakou mám verzi IE, protože jste psal, že podpora pro ..... byla později doplněna instalací IE. Mám verzi 6 se SP1.

    Zdeněk Bulín
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    244

    Citace Původně odesláno od Zdeněk Bulín
    Dobrý den,

    stáhl jsem si BM 3.7 z odkazu, který jste uvedl, ale stejně to stále hlásí tu samou chybu a instalace ve Windows 98 se nespustí. Ještě by vás mohlo zajímat jakou mám verzi IE, protože jste psal, že podpora pro ..... byla později doplněna instalací IE. Mám verzi 6 se SP1.

    Zdeněk Bulín
    Děkuji za informace a testování, ještě se na to podíváme.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sunnysoft Backup Manager
    Od OKOK_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-02-2008, 12:00
  2. Nový Sunnysoft Backup Manager 3.7
    Od TheMelin v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-12-2005, 16:20
  3. Sunnysoft Backup Manager
    Od Kleid v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-03-2005, 11:13
  4. Sunnysoft Backup Manager - Obnova systemu
    Od LongJohn v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-05-2004, 15:47