Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 73

Téma: Podrobná mapa Evropy

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od martinhamr
    Citace Původně odesláno od beecher
    Ono se staci podivat na tohle (pokryti CR Navigonem):
    Jak tohle nekdo muze u nas pouzivat, to fakt nechapu, vzdyt to je jeste horsi ne TT5 s 571 mapou...
    I. Zeptám se tě,kolikrát jsi v Lednu použil navigaci?
    II. použil jsi proto že jsi na ono místo netrefil,nebo jsi tam trefil ale s hračkou to je přeci jen zábavnější?
    Zabavnejsi ve smyslu, ze jako ne Prazak s navigaci dojedu snadno a rychle kam potrebuju bez bloudeni a riskovani kolize pri vahani odbocit-neodbocit?
    Fajn Praha treba v Navigonu je, i kdyz nijak extra...

    Nebo klasicka cesta tisickrat projeta a prave proto nudna a presto v zamysleni clovek mine sjezd z dalnice?

    Ee, myslim, ze navigace je prinosem i v beznem rutinnim provozu, a mit 2-3 softy na autonavigaci, kdyz to muze zvladnout jeden, je finance narocnejsi, i kdyz alternativy existuji, ze :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    488

    I.Nechápu proč by měla být Praha v Navigonu špatně? Je na 100% ... Ale já se svámi nehádám,jen mi příde že jakákoliv připomínka k Dynavixu je zde braná jako rouhání.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Rouhani...budeme bicovat, kamenovat, upalovat

    Ee, u me je zatim na prvnim miste TomTom...ale Dynavix se dotahuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Padla tu zmienka o používaní prejazdnej mapy Európy pri ceste napr. z ČR do Británie. Niečo v tom zmysle, že pri cestách po diaľnici je prejazdná mapa dostatočná.

    Už som to tu písal a znovu to zopakujem. Prejazdná mapa Európy nestačí ! Pokiaľ sa ide iba po diaľnici, tak ano, v pohode, ale v tom prípade človek nepotrebuje žiadnu navigáciu, diaľnice napr. v Nemecku sú značené super.

    Príklad z dnešného rána.
    Išiel som trasu Rozvadov-Stuttgart. Kto to pozná, tak vie, že sa ide v ČR po D5, potom v Nemecku po A6 na Norimberk a ďalej... A6 je kúsok za Rozvadovom na Nemeckej strane prerušená a tak sa ide chvíľu po okreskách a potom sa ide po A93 smer juh, z nej sa odbočí na nejakú okresku smer západ a po asi 15 km sa cesta napojí na A6. Potiaľto je to v pohode, zmienené diaľnice aj okreska spájajúca A93 a A6 na prejazdnej mape je.

    ALE !

    Pokiaľ je niekde nehode a treba to obchádzať, je tu problém. Dnes bola nehoda práve na tej okresnej ceste, spojnici A93 - A6. Takže policajti to odkloňovali na inú cestu. No a samozrejme táto iná trasa už nie je súčasťou prejazdnej mapy Európy, takže nejde navigovať.

    A podobne je to aj s okreskami okolo diaľnic, proste diaľnica, vyznačené exity a cesta končí pár sto metrov od diaľnice ! Takže pokiaľ by bola uzávierka na diaľnici a treba to obísť, Dynavix s prejazdnou mapou Európy nepomože.

    Toto je moja skúsenosť, takže pokiaľ sa ide v Nemecku po diaľniciach, tak OK, prejazdná mapa stačí, otázkou ale je, či je vobec v tomto prípade potrebná...

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Ano, mate pravdu. Pokud je nejaka objizdka / nehoda apod., tak prujezdni mapu lze pouzit max. k velmi priblizne orientaci.
    Asi jsem mel stesti, ale v poslednich mesicich jsem se setkal maximalne s kolonami a byl jsem s mapou spokojeny. Samozrejme prujezdni mapa nemuze nahradit plnohodnotnou mapu - to je pravda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    130

    Nejen objizdka, sjedu spatne ve Vidni a jsem v p...... . Snad bych jeste pochopil, ze kvuli licencim nemuzete prechazet plynule z mapy CR od Teleatlasu do map od Navtequ, proc ale nejde plynuly prechod napr. z Rakouska do Nemecka, kdyz mapy jsou od stejneho dodavatele? Koupil jsem upgrade na Evropu a neustale prepinani a nastavovani cesty je pro me dost velkym minusem jinak skveleho programu. Planujete do budoucna nejakou zmenu?

    PS: Kdyz prepnu mapu nebylo by mozno do zacatku alespon automaticky restartovat program a usetrit nam zase par kliknuti a trochu casu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Asi jsem to zcela nepochopil, ale proč u SW který mě stál 10k nejde přepínat mezi mapami? Mě jako uživateli je celkem jedno, jaké jsou kde llicence, já chci přejít z jedné mapy na druhou ops:

    Jo a doufám, že mohu mít na kartě vícero plných map (ČR, Rakousko, Německo ...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    130

    To muzes, ale pokud chces pouzivat podrobne mapy, pak musis vzdy po rucnim prepnuti pozadovane mapy restartovat program a a pak si znova naplanovat tu cast trasy, ktera vede pres prave vybrany stat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Ano, za par dni vyjde miniupdate na 1.5.1, ktera mmj. bude umet po zmene mapy restartovat program a pokracovat k drive zadanemu cili.
    Licence na mapu nam umoznuje pouzit v jeden okamzik mapu pouze urciteho uzemi. Budeme se snazit, dle vasich pripominek, pouzivani udelat vice prakticke pripadne zmenit cleou licenci nebo i dodavatele. To vse vsak jiz bude trvat dele.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    BTW Stale jsem nedostal odpoved na otazku, proc jsou pouzity pro EU mapy od Navtequ, misto od TeleAtlasu (tam by nemel byt licencni problem)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Telematix Software
    Ano, mate pravdu. Pokud je nejaka objizdka / nehoda apod., tak prujezdni mapu lze pouzit max. k velmi priblizne orientaci.
    Asi jsem mel stesti, ale v poslednich mesicich jsem se setkal maximalne s kolonami a byl jsem s mapou spokojeny. Samozrejme prujezdni mapa nemuze nahradit plnohodnotnou mapu - to je pravda.
    Ano, toto som mal na mysli.

    Ale keď už spomínate tie kolony, tak aj vtedy by bolo veľmi prínosné mať podrobnejšiu mapu. Napr. u Norimberku bývajú dosť často také kolóny, že sa vyplatí to obísť po okreskách ( v TT je to na pár kliknutí ).

    Ale beriem to... je to prejazdná mapa. Len asi máme odlišnú predstavu o pojme "prejazdná", podľa mňa by mala byť o stupienok podrobnejšia, pretože momentálne je úplne nanič - ako som spomenul, pri jazde po diaľniciach nie je potreba žiadna mapa, ani prejazdná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od beecher
    BTW Stale jsem nedostal odpoved na otazku, proc jsou pouzity pro EU mapy od Navtequ, misto od TeleAtlasu (tam by nemel byt licencni problem)...
    Dle nasich tehdejsich testu mimo CR byla jejich podrobnost nejlepsi z dostupnych map. Duvodu je ale vice (nepublikovatelnych)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    289

    Citace Původně odesláno od Marek71
    Ale keď už spomínate tie kolony, tak aj vtedy by bolo veľmi prínosné mať podrobnejšiu mapu. Napr. u Norimberku bývajú dosť často také kolóny, že sa vyplatí to obísť po okreskách ( v TT je to na pár kliknutí ).
    Ano. Bere prujezdni mapu jako bonus k mape CR
    Citace Původně odesláno od Marek71
    Ale beriem to... je to prejazdná mapa. Len asi máme odlišnú predstavu o pojme "prejazdná", podľa mňa by mala byť o stupienok podrobnejšia, pretože momentálne je úplne nanič - ako som spomenul, pri jazde po diaľniciach nie je potreba žiadna mapa, ani prejazdná.
    Pojem prujezdni mapa nedefinujeme my, ale vyrobci map (oba dost podobne) a jeji smysl je provest ridice do velkych mest na velkem uzemi po hlavni silnicni siti. Jnak nesouhlasim, i prujezdni mapa se docela hodi - minimalne pri heldani trasy je velmi uzitecna. Pri jizde do Parize jem v Nemecku prejel spravny exit na dalnici (jel jsem po dalnici se stale stejnym oznacenim, ale presto bylo potreba v jeden okamzik sjet z dalnice - rovne pokracovala jina dalnice. Byla tma, prselo, vsiml jsem si, ze jedeme nejak divne az za 70km. Co bych za prujezdni mapu dal )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    50

    Musím se dneska tak trochu přidat k nespokojencům, i když jsem s Dynavixem v provedení Evropa spokojen (po počátečních potížích na 4700). Dneska jsem totiž absolvoval bloudění na pomezí Slovenska a Moravy, když jsem sjel z dálnice zablokované kamiony. Měl jsem "nataženou" východní Evropu a tak jsem sice věděl kde jsem, nicméně DNVX mne vracel zpátky na dálnici, protože na druhé straně hranice prostě neměl žádné silnice. Takže došlo na klasickou papírovou mapu. :?
    Vidím tahle možná řešení. Poskytnout více kombinací map (např. v tomto případě SR a ČR) nebo dát možnost uživateli takovéto kombinace přímo vytvářet. Naprostým vrcholem by pak byla nějaká aplikace na PC, kde bych si mohl v grafické reprezentaci mapy Evropy vyznačit výseč mého zájmu a tu exportovat do PDA. Mohlo by to vypadat i jako autoatlas, kde bych si řekl, které mapové listy mne zajímají... To asi nebude možné díky vnitřnímu formátu map ale co kdyby? Dávám jako námět zcela zdarma a bez jakýchkoliv dalších nároků
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od pslany
    To muzes, ale pokud chces pouzivat podrobne mapy, pak musis vzdy po rucnim prepnuti pozadovane mapy restartovat program a a pak si znova naplanovat tu cast trasy, ktera vede pres prave vybrany stat
    Asi jsem opravdu Lama, ale JAK dostanu na SD kartu třeba ČR, Rakousko, Itálii? Když spustím Dynavix Manager, tak mi buďto něco nainstaluje a odinstaluje, ale nedá mi možnost to zkombinovat. A to jsem natahl všechny EXE soubory, cca 3.2GB!

    update no už jsem na to přišel, sem opravdu lama ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Garmin Nuvi 250 - firmware a mapa střední Evropy
    Od MrPierc_ce4you v sekci Ostatní raritní navigace
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2011, 16:48
  2. PLANstudio - podrobná mapa ČR 1:10.000-40.000
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 14:30
  3. Mapa Evropy pro oziho
    Od bugrcz v sekci OziExplorerCE
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 09:29
  4. Podrobná mapa ČR ??? (Ne navigace)
    Od marek pavelec v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2007, 10:22
  5. mapa evropy
    Od JirkaF_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 21:10