Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 29 z 29

Téma: ActiveSync - Synchronizace

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    74

    Ted jsem se dival i doma, kde mam AS 4.1 a tuto funkci tam mam take.
    Mozna bude ale rozdil v moznostech nastaveni AS u PDA a Smartphone...:?:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00116513_as_RapO.gif 
Zobrazení: 25 
Velikost: 14.5 KB 
ID: 3828  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    ActiveSync pro Qteka 8310 MUSÍ být ve verzi 4.1 build 4841 (kvůli fungování s verzí systému Windows Mobile 5.1 na Qteku 8310.
    ActiveSync ve verzích 4.x na PC NEUMOŽŇUJE nastavovat pro synchronizaci se Smartphone Qtekem 8310 plán (frekvenci, interval) synchronizace. Ikona i nabídka pro plán budou proto na PC pořád nefunkční.

    Jinde už na to přišli a tady je postup, jak změnit frekvenci synchronizace (lze i zvlášť ve špičce a mimo špičku - hlavně pro synchronizaci e-pošty, viz dál). Pro začátek je nejjednodušší nastavit oboje na RUČNĚ.

    Neděste se toho, je to vyzkoušené a prověřené. I když je to trochu složitější. Až najdem, jak na to rovnou v registrech, bude to tady. Teď zatím takhle.

    1) Spusťte ActivSync (AS) na nepřipojeném (ani USB, ani BT) Qteku.
    2) V Nabídce vyberte 4 Přidat zdroj serveru
    3) Do Adresa serveru napište třeba 1.1.1.1, na SSL nezáleží a Další
    4) Do Uživ. jméno, Heslo, Doména napište všude stejně třeba písmeno a (nebo cokoliv jiného, na tom vůbec nezáleží), zatrhněte Uložit heslo a Další
    5) Zrušte zaškrtnutí u třech možností (třeba Kontakty, Kalendář, E-mail) a nechte zatrhnutí pak u Úkoly, Dokončit

    Na displeji máte teď text Server Exchange atd. Do Nabídka a 2 Plán.

    A TEĎ si nastavte Plán synchronizace, jak je libo. Já dal oboje Ručně. Odchozí položky jsem nechal zatrhnuté pro Ihned odeslat.
    Kdo chce, může si ještě nadefinovat Špičku, což je čas, kdy přijímáte nejvíce e-mailů (např. během pracovní doby). Je to v Nabídce Plánu synchronizace volby 2 Špička. Můžete si zatrhnout jednotlivé dny týdne a určit Začátek a Konec špičky. Hotovo nebo Storno.

    A pro Plán synchronizace máme Hotovo.

    A teď navelíme Synchronizovat (i s tímhle imaginárním serverem). Problikne Připojování a je to zase zpátky. NEJDŮLEŽITĚJŠÍ je ale, že si AS i pro další potřebu (= synchronizaci přes USB nebo BT) ponechá nastavené hodnoty Plánu synchronizace!

    Takže teď můžeme ten fiktivní server zase smazat. Do Nabídka a 1 Možnosti.
    Na textu Server Exchange (je na něm rozsvíceno, jinak na něj najedem) vybereme v Nabídka 1 Odstranit a potvrdíme Ano. A Hotovo.

    A je vymalováno. Neboli můžeme synchronizovat, kdy to chceme my a dáme k tomu povel. Nastavené změny přežijí i soft reset.

    Příště si to nastavte podle chuti třeba jinak, těch možností tam (špička, mimo špičku) je kromě Ručně ještě hodně (každých 5, 10, 15, 30, 60, 120 a 240 minut).

    Kdo chce být na ActiveSync 4.1 hodně zlý, může na něj ještě na PC občas (nebo pravidelně) pustit KillSync. AS 4.1 totiž spustí synchronizaci ihned vždycky po připojení Qteka. Teprve až další synchronizace je ovlivněna výše uvedeným nastavením.

    Jestli nechceme tedy ani to, můžeme AS "odstřelit" ještě před připojením Qteka KillSyncem a AS pro první synchronizaci pustit ikonou pro AS až tehdy, kdy opravdu chceme. Jestli nám to takhle vyhovuje pořád, chce to dát na PC zástupce KillSyncu do seznamu "Po spuštění" a je od AS klid. Prověřeno.

    Thanks to:
    Chris de Herrera za KillSync
    clint za postup

    Download KillSync.zip (290 169 B)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    163

    Díky Milane,perfektní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    117

    Super, díky moc :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    48

    Existuje nějaka možnost ja synchronizovat po Wifi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2003
    Příspěvků
    117

    To by zaujimalo aj mna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2003
    Příspěvků
    944

    Synchronizace přes WiFi existovala a existuje, dokud se na PC používá AS 3.8 a k tomu (jako PDA) cokoliv se starším WM/PPC systémem (tedy ne Qtek 8310). Od verze 4 (jejíž poslední variantu 4.1 potřebujeme pro Qteka s WM 5) tam tato možnost není (byla vypuštěna).

    Více článek Pavla Kozy.

    Cituji:
    Poněkud paradoxně jsou ze hry vyloučeni majitelé nejnovějších Pocket PC se systémem Windows Mobile 5. Ti potřebují mít na stolním počítači instalovaný ActiveSync 4.0, kde však možnost připojení přes síť (WiFi) chybí. Podle polooficiálních informací z Microsoftu je na vině nevyřešená otázka zabezpečení uživatelských dat... V každém případě to znamená, že majitelé těchto zařízení mohou přes WiFi synchronizovat pouze s Exchange serverem.

    Doplním: Platí to i pro náš Smartphone.

    Nemáme-li Exchange server, Qteka 3810 (zatím) synchronizovat přes BT.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    48

    Takze jestli tomu spravne rozumim, tak pro WM5 a Qteka je AS 4.xx a u toho zatím není možnost synchronizace po Wifi a tím pádem jsem přišel o tuhle možnost i u 4700:-(
    Plánuje to Microsoft nějak v brzké době napravit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Citace Původně odesláno od Milan Švec
    ...
    1) Spusťte ActivSync (AS) na nepřipojeném (ani USB, ani BT) Qteku.
    2) V Nabídce vyberte 4 Přidat zdroj serveru
    ...
    Nevím jak ostatní, ale já mám při nepřipojeném QTEKu tu volbu neaktivní :? .

    Vyzkoušel jsem uvedený postup, bohužel, po smazání Server Exchange se synchronizace vrátí k normálu, tj. automaticky po každé změně .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Souhlasím s IPFem, a vyzkoušel jsem tento postup na DELL i na QTEK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Chvíli jsem přemýšlel, jestli to není tím, že AS synchronizuji i hx4700 i QTEKa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    U pocket PC jsem měl možnost synchronizovat složku My Documents s PC, ale pokud připojím smartphone, nikde nevidím v nastavení AS volbu synchronizovat soubory.
    Lze tedy přes AS synchronizovat složku My Documents se smartphone? Docela by se mi to hodilo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Nejde to až u smartphone s WM 6 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,648

    To si myslis, nebo to vis?
    Jestli to jde u SP WM6 tak to chvili preziju, v cervnu ma vyjit upgrade WM6 na i600
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Synchronizace s PC, ActiveSync
    Od Youzza v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 11:55
  2. ActiveSync a synchronizace casu
    Od st.tom_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 12:49
  3. ActiveSync synchronizace
    Od Snehulak_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-05-2006, 00:19
  4. MDA Vario a synchronizace WM5 s ActiveSync 4.1
    Od Jirass_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-01-2006, 09:04
  5. Synchronizace, ActiveSync,
    Od Ascalabrus v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-04-2004, 07:50