Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Math Tablet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    39

    chtěl bych se zeptat, jestli tahle "kalkulačka" umí kromě zobrazování funkcí vypsat třeba i kořeny polynomu (samozřejmě i komplexní, pokud jsou) nebo snad dokonce derivovat. Nějak jsem to tam nikde nenašel. U toho polynomu mi sice vykreslí graf, ale jednak nevím, kde zapnout něco, aby mi napsal i hodnoty bodů, kde protne osu do toho grafu a za druhé bych potřeboval znát ty hodnoty rovnou a ne je luštit z grafu. Netušíte někdo? Před chvilkou jsem si to pořídil a krapet tápu.

    A k těm derivacím, jestli jsou, tak kde? Ty by taky bodly
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Když už jsme u toho - umím zadat předpis funkce, ale za boha nedokážu vykrestit graf - byl jsem zvyklý na SpaceTime, a tam to šlo samo...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od Behe
    ...kořeny polynomu (samozřejmě i komplexní, pokud jsou) nebo snad dokonce derivovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    39

    pořád se s tím peru, ale nejde mi to Nemohl bys mi prosím napsat přímo nějakej vzorovej příklad? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    To johnny_G: Me se naopak jeste nepodarilo dat dohromady zadnou funkci krome te prikladove. Graf vykreslis klipnutim na tu ikonku v pravym hornim rohu. Obcas je to blbe zazoomovany, tak musis tap&hold nekam do grafu a autozoom
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od Behe
    pořád se s tím peru, ale nejde mi to Nemohl bys mi prosím napsat přímo nějakej vzorovej příklad? Díky
    roots(a<sub>n</sub>, a<sub>n-1</sub>, … a<sub>0</sub>) - až do 18. stupně.

    Pro polynom 3x<sup>4</sup>-2x<sup>3</sup>+8x<sup>2</sup>-2x-11=0 zadáš roots(3,-2,8,-2,-11) a Exe.



    Na derivace už přijdeš sám. Přidržením stylusu na jakékoliv funkci vyskočí nápověda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    39

    Jo tak je to. Já tam pořád psal i ten polynom

    A k těm derivacím. Na popisek tlačítka jsem koukal a moc mi to nedalo. Když dám například ddt("sin(x)") tak by mělo snad vyjít cos(x) ale vyjde mi 1. Jak na tohle?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od CommanderZ
    To johnny_G: Me se naopak jeste nepodarilo dat dohromady zadnou funkci krome te prikladove. Graf vykreslis klipnutim na tu ikonku v pravym hornim rohu. Obcas je to blbe zazoomovany, tak musis tap&hold nekam do grafu a autozoom
    No to jsem z toho magor - vždycky když tam klepnu, nezobrazí se ani popel. Vážně tu nikdo neví? Dokumentace je u toho jako prase a k ničemu :-D.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od Behe
    ...Když dám například ddt("sin(x)") tak by mělo snad vyjít cos(x) ale vyjde mi 1. Jak na tohle?
    Math Tablet nepodporuje přímo symbolickou algebru, k tomu je potřeba doinstalovat Xcas modul. V základní instalaci ti pouze spočítá číselnou derivaci funkce pro určité x. A když jsi proměnné x nepřiřasdil žádnou hodnotu, vyhodilo ti to derivaci pro x=0

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Citace Původně odesláno od Johny_G
    No to jsem z toho magor - vždycky když tam klepnu, nezobrazí se ani popel. Vážně tu nikdo neví? Dokumentace je u toho jako prase a k ničemu :-D.
    Místo povídání bude asi lepší pár obrázků. Jenom bych dodal, že manuál není zas až tak špatný, tvůj problém je vysvětlen hned v prvním odstavci v kapitole o grafech, tedy na straně 22. A teď ty obrázky:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    39

    Citace Původně odesláno od chromos
    Citace Původně odesláno od Behe
    ...Když dám například ddt("sin(x)") tak by mělo snad vyjít cos(x) ale vyjde mi 1. Jak na tohle?
    Math Tablet nepodporuje přímo symbolickou algebru, k tomu je potřeba doinstalovat Xcas modul. V základní instalaci ti pouze spočítá číselnou derivaci funkce pro určité x. A když jsi proměnné x nepřiřasdil žádnou hodnotu, vyhodilo ti to derivaci pro x=0
    Díky ti, dobrý člověče. Už mi to jede tak jak má. Bez tebe bych na to přišel až tak za rok Jestli vůbec. Teď ještě, aby mi prošlo PDA u zkoušky z matiky a bude to fajn
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od chromos
    Místo povídání bude asi lepší pár obrázků. Jenom bych dodal, že manuál není zas až tak špatný, tvůj problém je vysvětlen hned v prvním odstavci v kapitole o grafech, tedy na straně 22. A teď ty obrázky:
    Ježiš, já jsem vůl - nikdy jsem neklikl na tu volbu barvy. Díkyti.

    EDIT MODERATOR:
    Příspěvek upraven. To musíš citovat s obrázky? :? :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    nejdrive bych chtel podekovat za nakopnuti k xcas tahle vec se opravdu hodi.

    Postupoval jsem podle toho navodu a nyni jsem ve fazi, ze kdyz dam neco spocitat v MT pomoci xcas, tak se zobrazi takove to kolecko (obdoba hodin ve win) a na neco se ceka ... a dlouho (mam to sice na karte a rikaji, ze to bude pracovat pomaleji, ale tohle je opravdu dlouho)

    vsechny soubory jsem dal do jedne cesty (to by snad nemelo vadit, ne) cestu k cas.exe nastavenou mam, zastupce cas.exe i helperu v My documents mam (i kdyz myslim, ze to je jen kvuli tomu, aby se objevil v tom dialogu, kde se vybira cas.exe). Mam tam zadavat S: diff (sin (x)) ? Je jeste neco potreba udelat? Diky moc za jakoukoli radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    116

    Ve filestore mám adresar Xcas a v nem aide_cas, cas.exe, XCASHelpReader.exe. V RAM v adresari Math Tablet mam Xcas.txt a Xcas.dll ve verzi WM 2003 QVGA. Zadne zastupce neni potreba tvorit. V Math Tabletu pod tlacitkem Xcas navolim cesty k cas.exe a XCASHelpReader a hotovo. Xcas.dll i Xcas.txt jsi urcite zkopiroval z WM 3003 VGA, vzorec S: diff (sin (x)) mas taky dobre a Math Tablet mas taky asi ve verzi 2.02L, tak nevim...

    Edit: ten tvuj vzorec mi to pocita necelou vterinu.

    Edit2: jen me tak napadlo - mas opravdu spravne nastavene cesty k tem dvema exe? Nemas je prohozene?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    zkusil jsem to udelat tak jak to mas ty. Akorat ze Math Tablet (s tou dll a txt) mam na cf a nove vytvoreny adresar xcas s tema 2ma exe a jednim txt taky na cf. V programu po spusteni vyberu Xcas, abych se prepnul na ovladaci tlacitka Xcasu a pak kliknu na Xcas -> jsou tam 3 tlacitka - ty 2 dole nastavuji cestu - prvnim nastavim cestu k programu - tedy rekl bych cas.exe a tim druhym ukazu na XCASHelpReader.exe

    pak napisu S: diff (sin(x)) dam Exe a cekam ... a cekam ... stale cekam... uz me to nebavi -> reset nebo vypnout pres running apps

    jediny co me napada je zkusit nonVGA verzi Math Tabletu, ale to musim cely reinstalovat
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Androidi tablet- asus ci Samsung?
    Od TomBiker v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2011, 10:31