Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Obsazené COM Porty a GPSgate

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    88

    Potřeboval bych od zkušených poradit. Používm GPS Garmin přes seriovku COM1 s LOOX 720. Chtel bych soucasne pouzivat vice programu (TT, ozi). mam ainstalovany GPSgate, ovsem LOOX ma pro vitvoreni virtualiho COMu volny uz pouze jeden COM (COM0). Takze jsem na tom stejne jako kdyz jedu primo pres COM1 bez GPSgate. Muzete mi poradit zda lze nejak uvolnit obsazene COMy? Posilam prehled portu z Oziho. IR a BT ma obsazeno vice portu. Je to nutné? COM7 je port od CF GPS Pretec - tu taky obcas pouzivam.

    Diky za kazdou radu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Pokud se dobre pamatuji, tak trik je prave v tom, ze v kazde aplikaci nastavite port GPS Gate - tedy COM0
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    A jeste jedna vec, autor GPS Gatu nabizi tool na smazani COm portu, ale opravdu jej nepouzivejte, kdyz byste nevedel, co delate!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    88

    Kdyz nastavim pro TomTom i pro Oziho COM0 tak chodi jen ten co se nastavi jako prvni. Ten druhy se uz na GPS nepripoji. Chova se to stejne jako kdyz se pripojuji rovnou na COM1. Jedine co mi chodi na COM0 spolecne (s TT nebo Ozi) je GPS2GE. S nim se nainstaloval ten GPSgate.
    Prave si nejsem jist, zda mohu nektery z tech Comu smazat. IR pouzivam na dalkove ovladani. BT na pripojení GPRS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    188

    GPS Gate pouzivam: v setiings si jako Input nastavim prislusny port GPS a v Output jsem nejdriv pridal virtualni Com.
    Pak to funguje ve vsech aplikacich soucasne, napr. TomTom, Visual GPS etc. pri nastaveni na ten dany vystupni virtualni port.Jinymi slovy, nevidim rozumny duvod, proc by to nemelo fungovat i u tebe. Chyba bude nekde jinde. Nemyslim si, ze volbou jineho virtualniho portu neceho docilis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    838

    Citace Původně odesláno od Myrek
    GPS Gate pouzivam: v setiings si jako Input nastavim prislusny port GPS a v Output jsem nejdriv pridal virtualni Com.
    Pak to funguje ve vsech aplikacich soucasne, napr. TomTom, Visual GPS etc. pri nastaveni na ten dany vystupni virtualni port.Jinymi slovy, nevidim rozumny duvod, proc by to nemelo fungovat i u tebe. Chyba bude nekde jinde. Nemyslim si, ze volbou jineho virtualniho portu neceho docilis.
    U me taky funguje jako u Myrka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    88

    Děkuji za reakce.
    Včera jsem si stím doma znovu hrál a zjistil jsem několik věcí. Protože jediný dostupný virtuální port mám COM0, nemohu s GPSgate vyzkoušet některé programy (PocketEarth, AstroNavigator) protože neumožňují nastavit COM0. Takže bych stejně potřeboval uvolnit nějaký jiný COM.
    Garmina jsem měl v demo módu abych měl nějaký signál a zjistil jsem, že Tomtom tenhle demo signál nebaští. Ani přímo z COM1 ani přes GPSGate. Ozi ale jel OK.Tak to zkusím dneska venku, na skutečném signálu.
    Také mne napadlo, že to zkouším na nějaké trial verzi GPSgate, jestli nemůže být problém v tom?

    Stejně bych potřeboval to přiřazení COMů překopat, kdyby jste někdo věděl jak. A také bu mne zajímalo jak jsou COMy přiřazeny na jiných PDA, pokud by jste mi něko mohl típnout obrazovku, pls, nejlépe taky z LOOX 720.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    49

    ja sem si tez potreboval spoustet zaroven Tomtom a zaroven Que (garmin), problem je v tom ze garmin ma vlastni protokol, neni to standartni NMEA 0183. Zaver je asi ten ze na gpsgate jdou spostet zaroven programi, ktere pracuji standartne na NMEA 0183 a nebo programi, ktere pracuji s garminim protokolem. Vzajemne nelze:-))))
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    174

    Mam stejny problem jako tomasd, jako virtualni com port muzu zvolit jen COM 0, a ten jde vybrat jen v nekterych aplikacich!!!

    Lze nejakym zpusobem prinutit GPSgate abych si mohl za virtualni COM port zvolit napr. COM 1?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    88

    Me se to stale vyresit nepodarilo, bohuzel. Vsechny COMy jsou obsazene a jak nejaky uvolnit nevim. BT tam jsou 3, nevim proc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    174

    To je docela nemile, divim se, ze to tu neresi vice lidi? Nebo to ostanim funguje?!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. indikátor obsazené paměti
    Od rriha v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-11-2009, 16:07
  2. Automatické uvolnění obsazené RAM
    Od Yankee.106 v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-04-2008, 18:46