Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Nová verze ROM 1.6.7.1 pro Wizarda

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2002
    Příspěvků
    44

    Zdar ogaři,

    zde je postup, jak provést upgrade ROMky. V současné době jsem si flashnul do MDA Vario ROMku od QTEKa která je v současnosti asi nejnovější. A tím pádem mám Qteka (pozor je to ANGLICKY).

    Tato ROM 1.6.7.1 upgraduje také Radio ROM na verzi 1.13.10 (IPL a SPL je ve verzi 1.06).

    Takže jak na to.

    Zkontrolujte že máte verzi ActiveSync 4.1 (pokud ne tak zde: http://www.microsoft.com/windowsmobile/downloads/activesync41.mspx)

    Stáhněte z XDA Developers

    utilitu aWizard Wizard ROM Utils 1.2 beta 2
    (abyste viděli soubory ke stažení, musíte se nejprve na XDA Developers zaregistrovati nebo se připojte přímo na jejich FTP a aWizard stáhněte ze složky Misc.

    Ve výše uvedeném odkaze do fóra je také postup jak to udělat v angličtině.

    Důležité je v aWizardu nejprve spustit pomocí klávesy U tzv. CID Unlock aby to šlo fleshnout a pak asi nejlépe restartnout XDA.

    Pak už postačí stáhnout cca 55MB ROMku

    RUU_Prodigy_1060701_101_11310_QTEK_WWE_Ship

    a spustit update kde je krásný průvodce, který Vám přeflashuje vaše zařízeníčko.

    Zajímavá je rozhodně utilita pro odemčení extended rom Unlock Ext Rom Wizard.cab, ale POZOR na ROMce od verze 1.6.x.x nefunguje a zdá se že zatím není známé žádné řešení jak ER změnit.

    //JanHavlicek - upraveny odkazy na FTP. Kdyby je váš prohlížeč nepodporoval, pak je už. jméno a heslo na xda-dev společné - xda
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    86

    Prosím jsem zaregistrovaný, a nejde mi stejně stáhnout update....prosím pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Zminenou ROM uz mam taky flashnutou a musim rict ze oproti predchozi T-Mobajli je bez jakychkoliv rychlostich tweaku mnohem rychlejsi. Je to poznat uz na zacatku pri kalibraci displeje. Predtim sebou kurzon soupal trhane, ted beha plynule jak das :yes:.

    EDIT: Dalsi featura je, ze v aplikaci Phone se nahore nezobrazuje logo operatora , ale nazev aktualniho operatora (patrne zpusobeno absenci souboru carrierlogo.gif v ROM, ale tim lepe )
    Dalsi poznatek je, ze zde funguje CZ patch pro smartdialing.dll urceny pro MDA Vario..

    Macii: Nevim presne jakej CAB pro unlocknuti ext. ROM mam, ale me funguje, aspon v tom smyslu, ze po SR to je videt jako dalsi storage..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    No, takze Ext. ROM jde odemknou ve smyslu ze je videt a de do ni kopirovat, ale po SR tam pridany soubory nejsou..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    1,148

    Máte už vyřešené zazálohování původní romky ??? Kvůli záruce ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    52

    Citace Původně odesláno od Macii
    Zdar ogaři,

    zde je postup, jak provést upgrade ROMky. V současné době jsem si flashnul do MDA Vario ROMku od QTEKa která je v současnosti asi nejnovější. A tím pádem mám Qteka (pozor je to ANGLICKY).
    Hloupá otázka, ale k čemu je ten soubor s "mírně upravenou CZ klavesnicí", když systém je anglicky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Losos: Pomoci aWizard toolu z xda-developers jsem zalohoval OS a Radio..
    Xtr: To ze system je anglicky neznamena, ze ja nechci psat obcas cesky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    52

    Jsem fakt novacek v kauze MDA Vario ) , takze sorry ... tohle pocesti sw nebo lze nejak zadavat ceske znaky prez hw klavesnici?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2002
    Příspěvků
    44

    Přesně tak, umožní Ti to psát česky na hw klávesnici. Princip je ten že pokud chceš napsat například č tak napíšeš c a potom stiskneš a držíš klávesu s modrou tečkou vlevo dole a mačkáš mezerník dokud se Ti neobjeví požadovaný znak. Původní nastavení tam má spoustu v češtině nepotřebných znaků a naopak některé tam chybí (např. velké Ž nebo ď nejde napsat na MDA Vario a to ani na softwarové klávesnici!). Což je IMHO docela dobrý vtip od T-Mobile ;-) Ještě že jsou tady borci co to umí napravit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    130

    mohol by si napisat ci ta romka je v niecom lepsia?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Svata prostato, o par pripsevku vys jsem snad jednoznacne napsal, ze je o poznani rychlejsi - to je nejvetsi +.

    Navic, je anglicka, pro me dalsi velky +.
    Mas defaultne Letter, Block Recognizer, ba i transcrieber..
    Pro nekoho muze byt minus, ze prijde o ceskou sw klavesnici, ale Resco ty resi...
    Momentalne me nenapadaj dalsi veci, co porovnat... Snad casem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    186

    Drobný problém dnes ráno: funguje vám někomu s tou novou verzí budík??? mně ne (

    doplněno: nebijte mě, netlučte mě, budík samozřejmě funguje, o půl dvanácté večer, jak jsem to přehrál a "nastavil" si buddík na ráno, jsem si nevšiml, že mám zatržené jen pondělí a ono zítra je úterý ops:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    52

    nicméně je pravdou, že s novou verzí mě budík opravdu vzbudil a co víc, zatím žádný restart (řešil jsem to v jiném vláknu), musím to zaklepat ...
    Všeobecně se tváří daleko stabilněji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od Macii
    Zdar ogaři,

    zde je postup, jak provést upgrade ROMky. V současné době jsem si flashnul do MDA Vario ROMku od QTEKa která je v současnosti asi nejnovější. A tím pádem mám Qteka (pozor je to ANGLICKY).

    //JanHavlicek - upraveny odkazy na FTP. Kdyby je váš prohlížeč nepodporoval, pak je už. jméno a heslo na xda-dev společné - xda
    Funguje ti HW klávesnice (sym.txt) v základní aplikaci "contacts" při vyhledávání? Mně to nešlo, napsal jsem "c" a už mi to nešlo změnit na "č". Jenom by mě zajímalo, jestli je to v mé ROMce nebo něco jiného...

    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    8

    Ja jsem udelal upgrade, vse v pohode.

    Jediny problem co se objevil je se SMS. Na hlavni obrazovce vidim, ze mam 8 neprectenych zprav, v Inboxu nevidim nic.
    S jinou aplikaci ns SMS vidim ze v Inboxu ty zpravy jsou a lze je precist, ale nelze je smazat ani oznacit za prectene...
    S vestavenou aplikaci nelze SMS posilat, s jinou ano.

    Jako kdyby se ty SMS ukladaly nekam "blbe" - nevim...

    p.s. Maily funguji normalne. MMS jsem nezkousel, nemam je aktivni...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová ROM (Qtek 9100) pro Wizarda 2.17.7.2 WWE
    Od vario v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 159
    Poslední příspěvek: 13-06-2009, 17:05
  2. verze WM6 pro Wizarda
    Od Tom07 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-05-2007, 16:39
  3. Kyphurova Nová AKU 3.3 ROM pro HTC Wizarda
    Od flashman v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-02-2007, 00:55
  4. Nova ROM (I-Mate) pro Wizarda 2.16.9.1
    Od Saman_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 48
    Poslední příspěvek: 21-03-2006, 14:12
  5. Nová verze ROM 2.8.7.102 pro Wizarda
    Od marel_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 58
    Poslední příspěvek: 15-03-2006, 08:42