Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 24 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 349

Téma: MDA II s WM5 - novinky, tipy, triky, FAQ

  1. #1
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    V tomtom nově vzniklém tématu můžete navázat na předchozí diskuzi
    Kód:
    Předem mého dopisu -  XDA II je jedno z označení zařízení, vyráběných společností HTC pod označením Himalaya. U nás se s ním můžete nejčasteji setkat pod názvem T-Mobile MDA II nebo Eurotel DataPhone II - ovšem dále se vyskytuje pod názvem O2 XDA II, Qtek 2020, iMate SPV M1000 atd. Ja budu nadále používat označení XDA II.
    Prosím diskutujte čistě o problémech, novinkách a vylepšeních, spojených s XDA II s WM5, ale neptejte se na obecné problémy o WM5 a hledejte také například v diskuzích o MDA Vario, Pro (Universal) ap.
    Dodržujte prosím pravopis českého (popř. slovenského) jazyka.



    Nyní menší FAQ s nejčastějšími dotazy:


    Jak flashnout Windows Mobile 5 do mého zařízení ?
    Flashování je v podstatě stejné jako u předchozích Windows Mobile 2003 Series, proto návod najdete třeba zde nebo zde - na konec je NUTNO udělat HR!

    Jak udělat HR?
    Pod WM5 se trošku změnil způsob dělání HR - nyní se dělá pomocí kombinace tlačítek cam+rec+SR - tuhle trojkombinaci držte do doby, než se na obrazovce objeví Boot menu o třech položkách. Zde vyberte:
    Enable KITL = NO
    Clear Reg Hive = YES
    Format Storage = YES
    Pohyb/změny v tomto menu jsou pomocí tlačítek cam+rec. Až to nastavíte, tak je potřeba to potvrdit - to se dělá pomocí stisku joysticku.

    Jak se dostat do bootloader módu?
    Do bootloader módu se nyní dá dostat za pomocí držení Power+joystick+SR.

    Jaktože mám po flashnutí jen 14 MB úložného místa?
    Jak možná víte, v nových Windows Mobile 5 se jinak pracuje s pamětí. 128MB RAM bylo přiřazeno pouze pro běh aplikací a vše se nyní ukládá do ROM paměti. Velikost ROM u XDAII je 14MB (původní trvalé úložiště) + 16 MB (Extended ROM). Protože Extended ROM je již ve WM5 pro XDAII k ničemu, můžete ji vyčlenit na ukládání dat pomocí utilitky Hima_DOC_tool, která vám spojí dohromady oněch 14+16 MB na výsledných 30 MB (provede hard-reset !). Před spuštěním HIMA_Doc_Tool musíte extended ROM zviditelnit pomocí Extended_ROM_Unlockeru, po jeho instalaci spusťe v programs->ExtROM Tools "Unhide" a po SR "Unlock". Poté aplikujte HIMA_Doc_tool

    Jak nainstaluji RAMdisk ?
    V nových ROMkách od TofClocka je již RAMdisk integrován. Podle toho, jak velký RAMdisk chcete mít, takovou verzi ROM si také musíte stáhnout, jinak můžete mít problém. S použitým RAMdiskem samozřejmě přímo úměrně klesá velikost RAMky. To samé o velikosti RAM/ROM platí i pro verze od Buzze - ovšem RAMdisk není integrován, proto radsi stahujte odsuď. Výběr toho pravého řešení závisí pouze na vaší volbě. Pokud používáte náročnější aplikace a spouštíte jich více naráz, je lepší zvolit verzi s největší velikostí RAM - tj. 96MB - možnosti číslo 1. V opačném případě by vám měla stačit verze s menší velikostí RAM - tj. 64MB číli číslo 2. A pokud nemáte paměťovou SD kartu a potřebujete spoustu úložného prostoru, tak od toho je tu verze o 32MB - možnost číslo 3, ovšem tu bych nedoporučoval.

    Proč mi nefunguje synchronizace ?
    Windows Mobile 5 vyžadují nejnovější verzi synchronizačního programu Microsoft Active Sync 4.x. Poslední verzi si můžete stáhnout zde (česká, english).

    Ani po instalaci ActiveSync 4 mi nefunguje synchronizace
    Zkuste úplně vypnout váš firewall, popř. antivir - mnoho problémů mohou způsobovat právě tyto programy.

    Ve WM5 mi nefunguje SIM Toolkit, Bezdrátový modem přes USB a xBackup, lze to nějak spravit ?
    Bohužel, ani jedno zatím ani v posledních verzích WM5 pro XDAII nefunguje, prozatím to musíte oželet nebo downgradovat na WM2003SE. Nicméně SIM Toolkit by měla podporovat nová ROM s pořadovým číslem 1.70a, tak se nechme překvapit Záloha PIM (kontaktů, kalendáře, úkolů a poznámek) lze velmi jednoduše, pomocí překopírování souboru \pim.vol. Ke kompletní záloze lze taktéž použít SunnySoft Backup Manager v minimalní verzi 3.7.

    Jak zazálohovat SMS?
    Tohle by měl jednoduše umožňovat přímo v zařízení Dopod SMS Backup - nicméně mně nefunguje, takže doporučuji Jeyo Mobile Extender 2.0, který funguje zcela korektně.

    Ve WM5 nemám českou klávesnici, lze nějak použít předchozí LEng?
    Bohužel česká klávesnice ve WM5 standardně chybí a LEng nelze použít. Řešením se tak stávají placené programy, jako oblíbená Resco keyboard nebo klávesnice z českého překladu InterWrite 9 od Sunnysoftu, stejně tak fungují český IntelliPad (PhonePad), počeštené SPB FullScreen Keyboard a spousta dalších.

    Existuje čeština pro XDAII s WM5?
    Ano, existuje. Můžete použít neplacenou a neúplnou lokalizaci od buzze zde.

    Nebo placenou lokalizaci od SunnySoftu. Pozor, na některých nových ROMkách od TofClocka nemusí čeština pracovat

    Jaká verze Radia je pro WM5 nejlepší ?
    Dle diskuzí na buzzdev.net je nejlepší prehistorická verze radia 1.08, dle našich zkušeností je nejlepší verze 1.17. Poslední verze 1.18 může způsobovat problémy s připojením k síti operátora.

    Jak zprovoznit MMS?
    Pro verzi 1.60c a starší by mělo stačit nainstalovat ArcSoft MMS Composer. 1.65c by už měla tento program přímo obsahovat.

    Jak se připojit k GPRS/MMS? Existuje nějaké jednoduché nastavení?
    Pokud pominu, že částečně fungují i starší beecherovy caby pro připojení, tak lepším řešením je stáhnout si ElSoftova nastavení připojení - dle svého operátora.

    Nemůžu rozchodit své bluetooth hands-free s XDAII
    Ačkoliv byl standardní MS BT stack údajně vylepšen a nyní podporuje daleko více zařízení, než pod WM2k3(SE), stále je to jen MS BT stack. Pro WM5 a MDA II zatím neexistuje funkční Widcomm BT stack, ovšem je možné nainstalovat vylepšení MS BT stacku od Cambridge Silicon Radio Ltd., které přidá (lepší) podporu profilů BT tiskáren, zabezpečení, přenost obrázků, souborů a hlavně audia.

    Zařízení stíhá, ale trhá se mi zvuk - co s tím?
    Použijte starou dobrou utilitu GB-Soft Tweak pro zvýšení priority pro audio. nyní je i pro WM5.

    Proč existuje více druhů aktuálních ROM WM5 pro MDA II?
    Původem existovala pouze jedna řada, ovšem v poslední době se objevila čínská verze ROM, která byla výrazně rychlejší. Tak se přeložila, TofClock ji trošku doupravil a vznikla nám nová řada. Každopádně číslo verze neznamená, že čím je vyšší, tím je automaticky i lepší.

    Při otočení obrazovky se joystick "neotočil" (nohoru = doprava, doleva = nahoru ap.)
    Použijte tzv. Screen rotate fix.

    Jaké programy mi budou fungovat po přechodu na WM5?
    Z pravidla platí, že poslední verze většiny programů nemají s WM5 potíže - ostatně je to i v zájmu výrobců SW. Programy, kt
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    970

    Zrychlení práce se systémem (neplatí pro ROM 1.65b a novější)
    V registrech (trebas za pomoci PHM Registry Editoru) upravte:

    Kód:
    1. Zvýšení rychlosti WM5
    
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Stroagemanager\FATFS
    "Cache Size" změňte na 4096 ( dec ) nebo 0x1000 ( hex )
    
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Stroagemanager\FATFS
    "Enable Cache" změňte na 1
    
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Stroagemanager\Filters\fsreplxfilt
    "ReplstoreCacheSize" změňte na 4096 ( dec ) or 0x1000 ( hex )
    
    
    2. Zrychlení odezvy displeje:
    
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\GLYPHCAHCE
    "limit" změňte na 32768
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    0

    Tak pred chvili jsem doflashoval. Zatim jsem nemel moznost vse proverit a jak je tahle nova verze dobra se ukaze az po delsim testovani... ale letem svetem jsem z ni mile prekvapen, vse zatim chodi jak ma, synchronizace bez problemu, pShutXP taky potesi, rychlost dobra a celkove mi to prijde hodne dobre vyladeny !
    Jen ten prvni bootovaci obrazek na kterem jsou mimojine vyobrazeny informace o verzi je celkem osklivej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    125

    Počeštění jede,to logo je fakt divné,ale nevadá,rychlost-dobrá.hlasitost vyzvánění je opět na nižší úrovni než jiné zvuky.Kamera-doufám,že to vyřeší co nejdříve,protože je nepoužitelná.
    Ješte-k čemu se používá xda2nbftool?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    0

    jo kamera je des a hruza... snimac to otoci o 90stupnu... fotit sice lze, ale je to desny, funguje vam nahravani videa nekomu? me to napise chybu, takze taky doufam ze to rychle odstrani nejakym fixem nebo novou rom

    SimToolkit mi nejede (kdyz jej spustim, nic se nestane), integrovani SIM manager pracuje spolehlive, v nastaveni v Inboxu je polozka MMS, takze by mohly jet i mmsky, ale nezkousel sem zatim... Celkove ale spokojenost... nejvice me stve ta camera:no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    125

    ten sim manager mi teda blbne.Načtu kontakty do mda-v nastavení dám filtr,ale kdyř ty kontakty vypnu a zase zapnu,tak jsou tam vidět i ty čísla ze sim.Ten filtr se sám nastaví tak jak byl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Tak jsem včera a dnes testoval novou ROM 1.70a, teda nedoporučuji vám ji flashovat, není zrovna nejpovedenější

    známé chyby, které se již objevily na buzzdev.net:

    1) Fotoaparát - nepochybně je naprosto nepoužitelný
    2) MMS zprávy nefungují. dají se přijímat a odesílat, avšak po otevření MMS se ukáže prázdné okno
    3) Naskakující obrazovka s žádostí o zadání hesla hned po vypnutí zařízení (kdo to tedy používá)
    4) Nemožnost fotit v těch rámečcích, po kliknutí na způsob focení - rámečky naskočí chyba o nemožnosti nalezení templates v /My Documents/Templates
    5) Pocket Outlook se nemůže připojit k POP3 serveru přes ActiveSync a to s nejen s aplikací outlook
    6) Po kliknutí na ikonku baterie vedle ikonky zvuku se nyní nedostanete do aplikace Power (i když tohle nepovažuju jako chybu, dokonce je to možná lepší, když se "utapnu"
    7) Podobně jako v bodu 3, když je zařízení na nabíječce, stejně vyskakuje hláška o zadání hesla (když ho máte nastaveno)

    2 janstik: o xda2nbf : koukni na první bod a hledej na mda.epot.cz, vše tam najdeš, nebo hledej na ce4you

    co se týče nastavení filtres v kontaktech, tohle už bylo chybné i v předchozí 1.65b
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    125

    Chtěl bych se zeptat-je nějaký program pro zjištění,v jakém stavu je flash paměť v mda II? a v čem editovat ten nk.nbf?????
    __________________________________________________ __________
    Tak už jsem to našel v servisním manuálu-je tam vše jak otestovat a rozebrat MDA 2.
    __________________________________________________ __________
    Nějak mi to nechce přejít do test módu.Servis-manuál je zde:
    http://xda.ic.cz/pda/HTC XDA II-MDA II Service Manual.pdf[/URL]
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    112

    Už jsem to tu nadhodil -ale nevím kde dělám chybu když nemůžu upravit velikost pameti a nebo mi to tam zustavá neustale stejný z předchozí verze-třeba 1.72.WWE

    S tou 1.70 verzí to jsem měl to samý..cili to šlo z domu..a to jsem tam přihodil radio 1.08 v domění že to bude lepší..

    mám to totiž nastejno když to tam dám a nebo když to tam nedám -tak mě to drabítko zarazilo ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Co máš na mysli ? Buď konkrétnější

    A když tak upravuj svoje posty a nepiš hned nové, je to pro přehlednost diskuze, díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    285

    no uz mam 1.70a64wwe no fakt ta kamera foti nejako kryvo ale uz tam tofclock nahodil novu beta werziu stahuj tu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    125

    Ta beta verze nejde nacpat do mda-ška.Hlásí to,že to není korektní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od janstik
    Ta beta verze nejde nacpat do mda-ška.Hlásí to,že to není korektní.
    Mně se to podařilo, již ji tam mám, když tak napiš, co ti to píše. Upravuješ ji správně pro operátora, čili T-Mobile ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    285

    Citace Původně odesláno od janstik
    Ta beta verze nejde nacpat do mda-ška.Hlásí to,že to není korektní.
    uz asi viem kde je chyba pouzi namiesto himaupgrade.exe co je pri tom - himaugrade_noID.exe,najdes na buzzdev.net...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    125

    No neupravuji,protože to neumím.Dělal jsem to v xda2nbftool,ale nějak jsem se stím nedomluvil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 24 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Tipy a triky pro HTC S710 Vox
    Od raven_kix_ce4you v sekci Zbývající SMP
    Reakcí: 305
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 12:42
  2. PocketCM Calendar - novinky, tipy & triky...
    Od Martin Ráž Hoch v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2008, 18:26
  3. Tipy a triky
    Od samsanek_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit příslušenství?
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-06-2005, 10:50
  4. Tipy a triky
    Od hop_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-04-2002, 18:45