Omlouvam se za prodlevu, venovali jsme se dalsim vecem.
Rad to pripravim, muzete mi ji zaslat? Naposledy se mi ji nedarilo stahnout a nebyl cas to zkoumat ;-(
S diky
Omlouvam se za prodlevu, venovali jsme se dalsim vecem.
Rad to pripravim, muzete mi ji zaslat? Naposledy se mi ji nedarilo stahnout a nebyl cas to zkoumat ;-(
S diky
Už se blíží červen, takže by to mělo už být dávno na světě...Původně odesláno od PLANstudio
![]()
Proč nezveřejníte strukturu a kódování SMP souborů? Nemusíte se tak starat o programování aplikace - tu si uživatelé vytvoří sami! A na převod do S42 můžeme použít gabor_timar.xls sešit resp. dávkový převod: transform.xls ke stažení na: http://www.geospeleos.com/Mapovani/WGS84toSJTSK/S42_JTSK_UTM_WGS84_prepocet.zip
Můžem potom (na rozdíl od Vás) používat POI z online.poi.cz.
Jakakykoliv programek by se hodil.. prevod souboru si kazdy udela sam, pokud nestihate, muzete casem udelat dalsi verzi, ktera bude prevadet sama. Ale ted by se opravdu, kdyz zacina byt venku tak pekne, hodilo zverejneni toho co mate. Treba i neoficielni cestou a klidne i napul nefunkcni![]()
Primlouvam se mit moznost si doplnovat sve POI sam. Ja sam nemam se schrankami geocachingu problem, ale na vasich strankach je stale aktualizace z 28.02.2006, 1232 bodů. Ted je aktivnich skrysi 1518 a dalsi kazdy den pribyvaji.
Diky
Reaguji později - byli jsme promapovávat Chorvatsko...
Souhlasím, do 14 dnů něco připravíme. Řešení pro web ztroskotalo, uděláme prográmek pro WIN, který bude umět i přepočet z WGS do interního formátu.
Aplikace pro generování uživatelských databází je připravena!
Zatím ji nabízíme jako betaverzi pro zájemce o testování. Nám vše fungovalo bez problémů, ale budeme rádi za další nezávislé otestování.
Vše potřebné najdete v ZIP souboru na této adrese:
http://www.pdamapy.cz/down/sm2/SMusrpoi.zip
Pozor! Součástí je i nová betaverze SmartMaps 2.8.1, protože starší verze uživatelské body zájmu nepodporují (museli jsme provést drobné úpravy). Nezapomeňte si tedy před testováním nahrát smartnav.exe do PDA!
Nezapomeňte před testováním zazálohovat! Např. pomocí SmartMaps Tools.
UserPOI je příjemná věc, díky. Pouze nevím v jakém "formátu" mám napsat WGS84 souřadnice. Jak zapíšu např. tyto souřadnice N 50° 4' 42.53" E 14° 25' 23.84"? Z toho přiloženého csv souboru jsem to nepochopil. Děkuji za odpověď.
Souřadnice WGS 84 jsou v desetinném vyjádření, které snadno získáte následujícícm postupem (při přepočtu postupujeme "odzadu"):Původně odesláno od genoske
42.53" / 60 = 0.70883 (přepočet vteřin na minuty)
0.70883 + 4'´= 4.70883/60 = 0.07848056 (přičtení vteřin k minutám a převod na stupne)
0.07848056 + 50°= 50.07848056 (přičtení minut ke stupňům)
Výsledkem je souřadnice ve stupních.
Pro více položek je vhodné využít funkce tabulkového procesoru (např. Excel či OpenOffice-Tab)
2 PLANstudio: součástí stáhlého souboru upgrade betaverze 2.8.1. není, jak je uvedeno v příspěvku výše?
Již je uvolněna verze 2.8.5, kterou najdete v samoobsluze na www.pdamapy.cz.
Prosim Vas, muze mi nekdo poradit jakym zpusobem ziskam aktualizovane body geocachingu do smartmaps? Nevim jakym zpusobem prevest .gpx do .csv abych mohl pouzit tuto http://www.pdamapy.cz/down/sm2/SMusrpoi.zip aplikaci.
Dekuji
Nejlépe je to udělat v Excelu a pak následně zkonvertovat. Mám k dispozici aktuální stav (všechny body CZ) k 20.10.2006, pokud by měl někdo zájem.
Dobrý den,Původně odesláno od Whippy
v aplikaci SmartMaps ConvertTools můžete načíst datový soubor *.gpx bez konverze, v dialogovém okně "Zdrojový soubor" můžete vybrat, jakého typu se soubor načte.
Je moznost pri vytvareni vlastnich POI bodu mit vlastni ikony, jako to treba umoznuje TomTom ???
V současné době nejsou ikony, vyjma žlutého čtverečku, přítomny. Ani u POI z naší produkce, ani u uživatelských.
Je možná trochu otázkou, jak by se používala mapa se změntí různých symbolů POI na rastrové mapě a jejich odlišení od pozadí, přeci jen se u PDA musí kalkulovat s relativně nizkým rozlišením, oproti PC verzi našich map.