Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: WIFI připojení s Loox 720 k Asus wl-500g

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    měl jsem zmiňovaný router Asus wl-500g musel jsem ho reklamovat a poslali mi novej a teď se k tomu novýmu nemohu přes wifi připojit. Loox napíše jen že síť je k dispozici.

    - s notebooky se připojuji bez problému
    - zabezpečení používám WPA-PSK TKIP

    Samozřejmě jsem zkoušel i nový i starý firmware Asusu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    ja mel problem s pripojenim, kdyz sem mel zapnuty na WiFi passphrase...kdyz sem to tam natukal rucne, tak to slo bez problemu...nebo zkus hitchhiker (ve freeware )
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    tak s hitchhikerem mi to taky nejde, píše mi failed to associate with access point :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    dulezity je mit tu verzi 0.32...zkus si vypnout to sifrovani (komplet) a pak se pripojit, pokud se nepripoji ani tohle, tak je to asi v tom PDA...jo a jeste samo pred tim pripojenim bez sirfovani provest soft reset...pokud tohle pojede, tak potom nastavit sifrovani, ale nepouzit tu passphrase, ale rucne vytukat ty klice (na 128bit u wep je to 16 znaku hex) a jako default nastavit klic jedna...kdyz sem mel toshibu, tak ta si nejak nerozumela s routerem a nedostala nikdy IP...a este me napadlo, jestli nemas zapnuty MAC filtr v routeru, po vymene PDA je samo MAC adresa jina, tak je to potreba doplnit...a k te toshibe...pripojila se jen po resetu a jen pomoci hitchhikera...

    edit: aha, sem trubka, novy je router, ne PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    :-( bez jakýkoliv ochrany se mi to taky nepřipojí
    - vidím problém v PDA, protože notebboky se připjí bez problému

    -ach jo, že já jsem ten aušus (asus) kupoval, domů jsem pořídil Linksys a je to bez problému
    - ten první aušus jsem reklamoval, protože se na něm ten air/wifi vypínala a musel jsem ji každý ráno zapínat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    no bez teho sifrovani by se to melo pripojit bez problemu...zkus zkontrolovat takovy ty veci jako DHCP, MAC filtr, apod...na SMC routeru mam DHCP list a error log, tam by mohl byt popsany postup pripojovani teho PDA...no a jinac oblibene: udelat HR PDA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Jen...mozna takova kravinka. Nemas naahodou AP zapnuty na 801.11g only??? Pak se 801.11b zarizeni proste nedokaze pripojit.
    Jinak o shitovosti konkretne tohoto Asusu v porovnani s Linksysy se da polemizovat, i kdyz, co Linksys koupilo Cisco a dava tam svoje firmwary, je to pouzitelny
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    no,
    tak HR PDA už jsem udělal taky, nevěděl jsem si už rady proto, jsem napsal sem.

    - Router mám nastaven jako AP, IP adresu,DNS.. bych měl dostávat ze sítě, tak jak ostatní počítače, na PDA mám tedy nastaveno zjišťovat z DHCP.
    - MAC filtr je vypnutý

    -zkusil jsem teď i 801.11b only
    vše však bez výsledku :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    To je divné. Tento router jsem koupil v pátek a zcela bez problémů rozchodil na své 718tce. Dokonce se připojím i před domem a vše hladce. Nastavil jsem tam i zabezpečení přes 128bit WEP key, dále filtruji MAC (povoleno pouze mé PDA), vypnul jsem veřejné SSID (není to ve scanu vidět) a vše šlape. Jestli chceš, napiš mi SZ, pošlu Ti telefon a večer to můžeme projít krok po kroku, určitě to rozchodíš...

    P.S. Koupil jsem si modem WL-500g deluxe, tak na tom mám přes USB i webkamerku a FTP
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    P.P.S zkoušel jsem to i přes Hitchhiker, ale úplně nejlépe to jde přes kalsický E2C, což je součástí systému a je to dobře nastavitelné. btw. máš DHCP ON? Defaultně tak je od výrobce. Dej IP i DNS automaticky. Co je u Tebe zdrojem internetu, který chceš přes router šířit? Pokud chello, přeregistroval jsi MAC adresu u CHELLA?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    - mě ten přechozí taky fungoval, mám pocit, že to budu muset nechat ještě jednou vyměnit

    - připojuji ho firemní síti, tak že DNS, IP přidělují servery, připojení k netu je přes proxynu na optice

    pozn. pře E2C to asi nenastavím na WAP-PSK TKIP
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    155

    Jestli to u předchozího (stejného modelu) fungovalo, tak je jasné, že budeš muset měnit. Jinak nevím, ale podporuje PDA WAP-PSK ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    1,057

    nooo, kdyz IP prideluji servery, tak nemuzes mit na AP (routeru) mit nastaveny DHCP, musis to mit vypnuty, pac jinak se ty IP prideluji na dvakrat...nebo LAN kabel pripojit do WAN portu u routeru...mel sem to takhle udelany doma (1. router klasika (7004VBR2) a pak WIFI router) a taky to delalo bordel a pak staculo u teho Wifi routeru vypnout DHCP a bylo vse OK (router fungoval jen jako switch)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    DHCP zapnutý nemám, v režimu AP DHCP ani není možno nastavit a s tím WAN portem si taky nejsem jist

    In Access Point mode, all 5 Ethernet ports and wireless devices are set to locate in the same local area network. Those WAN related functions are not supported here.

    Explaining with technical terms, access point mode is, NAT is disabled, one wan port and four lan ports of WL500g are bridged together.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Huh tak nastavit respektive povolit routovani Ten Asus to umi, a nejen on
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Loox N560 a připojení k domácí wifi
    Od Michael99 v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-11-2009, 22:05
  2. AP Asus WL-500g aj ako Bluetooth AP (2 in 1 :o)
    Od ilach v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2008, 13:15
  3. LOOX n 560 A WIFI PŘIPOJENÍ
    Od boobek v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2006, 18:28
  4. wifi ipaqu 4700 a Asuswl-500g
    Od Kmirek v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-07-2005, 13:00
  5. Asus Spacelink WL-500g je vynikající bezdrátový router
    Od Erikt68i v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-04-2005, 19:57