Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Pomoc s zlozitejsimi otazkami pre zaciatocnika, MDA Vario

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    Nedavno som sa rozhodol ze si kupim MDA Vario a tak som si zacal zhanat informacie a vsade soms a docital priaznive kritiky az kym som sa nedostal na tento server. Vela ludi sa tu stazovalo na rychlost. takze moja prva otazka znie.

    1. AKo je vlastne z rychlostou a kvalitou pristroja.Myslim hlavne na T-mobile Mda Vario.

    Tak a teraz by som sa chcel opytat na niektore veci na ktore som narazil na tomto serveri a ako novacik v oblasti PDA o nich nemam ziadne vedomosti. Vopred sa osprvedlnujem ak u niektore temy boli prezerane ale stravil som hladanim odpovedi vela casu ale nie pri vsetkych sa mi to podarilo.

    2.pokial som spravne pochopil extended rom sa pouziva na customizaciu pristroja operatorom. Ako sa da do nej dostat, ake su rizika ked sa zmeni za inu a da sa po pripade zalohovat stara v pripade zarucnej opravy.

    3.casto som v diskusiach zbadal *.cab subory. myslim ze sa nimi daju pozmenovat fukcie pristroja. Kam sa tie subory kopiruju lebo to som sa nedozvedel.

    4.viem ze sa to uz preberalo ale odpoved som nenasiel. Da sa z Tmobile cz odstranit ceska lokalizacia nejak bez problemov aby vsetko spravne fungovalo.

    5. A nakoniec by som sa chcel spytat ci ma zmysel radsej chvilu pockat s kupou kym sa vychytaju chyby vo firmwary alebo sa to da vsetko sravit pomocou vysie uvedenych sposobov.

    Viem ze to bolo dost otazok naraz ale budem vdacny za vase odpovede.
    Zatial dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Ad 1) Jak jsem uz tady psal v jiné diskuzi, s odezvami a celkove s rychlosti Varia jsem velmi spokojen a zadne vetsi problemy jsem nezaznamenal.

    Ad 2) Ano, extended ROM je pamet urcena k ulozeni programu, kteri se mají nainstalovat po HR a zamerem bylo, aby ji vyuzivali jen mobilni operatori, repektive prodejci. V pameti jsou instalacni soubory-caby, deskriptor instalacniho postupu (config.txt) a interpret deskriptoru odpovidajici za prubeh instalace. Jednoduchym hackem se da ER zpristupnit - potrebne nastroje jsou na www.XDA-developers.com. Jde o zasah takrka bez rizika.

    Ad 3) Cab soubory staci nakopirovat kamkoli do zarizeni a spustit je - dojde k instalaci aplikace a/nebo k zapisu do registru, kopirovani souboru atd.

    Ad 4) Myslim, ze stoprocentne funkcni postup jeste není znam.

    Ad 5) IMHO nemá smysl cekat. Dodavana ROM je slusna vyladena, chyby budou vždy, a upgrady ROM od TMO zatím nejsou prilis caste. Ja osobne doufam, ze TMO da ke stazeni alespon ROM s AKU 2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Ad3
    Soubory s příponou CAB jsou určeny pro intalaci v cihle, čili bez nutnosti připojení k PC. Tyto soubory mohou být jak systémové, tak např. manažer, či nějaká hra. Soubor nahraješ kamkoliv (třeba na paměťovou kartu) a pokud na něj v průzkumníku PDA poklepeš, proběhne samoinstalace na autorem určené místo (zpravidla do RAM) a instalační soubor se smaže.
    Pokud chceš ovlivnit místo, kam se má program nainstalovat, stačí použít free soft CABINST, kde se dá určit umístění instalace a zakázat smazání samotného souboru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Pokud nechces menit slozku, ale jen "disk" (pamet, kartu), tak na WM5 cabinst nepotrebujes, system se ptam sam..
    A kdyz nechces aby se cab smazal, staci mu dat RO flag..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    Dakujem velmi pekne za info konecne mi to ozrejmio nejake veci.
    Este ma napadlo zopar veci na ktore som sa zabudol opytat.

    1.v jednej diskusii som sa docital ze pred preflashovanim treba najprv spravit unlock a CID unlock.Mohli by ste mi prosim vysvetlit co to znamena.

    2. Nerostal som odpoved ze ci sa da povodna ER nejako zalohovat v pripade ze treba poslat pristroj na reklamaciu. A ci sa da zarucit ze sa to tam bude dat nahrat ak pristroj z novou ER zacne blbnut.

    3.A este jedna prosba.Na stranke XDA som bol a snazil som sa tie programy hladat ale zjavne este nerozumiem ako to na tychto strankach funguje. Mohol by mi niekto poslat link na tie programy ktore davaju moznost pracovat s ER.(ak sa to nesmie sem tak na mail alebo sukromnou spravou) a pripadne poradit ako sa na strankach orientovat a vyhladat to co hladam. A ako zistit ze napr. ponukana ER bude dobre fungovat.

    4.este kratka otazka preco by som mal mat zaujimem po nainstalovani si ponechat .cab subor v zariadeni. Je to len kvoli zalohe???

    Este raz velmi pekne dakujem za ochotu. Zacina ma to cele dost zaujimat. dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    1) Unlock je na SIM lock, to ale Vario nema.. CID unlock je proto, aby ti to dovolilo preflashovat
    2) ER je jen oddil v ROM. Zalohujes bud jen obsah zkopirovanim, nebo cely oddil pres tool na editaci Wizardi ROM (viz. xda-developers). Na Wizardu prace s ER je easy, je totiz default RW, jen neni videt. Bud ji muzes nechat skrytou a dostat se do ni jen pres changedir (v totcmdce horni lista), nebo pomoci zasahu do registru ji "odkryt" a je videt jako dalsi uloziste.
    3) na xda-developers musis byt registrovany, abys moh stahovat attachmenty
    4) Treba protoze ER je RW, tak ten cab musi byt RO, aby se nesmazal..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    lk_ce4you
    Guest

    3) alebo ftp://xda:xda@xda-developers.com/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    zas raz diki.

    1. Ked sa da ER tak lahko zalohovat naco su potom tie back up utility.Alebo to je na nieco ine??

    2.A co to je dump file???

    3. a toto asi bude upne hlpa otazka ale co su to splashscreeny a carrierlogo.

    Diki za odpovede a sorry ze tolko otravujem. caute
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    Mel se by ssi nekde neco precist, protoze se ptas na uplny st....

    Covece co ses furt tak nadrzenej na tu ER?? Nejak ten enormni zajem nechapu. ER normalne, kdyz se v tom nehrabes, vubec nepouzijes..

    V jaky souvislosti jsi prisel na ten dump file? Dump obecne znamena nejaky vypis..

    splashscreen je obecne okno s obrazkem co se zobrazuje pred strartem programu.. tady to jsou obrazky co se zobrazujou pri bootu zarizeni..
    Carrier logo je logo operatora, na MDA zobrazeny v dialpadu, mozna este nekde jinde..

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    7

    Este raz sorry za otazky viem ze vacsina bola uplne banalnych.Vsetky vsak vysli z toho ze som si cital diskusie kde sa s tymito pojmami operovalo bezne a ja som im nerozumel a niektore veci ma dost zaujali.

    Vsetkym diki za odpovede velmi ste mi pomohli. caute
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    jak nastavit zvoneni a vibrace pro SMS?
    mam povolene vyzvaneni v horni stavove liste Today i systemove zvuky ve Zvukach. presto se po prijmu SMS objevi pouze ikona obalky a na kratky cas nahled zpravy bez zvuku ci vibrace
    sorry za zacatecnickou otazku, ale nemuzu najit odpoved
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    136

    1. Start/Nastavení/ Zvuky a upozornění/ Upozornění
    2. Událost - Zprávy:Nová zpráva SMS
    3. Zaklikat požadované akce, OK

    Chceš-li jiné tóny, nahraj je do ..\Windows ve formátu vaw
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,452

    RTFM, str. 75:
    Kód:
    1. Klepněte na položky Start > Nastavení > karta Osobní >
    Zvuky a upozornění (Start > Settings > karta Personal >
    Sounds & Notifications).
    2. Na kartě Zvuky (Sounds) vyberte způsob upozornění
    zaškrtnutím příslušných políček.
    3. Na kartě Upozornění (Notifications) v části Událost (Event)
    klepněte na název události a vyberte způsob upozornění
    zaškrtnutím příslušných políček. Můžete zvolit z několika
    možností, například speciální zvuk, zpráva nebo blikající světlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    Diky za rady
    Jako zacatecnik, co presel z obycejneho mobilu to nastaveni povazuju za hrozne komplikovane. To se asi musi resit nejakym dodatecnym programkem pro upravu profilu - dohledam. Zdar !
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    213

    Ahoj lidi,

    vedeli byste o nejakym programku, ktery nastavi ruznym kontaktum ruzne tony smsek (funkcni na Variu)?

    Zkousel jsem Ringo, jenze ten meni i vyzvaneci zvuky a vysledek byl, ze mi u 90 % prichozich hovoru foun akorat vibroval a nezvonil :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pomoc a dotaz MDA Wizard Vario
    Od Mipro_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-08-2008, 20:38
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-11-2006, 21:55
  3. POMOC -MDA Vario.
    Od zdendaprvni v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-06-2006, 12:30
  4. MDA VARIO Hard Reset pomoc
    Od Nosac v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 19-02-2006, 08:28