Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Záloha celé ROM u MDA II ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    4

    jde nějak stáhnout obsah celé ROMky ?? nějaký soft spešl na to ??? .......... nějak se mi to poblblo..... když mám 2k5 tak se to nedokáže připojit k síti .........když mám 2k3 tak se to k ní připojí , ale nějdou kontakty .............. tak bych si chtěl stáhnout rom kámošovýho founu a nakop bych ho ke mě .......... jestly to jde díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Hádám, že se jedná o MDAII, ale stejně napiš, co máš za MDA a co má za zařízení tvůj kamarád

    Myslíš přímo ROM operačního systému nebo extrom ? Co se týče ExtROM, není problém si uvařit vlastní se svými prográmky, jestli jde o ROM, je jich opravdu hodně na internetu ve třech verzích (WM2003, 2003SE a WM5), takže by stačilo to přeflashnout takhle, tahat to ze zařízení tvého kamaráda bude buď nemožné nebo zbytečně složité
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    4

    mám Eurotel dataphone2 , kámoš má T-mobile MDA2 .........je to to samý jen v jinym kabátě ) .......... jde mi o celý vokna jestly dou stáhnout z toho jeho a nacpat to do mýho............... normální ROM soubory mám všechny verze , ale ani s jednou to uz nejde....... , zkousel sem i ruzny radia a taky ne........ porad to blbne......... klasický NK.nbf máj ale cca 20- 30 MB ........ potřeboval bych něco co přepíše všechny soubory......... tech 20-30 mega přepíše půlku romky........... takže když třeba když tam kopnu 2k5 a přes to 2k3 a pak zase zpátky 2k5 tak si telefon pamatuje kompletně všechno a i nainstalovaný softy mu tam zustanou proste komplet jak po soft resetu ........ upgrade woken je upgrade jen určitejch souborů........to je muj problém, potřeboval bych všechny od znova
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jak to tak čtu, tak bys potřeboval přeflashnout system na ten, kterej by ti vyhovoval. Dle mého skromného názoru bych na MDA II/DP 2 doporučil WM2003SE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Můžeš nějak přesně popsat problémy, které ti způsobují jednotlivé romky ?

    WM5 a připojení k síti: máš nainstalovaný AS 4.1 ? Zkusils vypnout firewall

    WM2k3 a kontakty: co tím myslíš ? Nějak to upřesni

    A piš prosím srozumitelně, díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Zpravidla se flashujou tři části.
    • nk.nbf - obsahuje operační systém
    • Radio_.nbf - rom pro GSM část
    • ms_.nbf - ExtROM

    jak vis tak extrom na WM5 neflashujes, tudíž ji nemůžeš ani během flashování přepsat a vše co v ní je zůstane zachováno.
    Dále ve WM5 slučujeme ExtROM se Storage pro ukládání programů a v WM2003 mají úplně jinou funkci a nesmažeš je ani HR, takže pak v nich vidíš vše co jsi měl nainstalováno ve WM5
    Další problém při přechodu z WM5 na WM2003 že si musíš opět ExtROM oddělit od Storage.

    A zkus používat na začátku věty velké písmenko a na konci jen jednu tečku a za ní mezeru.
    Formátování do odstavců by taky neškodilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    4

    2k5 problém : nepřipojí se k síti i když jí najde a můžu jí zaškrtnout jako upřednostnovanou, AS 4.1 mám

    2k3 problém : telefon jakoby funguje , neukazuje signál , nejsou vidět kontakty a nedaj se stáhnout ze SIMky : když tohle chci udělat tak mi to vyskočí na TODAY a napíše že "GSM část není připravena a počekejte 15 sekund " ..... po 15 sekundách nic ........
    jinak telefon jakoby funguje i bez kontaktu a když někdo volá tak to ten kontakt normálně pozná kdo to je , ale třeba při sms si vybrat nemůžu komu to poslat chci

    NS_.nbf : to jsem jestě nenašel , EXT rom mám odzačátku stejnou, tudíž z toho důvodu mi asi nešel foťák ve 2k3SE

    dejte nějaké odkazy odkud stahovat
    já čerpal z buzzdev.net
    thx
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jak jsem psal už výše, měl by si si nejdřív pořádně přečíst postup jak přeflashovat WM2003SE. Z toho co píšeš se nemohu zbavit dojmu, že ani pořádně nevíš o čem mluvit. Bez urážky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Souhlasím, pravděpodobně nemáš základní přehled o flashování a pojmech

    Doporučil bych ti flashovat vždy vše najednou a to v "kompatibilních" kombinacích, tedy:
    Pro WM2003 : poslední ROM 1.72.00WWE, ExtROM 1.72.777 (by beecher), Radio 1.17
    Pro WM2003SE: ROM 2.06.00WWE, ExtROM 2.06.100a, Radio 1.18
    Pro WM5: ROM třeba poslední 1.65b.96WWE by tofclock, ExtROM není (neflashujeme vůbec) a Radio 1.17

    Po flashnutí WM 2003, nebo WM 2003SE udělej hard-reset stiskem power tlačítka a zaražením stylusu do "soft-reset" dirky

    Po flashnutí WM5 udělej hard-reset pomocí instrukcí k ROMce v souboru READ_THIS_FIRST.txt

    ad to připojení k síti ve WM5 - máš nějaký firewall ? Zkus ho vypnout, občas nestačí jen něco povolit, něco ti tam třeba může zůstat nezaškrtnutého nebo to může váznout jinde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    4

    né že bych nechápal , návod sem si přečet a dokonce sem zavolal i P. Kozovi ...........
    přesnou konbinaci 2k5 sem měl taky a kravilo to , možná ten FW ...ten zkusim )
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak synchronizovat celé složky?
    Od Sajmon_ce4you v sekci Windows Mobile 6.5
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-08-2010, 00:43
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 11:19
  3. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 17:45
  4. Zmizelo celé nastaveni
    Od SiLHUZz v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-05-2007, 18:59