Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Caller_ID RC22 problemy a zkušenosti nejen s MDA Compact

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Pretože Elsoft zamkol vlákno s týmto dotazom a dokonca okrem poznámky "používaj funkciu hľadať", odporučil ešte iné vlákno - absolútne bez náväznosti na dopytujúcu tému, svedčí to, že si nedal ani trochu námahy premýšlať "o co go", ale videl iba odvolávku na CAB Caller ID a vlákno automaticky zmazal, dovolím si znova položiť stejnú otázku:

    Získal niekto už vedomosť, prečo PhotoContacts v MDAc (tie z inštalačného CABu: Caller_ID_Magician_..., nie ako osobitná aplikacia - ale tie tiež nie sú spoľahlivejšie) fungujú veľmi náhodne. Raz bez problému, inokedy vôbec.
    Asi to má niečo spoločné s obsadzovaním RAM pamäte???
    Neexistuje rada, ako zvýšiť ich spoľahlivosť???

    Domnievam sa, že problém asi nie je tak zriedkavý (iné vlákna pojednávajú najmä o zvoneniach daného CABu), aby si nezaslúžil odpoveď niekoho ochotnejšieho, ako horlivý moderátor.

    EDIT: zmene nazev topicu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Ahoj,
    ja se jen snazim zamezit duplicite prispevku, tod vse o mem jednani.
    Jinak si neuvedl presnou verzi produkdu, predpokladam ze je to RC22, ale to jen hadam z vody a verzi ROM co mas v MDAc
    A verim ze bys si mohl dozvedet spoutu infomaci z jinych diskuzi jak uz jsem ti uved, tedy zde, nebo pokud se domnivas ze je to problem dane rom v MDAc tak dataz smerovat tam
    Nebo se mozna je trochu vice zamyslet nad nazvem, IA Caller ID neni to same jako Photo Contacts od PocketX
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Akceptujem snahu zamedziť duplicite. Ak máš vedomosť, že v tvojom odporúčanom linku je nastolená téma už diskutovaná, rád sa ospravedlnim, len poprosím naviesť, kde???? Asi som neschopný to na tých 3 stránkach nájsť, alebo že by to mohlo byť ináč? Samozrejme som skúšal aj "search", ale tam už je možnosť čosi prehliadnúť. Ale to verím, že by si velkoryso takú chybu prehliadol a snáď by si ma naviedol na správny link.
    Neviem v čom problém občasnosti fungovania PhotoContacts spočíva, preto som si ho dovolil predložiť. Samozrejme hneď v začiatku dotazu upozorňujem, že sa rozprávam o Caller ID_... CABe z verzie 1.13 a inotaju o zamysleni sa žiaľ nerozumiem. Snáď by bolo jednoduchšie priamo odovedať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    1,250

    Jde jen o to ze se muzes zeptat kde jiz o tomto programu diskutuji, i kdyz ne zrovna verzi kterou vlastnis.
    Jinak pri hledani se dozvis že se to občas tluče se SW jako PocketZenPhone nebo PhoneAlarm ..., pak muzou byt problemy s fotkamy a melodiemy na karte
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Moja vlastná skúsenosť mi potvrdila, že akonáhle som nainštaloval PhoneAlarm, tak začali problémy. To bol aj dôvod, prečo som flashoval ROM na 1.13 od T_Mobilu CZ. Z neho som spustil okrem Intelli Dialer a Pad práve už iba Caller_ID_Magician_T-Mobile_WWE_RC22.CAB. Nemám žiaden PocketZenPhone nebo PhoneAlarm, a napriek tomu občas ten spras....ý PhotoContact vypadne.Mám zato, že sa jedná o triviálnu funkciu, ktorú má pomaly každý pubertálny mobil a MDAc s tým takto zápasí !!!!
    Nechce sa mi veriť, že skutočne je chyba mimo mňa u výrobcu a preto hľadám vysvetlenie resp. radu, čo robím zle. BTW obrázky gif nemám na karte, ale dokonca som ich presunul do defaultneho adresára MyDocuments/CallerID_Photos..
    Tento problém tu sa stále iba čiastkovo načal, najmä o strate custom rings, ale dúfam, že sa tu nájde odborník, ktorý to bude vedieť vysvetliť resp. navrhnúť riešenie (minimálne ktorý podobný program funguje spoľahlivo)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Asi Ti moc neporadím, jen upřesním že obrázky nemusíš dávat do adresáře ID Caller. Tam si totiž program ukládá upravené obrázky ve svém formátu cnt. To je i vysvětlení, proč mu nevadí obrázky na kartě. On je prostě nepoužívá. Občas se mi také stane, že nepřiřadí zvonění a použije default, ale to jen v případě více spuštěných aplikací. Koukám že máš verzi 1.13 - zkus použít 1.20. Nevím jakou verzi jsem tam měl od operátora, ale taky dost zlobila. Teď je to lepší
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Tiež sa domnievam, že Windows určuje akési priority pri väčšom zaťažení RAMky a ako prvé zhadzuje asi PhotoContacts. Ak mám pravdu, asi niekto IT vzdelanejší by mohol vedieť kde sa tie priority nastavujú, lebo tento problém bude aj pri iných osobitných aplikáciach (PhotoContacts, asi aj AEButtonsPlus - napr.zdvojené tlačítka mi tiež viac nefungujú ako áno a naopak skôr zablokujú aj prvotné funkcie).
    Potom by sa mohol problem vyriešiť v danom nastavení priorit. Žiaľ, je to iba domnienka. Ale taký napr. Beecher by mohol niečo vedieť !?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Omlouvam, se ze budu mluvit ted dost technicky (sem tam komicky ), ale zjednodusene je to takto:

    Vysvetleni na zacatek:
    - Jadro spousti procesy ve dvou levelech - kernel-level a user-level, 100% aplikaci, TodayPluginu atd. se spousti v user-levelu, kernel-level je vyhrazeny pouze pro vlastni jadro, ovladace zarizeni a podpurne procesy, bez kterych by PDA nebezelo.
    - Kernel WinCE 1.0 az WinCE.NET 4.2 je omezen na 32 soucasne bezicich processu a tento pocet se deli mezi kernel-level procesy a user-level procesu.
    - Priorita u preemptivniho kernelu (nerku-li u real-time kernelu, jakym WinCE kernel je) se urcuje pouze pro to, jak casto se ma kontrolovat schedulerem (prepina mezi jednotlivymi procesy), jestli dany proces nepotrebuje neco udelat. U preemptivniho kernelu do user-level priorit muze zasahnout uzivatel, u real-time kernelu nikde.
    - Windows Mobile OS maji stejny kernel spolecne s Windows CE OS. Tento kernel se oznacuje jako Windows CE.

    Tak a ted proc to odstreluje:

    V user-levelu WinCE.NET 4.2 kernel, ktery je v WM2K3/SE, odstreluje bezici procesy sam, bez nejakeho nastaveni priorit (pro nej jsou si vsechny user-level procesy v tomhle ohledu rovny). Prijde, udela ententyky-dva-spaliky a nejaky nahodne vybrany proces odstreli, pokud potrebuje spustit 33 proces. Sve kernel-level procesy si pozna (jsou nastaveny Microsoftem a vyrobcem zarizeni), takze ty si neodstreli, to by nam ty PDAcka obcas skoncily necim podobnym jako BSOD.

    Tzn. bohuzel u Phone Edition zarizeni s kernelem nizsim jak WinCE 5.0 je bez instalace dalsich programu uz dost bezicich procesu samo o sobe, takze k temto odstrelum procesu dochazi casteji nez na ne-Phone Edition zarizenich. A dany CallerID je samozrejme spousten v user-levelu (instalavana aplikace), takze patri do skupin potencialnich procesu na odstrel, kdyz to bude nutne.

    Nastesti u WinCE 5 je tento limit zvednut na 128 procesu, takze k odstrelu procesu zduvodu potreby spustit process nadlimit nedochazi.

    Pokud tomu nekdo nerozumi, muzu upresnit...

    EDIT: Upraveno par nepresnosti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Tak jsme zase o něco chytřejší Dá se nějak poznat které procesy jsou které ? Například v MemMaid když si dám spuštěné procesy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Kernel-level procesy nelze pomoci nastroji jako je MemMaid odstrelit.
    Presneji - nemelo by jit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    689

    Díky , ještě poslední otázka (tedy jen v tuto chvíli :-)) když by se to podařilo odstřelit a spadl systém, pojede po SR normálně nebo je to zralý na HR:?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    SR bude stacit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Takže teoria vďaka Beecherovi je jasná (mal som správneho tucha - ale to tu asi vie každý - mám na mysli, že Beecher je Expert s veľkým "E")
    Ale problém ostáva, čo robiť aby tie PhotoContacts neboli odstrelené? Stáva sa mi, že aj keď urobím SR, nenaskočia. A to by nemali bežať všetky 33 kernel procesy. V čom je pes zakopaný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Pokud se nepletu, tak na MDA2/DP2 tak jak bylo vybaleno z krabice a nainstalovano vse, co se nainstaluje z ExtROM, tak bylo bezicich procesu neco kolem 25. Takze u MDAc by to melo byt podobne (+- 1-2 procesy)...

    Proc ten CallerID nenabehne po SR? Opet to muze mit vice duvodu.
    Jeste jedna definice :
    - real-time kernel (jakym WinCE kernel je uz od verze 1.0) ma presne nadefinovano, jak dlouho jakakoliv operace muze trvat. Pokud se do dane doby nedokonci, je ukoncena.

    1. Po spousteni CallerID dojde ke cteni vsech kontaktu a prirazeni fotek k tem spravnym, nasledne k ulozeni techto jeho usidleni v pameti. Takze se muze stat, ze to nenabehne diky kernelu, ktery nabeh CallerID odstreli, protoze je "moc pomaly". Hodne kontaktu atd.
    2. CallerID se taky muze odporoucet po SR sam, pokud je v nem nejaka chybka.
    Na dalsi jiste prijdete sami...

    IMHO: Na DP2 (jeste kdyz jsem ho mel) jsem to nepouzival prave diky te nespolehlivosti, navic stejne nejsem schopen mit u +- 500 kontaktu jejich fotky. Tj., v me vlastni ExtROM CallerID nebyl.

    Jo, u WM5 je to jinak, tam jsou obrazky uzivatelu primo soucasti databaze Outlooku, takze to vsechno funguje jak Svycaraky, navic tam uz neni potreba neco instalovat, je to primo v systemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    obdivujem schopnosť Beechera hľadať a exaktne popisovať zdroj IT problémov. Na rozdiel od jeho popisu ma neskutočne iritujú vysvetlenia IT technikov typu popisu chovania živočíchov: to nemá rád, niekedy áno, niekedy nie, lebo je špatná konštelácia hviezd, a či zlé počasie.
    Koniec koncov, čo tu Beecher popísal je vlastne to samé, tento zmrd Windows si vlastne robí čo chce, custom aplikacie raz fungujú, raz nie a užívateľ ani po SR nedostane svoju službu. Asi sme sa zahryzli do komplikovanejšieho sveta než na aký stačíme. Však to už ani Hviezdnej bráne nemôže človek veriť. Keď ta goaldska technologia funguje ako ten Gatesov výmysel, tak sa ešte plavia v nejakom jazierku.
    Ale aspoň sme to dostali vysvetlené skutočne technicky a nie emocionálne.

    Záver: existuje niečo, čo mi dá väčšie fonty mena volajúceho na MDAc???? V aute, šero - bez okuliarov, nie som schopný zistiť kto volá. Kašlem na obrázky, ale písmo je malé (alebo ruky krátke)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 04-04-2009, 12:38
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 19:51
  3. YAKUMO Delta X GPS - zkušenosti, problémy...
    Od Zdenek Malinsky v sekci Yakumo
    Reakcí: 163
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 14:35
  4. qtek 9000 - problémy s dovozem nejen z Německa
    Od Ati_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-04-2007, 06:58
  5. Klávesnice nejen k mda-c ,rady,zkušenosti a ceny
    Od vlhana v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-02-2006, 13:05